Σχεδιασμός της επόμενης μέρας για τη Δυτική Μακεδονία.

epimelitirio kozanis

Σειρά επαφών για θέματα του Επιμελητηρίου Κοζάνης πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Πρόεδρος κ. Νίκος Σαρρής την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

 

Ότι χρειάζεστε για την επιχείρηση!

Επαγγελματικές κάρτες, έντυπα Α5, Α4 και Α6, ημερολόγια, ετικέτες, εκτύπωση σε μουσαμά, πινακίδες, συνταγολόγια, μπλοκ, τιμολόγια

 

Ο κ. Σαρρής συναντήθηκε με την Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Παρασκευή Βρυζίδου. Συζήτησαν  για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας για τη Δυτική Μακεδονία. Αναφέρθηκε στον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στην περιοχή σχετικά με την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που θα περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις και έργα υποδομής με έμφαση στους τομείς της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της μεταποίησης, της προσέλκυσης επενδύσεων μέσω της αύξησης των κινήτρων επενδύσεων, της αγροτικής οικονομίας, της επεξεργασίας μαρμάρων, της ενέργειας, του τουρισμού, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας.

 

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Δημήτριος Κοσμίδης, ο ταμίας κ. Χρήστος Κουφογιάννης και ο ταμίας του Συνδέσμου Γουνοποιών Σιάτιστας «Ο Προφήτης Ηλίας» κ. Νικόλαος Γκούγκας.

 

Η νέα συλλογή εσωρούχων και όχι μόνο από to Vrakaki

 

Ένα από τα θέματα που έθεσαν προς συζήτηση στην κ. Βρυζίδου ο Πρόεδρος κ. Σαρρής αλλά και ο κ. Κοσμίδης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου της γούνας, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του Κράτους, με συγκεκριμένη στρατηγική όσον αφορά την εξωστρέφεια και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν κλάδο που συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία.

 

Ο κ. Σαρρής τόνισε ότι «Το Επιμελητήριο Κοζάνης καταβάλλει κάθε προσπάθεια να είναι στο πλευρό των επιχειρήσεων και να προωθεί δράσεις και προγράμματα που αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις του Νομού με κάθε δυνατό τρόπο», και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από την Κυβέρνηση στον σχεδιασμό του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, με ειδικά μέτρα ελάφρυνσης, επενδυτικά κίνητρα και ενίσχυση της απασχόλησης.

 

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Κόλλια, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και οι προοπτικές βελτίωσης της κατάστασης μέσω ειδικών κατά περίπτωση δράσεων και πρωτοβουλιών.

 

Στην ατζέντα της συζήτησης βρέθηκε ο σχεδιασμός της μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή, η δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης με επενδυτικά κίνητρα και οικονομικές ελαφρύνσεις, η αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ενώ ζητήθηκε η συνεργασία μεταξύ Επιμελητηρίου Κοζάνης και ΟΕΕ για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας.