· 

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων - Κατανομή πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου.

diktio energiakon dimon

Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων:

 

Απάντηση του  ευρωβουλευτή και  εισηγητή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση, Μανώλη Κεφαλογιάννη, σχετικά με την κατανομή πόρων του Ταμείου

 

Με επιστολή του, απαντά στα αιτήματα του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων αναφορικά με την κατανομή των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, ο ευρωβουλευτής και  εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

 

Σε συνέχεια επιστολής του δικτύου που κοινοποιήθηκε σε όλους τους Έλληνες ευρωβουλευτές, αλλά και συνάντησης με το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα,  ο κ. Κεφαλλογιάννης αναφέρει στο κείμενο της επιστολής του:

 

Με κάθε αγορά OLED 55C9, ΔΩΡΟ LG Bluetooth ακουστικά! Ισχύει για αγορές έως 12/04/2020 ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

 

Προϊόντα περιποίησης αποκλειστικών brands και Sephora Collection με έκπτωση -30% και δωρεάν μεταφορικά! Ισχύει για αγορές έως 12/04/2020.

 

«Αυτές τις δύσκολες ώρες που όλος ο πλανήτης δοκιμάζεται και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες στιγμές, εύχομαι από καρδιάς, εσείς, οι οικογένειές σας και οι οικείοι σας να είστε υγιείς και δυνατοί.

 

Καταρχήν, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας και τις εύστοχες παρατηρήσεις σας, τις οποίες και λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη. Παράλληλα, να σας συγχαρώ για τις πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει.

Κατανοώ απόλυτα την ανησυχία σας, την ανησυχία των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, για το μέλλον, καθώς, μετά από 60 χρόνια, αλλάζει η ζωή τους. Στη νέα εποχή που έρχεται, πρωταγωνιστικό ρόλο πρόκειται να διαδραματίσει η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος, με απώτερο σκοπό την κλιματική ουδετερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2050.

 

Αναμφίβολα, η απολιγνιτοποίηση καθίσταται αναγκαία. Ο λιγνίτης έχει πάψει εδώ και χρόνια να αποτελεί το διαμάντι της ενεργειακής πολιτικής της χώρας μας και οι Έλληνες καταναλωτές συνεχίζουν να επιβαρύνονται από τις αυξημένες τιμές για τα δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Έχω την τιμή να είμαι ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Ταμείου για τη Δίκαιη Μετάβαση. Πρόθεσή μου είναι να συμβάλλω δημιουργικά ώστε το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μεταλιγνιτική εποχή.

 

Προϊόντα περιποίησης Sephora Collection με έκπτωση -30% και δωρεάν μεταφορικά! Ισχύει για αγορές έως 12/04/2020.

 

Εκπτώσεις έως -80% στα ρολόγια Gregio! Ισχύει για αγορές έως 13/04/2020.

 

Κύριο μέλημά μας είναι η μέγιστη δυνατή χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς την επιβάρυνση των άλλων Διαρθρωτικών Ταμείων, όπως του Ευρωπαϊκού Ταμείου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη ή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου(+).

 

Η διάθεση των πόρων επικεντρώνεται στις λιγνιτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Η αρχιτεκτονική του Ταμείου σχεδιάζεται με τρόπο ώστε να επιτυγχάνει τη μέγιστη μόχλευση ιδιωτικών πόρων.

 

Στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για τη θέσπιση ειδικών φορολογικών κινήτρων, προκειμένου το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης να στηριχθεί όχι μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς καθώς και από ιδιωτικές επενδύσεις.

newage invitation for boy
newage invitation for girls

Προτείνουμε νέο κριτήριο, ώστε να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ανταμοιβής για τους πρωτοπόρους σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην απολιγνιτοποίηση, λαμβάνοντας υπόψη τις χρονικές τους δεσμεύσεις μέσα από τα αντίστοιχα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

 

Μεγάλη σημασία αποδίδουμε στην κοινωνική διάσταση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για τις λιγνιτικές περιοχές. Θα στηριχτούν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στις περιοχές αυτές. Με δίκαιο τρόπο. Χωρίς να μείνει κανένας πίσω.

 

Η απολιγνιτοποίηση αποτελεί βαθιά τομή στον εθνικό ενεργειακό χάρτη και παράλληλα είναι μια τεράστια ευκαιρία για την χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, αποσκοπούμε μέσω του εν λόγω Ταμείου σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολυδιάστατο και εμπροσθοβαρές ανάπτυξης των λιγνιτικών περιοχών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη χώρα μας.».

 

Μη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στις σελίδες μας: facebook, twitter, youtube

 

Βρήκαμε τις καλύτερες προσφορές για εσάς σε γυναικεία και ανδρικά ρούχα, παπούτσια, είδη σπιτιού, αυτοκίνητο, pet shop

 

Διαβάστε περισσότερα:

Οι μαθητές καλούνται να λάβουν μέρος στην παρουσίαση της δικής τους πρότασης
Πριν αλέκτωρ λαλείσαι… κινδυνεύουν να σβήσουν οι Τηλεθερμάνσεις