· 

Επανεκκίνηση προγραμμάτων κατάρτισης με μεθόδους εξ αποστάσεως

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καστοριάς με συντονισμένες ενέργειες και κάνοντας χρήση εμπειρίας πολλών ετών, συνεχίζει, εν μέσω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν εξ αιτίας της πανδημίας, την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με μεθόδους τηλεκατάρτισης.


Ειδικότερα το περασμένο Σαββατοκύριακο (28 & 29 Μαρτίου) υλοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες εκπαιδευτικές συναντήσεις των δύο τμημάτων «Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων» που βρίσκονται σε εξέλιξη με την χρήση «Σύγχρονης Τηλεκατάρτισης» (λογισμικό Big Blue Button) στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 40 καταρτιζόμενοι. Οι καταρτιζόμενοι χάρη στη σημαντική συμβολή της Συμβούλου Εκπαιδεύτριας (Κατερίνας Θεοδοσιάδου) αλλά και τον δικό τους ενθουσιασμό, συμμετείχαν σε μια βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία κάνοντας χρήση (από την ασφάλεια του σπιτιού τους) εργαλείων όπως πολλαπλά μικρόφωνα και βίντεο χρηστών, διαμοιρασμό οθόνης, whiteboard, chat, δωμάτια συνεργασίας κ.α. .

Επίσης την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η επανεκκίνηση δύο ακόμα τμημάτων στην ειδικότητα «Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων και εφαρμογών» η υλοποίηση των οποίων είχε ανασταλεί στις 11/3/2020. Και στα προγράμματα αυτά, στα οποία συμμετέχουν 20 καταρτιζόμενοι, θα γίνει χρήση πλατφόρμας «Σύγχρονης τηλεκατάρτισης» σε συνδυασμό με πλατφόρμα «Ασύγχρονης τηλεκατάρτισης» (moodle) από την οποία οι καταρτιζόμενοι θα έχουν πρόσβαση σε διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό οποιαδήποτε ημέρα και ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ομαλή συμμετοχή όλων των καταρτιζομένων, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, το Κ.Ε.Κ. του Δήμου Καστοριάς ξεκίνησε να διαθέτει σε όσους από τους συμμετέχοντες το έχουν ανάγκη εκπαιδευτικό εξοπλισμό, όπως Η/Υ ακουστικά και μικρόφωνα.

Τέλος το Κ.Ε.Κ. έχει κάνει τις απαραίτητη προετοιμασία ώστε να παρέχει τις ίδιες ποιοτικές υπηρεσίες κατάρτισης και στο αναμενόμενο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης Επιστημόνων (Επιταγή κατάρτισης 600,00€), το οποίο καταρχήν έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εργασίας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η επίσημη δημοσίευση της πρόσκλησης.