Τι συζητήθηκε για Κινητικότητα, Περιφερειακό χωροταξικό, Καταρροϊκό και Επενδύσεις.

perifereia dytikis makedonias

 

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Δυτικής Μακεδονίας συζήτησαν διεξοδικά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στέργιος Κιάνας, ο διευθυντής Περιβάλλοντος της Π.Δ.Μ. κ. Δημήτριος Αλβανός και οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη, με την Καθηγήτρια του τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. κ. και δημιουργό του χωροταξικού πλαισίου κ .Γιαννακού Αθηνά.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

 

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Μέσω τηλεδιάσκεψης, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η προετοιμασία της πρότασης της Περιφερειακής Αρχής για το χωροταξικό σχεδιασμό, ενόψει και του σχετικού σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας, που τέθηκε αυτή την εβδομάδα σε δημόσια διαβούλευση.

 

 

pdm

 

Ταυτόχρονα, ο κ. Κασαπίδης εξέθεσε στην κ. Γιανννακού τα σοβαρά προβλήματα των ελλείψεων στη Δυτική Μακεδονία σε οργανωμένους χώρους προσέλκυσης επενδυτών και  επενδύσεων, ΒΙ.ΠΕ., ΒΙΟ.ΠΑ., Ε.Π. κ.α., ζητώντας από την κ. Καθηγήτρια τη συνεργασία της για γρήγορες και έξυπνες λύσεις. Εκφράζοντας την έντονη αγωνία του ο Περιφερειάρχης, ζήτησε από την κ. Γιαννακού να εξαντλήσουν την αναζήτηση λύσεων  στο φλέγον αυτό ζήτημα της Περιφέρειας που λειτουργεί εδώ και χρόνια ανασταλτικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία.

 

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την Γούνα

 

Τροποποίηση και επέκταση Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου χώρου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Τουρισμός: Ένα αναπτυξιακό «κλειδί» για τη μετάβαση στην εποχή μετά τον λιγνίτη

 

Παράλληλα, εξετάστηκε η προοπτική ειδικού θεσμικού πλαισίου για την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν στη χωροθέτηση και τον ορισμό χρήσεων γης προς διευκόλυνση παραγωγικών επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία.

 

 

wedding newamazingideas newage

 

Επισκεπτόμενος την Καστοριά ο Περιφερειάρχης συμμετείχε σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες και κτηνοτρόφους για το ζήτημα ζωονόσου του καταρροϊκού πυρετού που ενέσκηψε στην ευρύτερη περιοχή. Τη συνάντηση συνδιοργάνωσε η Π.Ε. Καστοριάς με τον τοπικό αγροτικό σύλλογο.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

 

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μετά την παρουσίαση της κατάστασης από  τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας και αφού άκουσε τους παραγωγούς, ενημέρωσε για τις ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τον περιορισμό της ασθένειας και ζήτησε τη στενή συνεργασία των κτηνοτρόφων με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 

Κάνε κλικ εδώ και πάτησε Like στη σελίδα μας στο facebook!

 

Ταυτόχρονα, παρουσίασε  σχέδιο δράσης για την καταγραφή των ζημιών και των επιπτώσεων της ασθένειας στην παραγωγή και το ζωϊκό κεφάλαιο, με σκοπό την οργανωμένη αποστολή επίσημων δεδομένων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

 

pdm

 

Ο κ. Κασαπίδης παράλληλα έκανε λόγο για πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια για πρόσθετους ψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα κατά του εντόμου, φορέα του καταρροϊκού, υποστηρικτικά στην αγωγή των κτηνοτρόφων στα κοπάδια τους, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία στο αντικείμενο.

 

Μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ - Ποιοι ωφελούνται

 

Ένα ακόμη σύγχρονο μηχάνημα απέκτησε ο Δήμος Γρεβενών

 

Προσλήψεις αορίστου χρόνου στην Τράπεζα της Ελλάδος

 

Αμέσως μετά, ο κ. Κασαπίδης είχε συνάντηση στο επιμελητήριο Καστοριάς, παρουσία του Προέδρου κ. Καραταγλίδη, της προέδρου της Αγροδιατροφικής Συμπράξεως κ. Δαδαμόγια και του Περιφερειακού Συμβούλου Καστοριάς κ. Μάνου με ιδιοκτήτη ιταλικής εταιρείας με επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Δυτική Μακεδονία. Κύριο αντικείμενο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει η ιταλική εταιρεία είναι η παραγωγή βιοσκευασμάτων για τη βιολογική καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών που έχουν ευρεία χρήση σε βιολογικές γεωργικές καλλιέργειες και εκτροφές ζώων. Θετικά τα πρώτα συμπεράσματα από τη συνάντηση, τόσο για τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, όσο και για το κλιμάκιο της Περιφερειακής Αρχής.