ΑΡΘΡΑ

ΑΡΘΡΑ · 28/11/2020
Η γενιά μου δηλαδή η σημερινή γενιά έχει οικειοποιηθεί πολύ με τις έννοιες δημοσιονομική πολιτική, χρέος μνημόνια, Grexit, Ευρώ ή δραχμή. Ειδικά για το τελευταίο ακούστηκαν έντονα πολλές συζητήσεις από ειδικούς και μη περίπου το 2017 ξανά.

ΑΡΘΡΑ · 24/11/2020
Φυσικά και οι σχέσεις μεταξύ των γονέων και των παιδιών ποικίλλουν και δεν είναι πάντα οι επιθυμητές. Ωστόσο, θα εστιάσουμε στα συνήθη πλαίσια, μέσα στα οποία υφίσταται αυτή η σχέση και τον βαθμό, στον οποίο καθορίζει την πορεία των παιδιών. Πόσο τελικά μας επηρεάζουν οι γονείς μας;

ΑΡΘΡΑ · 24/11/2020
Οι αναμείξεις στελεχών του αθλητισμού σε απάτες, υπεξαιρέσεις καθώς και ύποπτες διαιτησίες μετέτρεψε τον αθλητισμό από πηγή ψυχαγωγίας σε πηγή πλούτου και οικονομικής εκμετάλλευσης

ΑΡΘΡΑ · 21/11/2020
Οι σημερινοί καθηγητές στην πλειονότητα τους είναι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι. Το λυπηρό είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν επιδιώκουν να διαμορφώνουν ανθρώπους με σωστό ήθος, αγωγή και μόρφωση έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν σωστοί, ενάρετοι πολίτες για να αποφασίζουν για τα ιδανικά της χώρας τους θεωρώντας τους ως η νέα γενιά.

ΑΡΘΡΑ · 21/11/2020
Ο Ξένος», το πρώτο μυθιστόρημα του, αποτελεί μανιφέστο του συνολικού του έργου, καθώς θίγονται θεμελιώδεις φιλοσοφικές έννοιες όπως ο θάνατος, η εξέγερση και η απομόνωση. Ο ήρωας αντλεί το όνομά του από μια ποικιλία κρασιού της Βουργουνδίας, που είχε δοκιμάσει ο συγγραφέας.

ΑΡΘΡΑ · 21/11/2020
Το ποδόσφαιρο είναι κάτι περισσότερο από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική" είπε χαρακτηριστικά ο Τζάνι Ινφαντίνο που έθεσε τα θεμέλια για τη διεύρυνση του αγωνιστικού περιεχομένου για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πρότασή που εισήγαγε αφορά την αύξηση των συμμετεχόντων του Μουντιάλ από 32 σε 48 ομάδες, πρόταση, η οποία θα εφαρμοστεί στην παγκόσμια διοργάνωση του ποδοσφαίρου από το 2026 καθώς και η γιγάντωση του Champions League.

ΑΡΘΡΑ · 19/11/2020
την εφηβεία, η φιλαρέσκεια στην ψυχοσύνθεση των κοριτσιών και το ενδιαφέρον για τα καλλυντικά μεγαλώνει λόγω της γενικότερης αναζήτησης της ταυτότητας που αποτελεί τον κυριότερο στόχο της συγκεκριμένης ηλικιακής φάσης. Οι νεαρές κοπέλες, βιάζονται να εισχωρήσουν στον κόσμο των γυναικών, συχνά δεν καταλαβαίνουν ότι η υπερβολή όχι μόνο δεν τις κολακεύει, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.

ΑΡΘΡΑ · 19/11/2020
Η συμβίωση με τα ζώα, όπως λένε οι επιστήμονες, δεν ομορφαίνει μόνο τη ζωή, αλλά είναι επίσης χαράς και φάρμακο ψυχής. Για τα παιδιά, ένα ζωάκι στο σπίτι αποτελεί καθημερινό μάθημα στοργής, επικοινωνίας και ευθύνης. Επίσης, το βοηθάει να ωριμάσει και το καθιστά υπεύθυνο.

ΑΡΘΡΑ · 19/11/2020
Η πανδημία του κορονοΪού έχοντας παγκόσμιες επιρροές πάνω σε διάφορους τομείς τόσο της υγείας, της οικονομίας και της κοινωνίας δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη τη βιομηχανία του αθλητισμού. Η διάσταση του αθλητισμού που περιλαμβάνει την ύπαρξη των θεατών έχει πληγεί από την βραχυπρόθεσμη λύση της απαγόρευσης τους σε χώρους άθλησης και παρακολούθησης.

ΑΡΘΡΑ · 16/11/2020
Εύλογα τίθεται το ερώτημα κατά πόσο μπορεί μία Πράξη νομοθετικού περιεχομένου να απαγορεύσει καθολικά τις συναθροίσεις οπουδήποτε, θίγοντας τον πυρήνα του δικαιώματος της συνάθροισης

Show more