ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν, συζήτησαν θέματα που απασχολούν κυρίως τους πολίτες της Μακεδονίας με ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι της σχολικής στέγης σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Δίπλα στους ηρωικούς γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους του ΕΣΥ της Θεσσαλονίκης βρέθηκε σήμερα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση απέδειξε ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή διαχείρισης της αποτυχίας της και η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα» και γι αυτό όλοι μας όπως και το ΜέΡΑ25 «έχουμε ιερή υποχρέωση να στηρίξουμε τους ανθρώπους του ΕΣΥ».

Οι αναφερόμενοι έντεκα Διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μέρος του συνόλου των ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, οι οποίοι αριθμούν σε 276 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν είναι όλοι Συντονιστές Διευθυντές Κλινικών/Τμημάτων και σίγουρα η ανακοίνωση τους δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών του νοσοκομείου, που αυτή την ώρα δίνουν ενωμένοι την μάχη.

Στο πλευρό των νοσοκομείων «Παπαγεωργίου» και «Άγιος Παύλος» βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΘ-Helexpo, παραχωρώντας τέντες και σύγχρονα μηχανήματα απολύμανσης αέρα, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δύσκολων στιγμών που περνά το υγειονομικό δυναμικό της Θεσσαλονίκης εν μέσω της πανδημίας.

Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα συνομίλησε για μία ακόμη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου. Συζήτησαν για όλα εκείνα τα ζητήματα που αφορούν στην πόλη, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο και εστίασαν στους τρόπους αντιμετώπισή τους.

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρου Θάνου και συνεργάτη του Περιφερειάρχη Απόστολου...

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

Η είδηση για την εύρεση εμβολίου, που γεννά ελπίδα για την καταπολέμηση του Covid-19, μόνο υπερηφάνεια μας γεμίζει. Μία σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα ! Ενδεικτικά αναφέρω ότι το πρώτο ερευνητικό κέντρο που δημιούργησε η Pfizer στην Ελλάδα, στη γενέτειρα του κ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.

«Και ο φόβος που έχουμε καθώς έχει κρασάρει το σύστημα στην Βόρεια Ελλάδα, είναι γεμάτες όλες οι εντατικές. Ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα».

To πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για την πρόοδο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε τον Ιούνιο.

Show more