Συλλήψη δύο ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας, δύο στη Κοζάνη και δύο στην Πτολεμαΐδα

Συλλήψη δύο ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας, δύο στη Κοζάνη και δύο στην Πτολεμαΐδα

Σύλληψη δύο ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

 

Συνελήφθησαν σήμερα (06-01-2021) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, δύο αλλοδαποί, 29 και 25 χρόνων, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών κατά περίπτωση.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη της διασυνοριακής εγκληματικότητας, από τους ανωτέρω αστυνομικούς εντοπίστηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, σε περιοχή της Φλώρινας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 29χρονο, να μεταφέρει παράνομα δύο αλλοδαπούς, 27 και 20 χρόνων, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο σημείο, ενώ ταυτόχρονα στο ανωτέρω όχημα επιβιβάστηκαν δύο έτεροι αλλοδαποί, 25 και 26 χρόνων. Ακολούθως, το ανωτέρω όχημα ακινητοποιήθηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε ότι, ο 25χρονος ως οδηγός και ο 29χρονος ως συνοδηγός, μετέφεραν παράνομα τον 26χρονο προς το εσωτερικό της χώρας.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των -780- ευρώ και -4- κινητά τηλέφωνα.

 

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στoν κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Συνελήφθησαν δύο άτομα σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

 

Συνελήφθησαν χθες (05-01-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, δύο ημεδαποί, 28 και 33 χρόνων, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους ανωτέρω από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή τους ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 29,5 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

 

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Συνελήφθησαν δύο άτομα στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 4.407 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων και 24 κιλά και 450 γραμμάρια λαθραίου καπνού

 

Συνελήφθησαν χθες (05-01-2020) τις απογευματινές ώρες στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 29χρονος και μία 37χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στους ανωτέρω, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή της 37χρονης -100- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας, καθώς και -160- συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -8- κιλών, ενώ στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκαν -140- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας.

 

Ακολούθως, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των προαναφερόμενων στην Πτολεμαΐδα, όπου βρέθηκαν συνολικά -4.167- πακέτα τσιγάρων και -329- συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους -16- κιλών και -450- γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

 

Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω:

 

· 4.407 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φορολογίας και

 

· 489 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους -24- κιλών και -450- γραμαμρίων.

 

Ανωτέρω ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και πακέτων αφορολόγητων τσιγάρων, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Πτολεμαΐδας.

 

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των ανωτέρω θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.