· 

“Κερδήθηκε μία μάχη και δίνεται μία ανάσα στην πολύπαθη τοπική οικονομία”

Ο Δήμος Καστοριάς για την ευχάριστη είδηση ανοίγματος του Λιανεμπορίου


“Κερδήθηκε μία μάχη και δίνεται μία ανάσα στην πολύπαθη τοπική οικονομία”


Πολύ ευχάριστη η είδηση της Απόφασης της Κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο στην Καστοριά. 


Κερδήθηκε μία μάχη και δίνεται μία ανάσα στην πολύπαθη τοπική οικονομία η οποία όμως είναι ήδη λαβωμένη οικονομικά. Με ενιαία φωνή και τεκμηριωμένες προτάσεις αποδεικνύεται ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε εφικτούς και λογικούς στόχους. 


Η προσπάθεια συνεχίζεται, με την Αυτοδιοίκηση και πάλι στην “Πρώτη Γραμμή”, με ολοκληρωμένες δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των τοπικών μας κοινωνιών, για την πραγματική διάσταση του προβλήματος, με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες.


Σε αυτήν τη νέα κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε αποτελεί χρέος όλων μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να στηρίξουμε με οποιονδήποτε τρόπο τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις και γενικότερα την τοπική αγορά, τηρώντας όμως πιστά όλα τα μέτρα προστασίας.

 

Ο Δήμος Καστοριάς, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, κάνει και θα κάνει τα πάντα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, τόσο για να σταθεί αρωγός στους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη, όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή τη φορά τις πρωτοφανείς δυσκολίες με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε κάθε τομέα.


Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Καστοριάς 

με το ξεκίνημα εφαρμογής των Μέτρων Επιπέδου 4


Ξεκίνησε σήμερα η εφαρμογή των μέτρων που αφορά το Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου, στο οποίο έχει τοποθετηθεί η περιοχή μας. Ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με όλες τις δομές και τις υπηρεσίες του, κάνοντας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ότι είναι δυνατόν για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Στην κατεύθυνση αυτή, όλοι οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων βρίσκονται στις θέσεις τους, ενώ έχει οριστεί Προσωπικό Ασφαλείας, σύμφωνα με τις εγκυκλίους και τις σχετικές αποφάσεις των κρατικών οργάνων. Οι Διευθύνσεις Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Μέριμνας βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία για τις ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών.


Από το πρωί, συνεργεία της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και Καθαριότητας, πραγματοποιούν εκτεταμένες απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους σε διάφορες περιοχές του Δήμου Καστοριάς.


Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη, η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο για επείγουσες περιπτώσεις, ενώ κατά την είσοδο στο δημαρχείο γίνεται θερμομέτρηση και καταγράφονται τα στοιχεία όσων επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες. 


Παράλληλα, στην αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς λειτουργεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για καταγραφή οποιουδήποτε αιτήματος ή πρ προβλήματος


https://aitimata.kastoria.gov.gr, ενώ υπάρχει και ειδική ενημέρωση για θέματα Covid  http://www.kastoria.gov.gr/coronavirus

Αναστολή Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης


Από το Τμήμα Παιδείας, Αθλητισμού & Διά Βίου Μάθησης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς, γίνεται γνωστό ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Προγραμμάτων και των Τμημάτων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Καστοριάς, καθ’ όλη τη διάρκεια που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα Επιπέδου 4, λόγω του Covid-19.