· 

Στοχευμένες επισκέψεις στην ακτίνα των ανατολικών Γρεβενών και στην περιοχή του Βεντζίου

PE GREVENON

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Βαβλιάρα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Αθανάσιο Φωλίνα, τον Νικόλαο Τζούτζιο από το Γραφείο του Περιφερειάρχη και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών, Κωνσταντίνο Μπαλοδήμο, πραγματοποιήσαν την 11η Αυγούστου 2020, στοχευμένες επισκέψεις στην ακτίνα των ανατολικών Γρεβενών και στην περιοχή του Βεντζίου, προκειμένου να εντοπιστούν εκ του σύνεγγυς ελλείψεις και να προγραμματιστούν δράσεις και έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.

 

Πρώτος σταθμός της περιοχής ήταν η Μεταλλευτική Επιχείρηση «ΓΕΩ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» στην περιοχή της Κνίδης, μοναδική ίσως εταιρεία προόδου και δυναμικότητας στα Γρεβενά και κατόπιν ακολούθησε επίσκεψη στους κατοίκους της Κνίδης, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Ιωάννη Θεοδωρίδη.

lampades baptisis
NewAge Αθ. Διάκου 2 Καστοριά - Τηλ. 2467081694

Αμέσως μετά, στην Τοπική Κοινότητα Σαρακίνας και στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, παρουσία του Εφημερίου της ομώνυμης Ενορίας και του Πρόεδρου, Νικολάου Τσίγκα, ανακοινώθηκε η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση της στέγης του Ιερού Ναού.

 

pe grevenon

Στους επόμενους σταθμούς του Οικισμού Ιτέας της Τοπικής Κοινότητας Κνίδης και στην Τοπική Κοινότητα Ποντινής, παρουσία του Προέδρου, Χαράλαμπου Βασιλειάδη, και των κατοίκων, απασχόλησαν ζητήματα ανάπτυξης της περιοχής με πιθανές μονάδες μεταποίησης και προγραμματίστηκε πλάνο οδοποιίας που θα εξυπηρετεί τις κτηνοτροφικές/αγροτικές μονάδες. Συζητήθηκαν σκέψεις και σχέδιο αξιοποίησης γεωφράγματος της περιοχής.

 

Τελευταίος σταθμός ήταν η Τοπική Κοινότητα Παλαιοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Βεντζίου, όπου ο Πρόεδρος, Αντώνιος Αντάμης και οι κάτοικοι, έθεσαν το κυριότερο και όμοιο ζήτημα του γεωφράγματος, για το οποίο έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι υφίσταται ήδη ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πρόταση από την Περιφέρεια και παράλληλα, αυτό της επαναλειτουργίας του εγκαταλελειμμένου αρδευτικού δικτύου.

 

papoutsakia baptisis
NewAge Αθ. Διάκου 2 Καστοριά - Τηλ. 2467081694

Μετά την αποχώρηση από τη Δημοτική Ενότητα Βεντζίου, έγινε μία στάση στην Τοπική Κοινότητα Παλιουριάς της Δημοτικής Ενότητας Χασίων του Δήμου Δεσκάτης, όπου ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ, Γεώργιος Κοσμίδης, έθεσε το ζήτημα επαναλειτουργίας του ΤΟΕΒ Παλιουριάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Νικόλαος Παπαδόπουλος, έθεσε το μείζον σημασίας ζήτημα της υποστήριξης του μοναδικού εκκλησιαστικού μνημείου της περιοχής, της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσσας (Βουνάσσας) του 12ου αιώνα μ.Χ., δεδομένης της επιδιωκόμενης ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή των ανατολικών Γρεβενών.

 


Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 17 έως 23 Αυγούστου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι τα ακόλουθα:
baptism newamazingideas newage

nosokomeio
© enimerosou.gr

Mε απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19, μετά τη σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα.

lampades baptisis
NewAge Αθ. Διάκου 2 Καστοριά - Τηλ. 2467081694

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Δεδομένα έως 13 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

 

Εχθές 13 Αυγούστου ανακοινώθηκαν 204 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6381, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες.

 

1557 (24.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3110 (48.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 7 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 54.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 221 θανάτους συνολικά στη χώρα. 75 (33.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

papoutsakia baptisis
NewAge Αθ. Διάκου 2 Καστοριά - Τηλ. 2467081694

Πιο συγκεκριμένα:

 

- Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία- COVID».

 

- Τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει  ότι διαθέτουν κλίνες COVID-19 και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

 


- Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορονοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων. Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο - COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού.

 

Η εγκύκλιος τέλος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών, ύποπτων και επιβεβαιωμένων.


ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 13/08/2020

Παρουσίαση του βιβλίου "Σλαβόφωνοι και πρόσφυγες" του Ραϋμόνδου Αλβανού

Ο Σύλλογος Μιρκασιατών "Η Κύζικος" Άργους Ορεστικού σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου "Σλαβόφωνοι και πρόσφυγες" του Ραϋμόνδου Αλβανού. Η παρουσίαση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο μικρό θεατράκι του Δημοτικού Ωδείου Άργουος Ορεστικού την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020 και ώρα 8:00 μ.μ. με όλες τις προφυλάξεις, όπως τήρηση αποστάσεων κ.α.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 13/08/2020

Στην Ιεροπηγή βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος

Αρχικά, συναντήθηκε με κατοίκους στο καφενείο του χωριού όπου άκουσε με προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν και όπως του επισήμαναν το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί ζημιές στις καλλιέργειες από τους μετανάστες, οι οποίοι στην προσπάθεια παράνομης διέλευσης τους στη γείτονα χώρα, προκαλούν φθορές στα χωράφια τους.

 

Απίθανες Μέλισσες - Τα μυστικά ενός παραμυθένιου κόσμου

«Απίθανες μέλισσες», της Μαρίας A. Μακρή - Εκδόσεις Κομνηνός | Εικονογράφηση: Μαρίας A. Μακρή - Αθήνα 2020: Εκδόσεις Κομνηνός

 


Κατάρτιση ειδικού καθεστώτος φορολογικών κινήτρων για Φλώρινα, Κοζάνη, Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα

Φορολογικά κίνητρα, επέκταση της Ρήτρας Δίκαιης Μετάβασης και χωροταξικές – πολεοδομικές παρεμβάσεις για Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ · 08/08/2020

Συνέντευξη του σχεδιαστή μόδας Παναγιώτη Ιντζίδη στο enimerosou.gr

4ο Fashion Gala | Παναγιώτης Ιντζίδης - Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 στην πλατεία Απόζαρι στην Καστοριά

08/08/2020

Τι συζητήθηκε για Κινητικότητα, Περιφερειακό χωροταξικό, Καταρροϊκό και Επενδύσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Δυτικής Μακεδονίας συζήτησαν διεξοδικά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στέργιος Κιάνας, ο διευθυντής Περιβάλλοντος της Π.Δ.Μ. κ. Δημήτριος Αλβανός και οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη, με την Καθηγήτρια του τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. κ. και δημιουργό του χωροταξικού πλαισίου κ .Γιαννακού Αθηνά.

ΚΟΖΑΝΗ · 08/08/2020

Τουρισμός: Ένα αναπτυξιακό «κλειδί» για τη μετάβαση στην εποχή μετά τον λιγνίτη

Δήμος Κοζάνης - Τουρισμός | Ένα αναπτυξιακό «κλειδί» για τη μετάβαση του Δήμου Κοζάνης στην εποχή μετά τον λιγνίτη – Διανομή προωθητικού υλικού σε ξενοδοχειακές μονάδες και φορείς

Write a comment

Comments: 0