· 

Έτοιμη η πλατφόρμα για αδήλωτα τετραγωνικά –Πώς θα λειτουργεί

Έτοιμη είναι η πλατφόρμα για την υποβολή από τους πολίτες των επιπλέον αδήλωτων τετραγωνικών, που θα αρχίσει σύντομα να λειτουργεί για την εξυπηρέτησή τους. Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ένωσης, όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr.

Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία την «πρώτη σοβαρή υπηρεσία διαλειτουργικότητας στο ελληνικό δημόσιο». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στην πλατφόρμα θα μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν «τόσο τα αδήλωτα τετραγωνικά, όσο και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε το σώμα ότι πλατφόρμα παρουσιάστηκε ήδη στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ θα παρουσιαστεί την Δευτέρα  στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πλέον θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η σχετική πλατφόρμα θα ανέβει σε ιστοσελίδα του Δημοσίου (σ.σ. πιθανότατα στο gov.gr) και οι πολίτες θα εισέρχονται σε αυτή με τους κωδικούς taxisnet και μέσω του Ε9 το οποίο θα εμφανίζεται στην οθόνη τους θα μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους για ακίνητα που έχουν την ιδιοκτησία σε όλους τους δήμους της χώρας. Στη συνέχεια οι σχετικές δηλώσεις θα στέλνονται στους αρμόδιους δήμους, όπου και θα γίνονται οι σχετικές διορθώσεις.

Διαβάστε περισσότερα