· 

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη με τις 2.909 μόνιμες θέσεις (ειδικότητες)

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση της προκήρυξης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.

Η νέα προκήρυξη, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ βρίσκεται στο τελευταίο και τελικό στάδιο επεξεργασίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρόνος για τη δημοσιοποίησή της μετρά αντίστροφα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η έκδοση της προκήρυξης θα γίνει ανάμεσα στο διάστημα 20 – 28 Φεβρουαρίου 2020 και θα είναι η επόμενος μεγάλος διαγωνισμός που θα δημοσιοποιήσει το ΑΣΕΠ.

Μέσω του νέου διαγωνισμού θα επιλεγεί προσωπικό των εκπαιδευτικών βαθμίδων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ. Ο τελικός αριθμός των μόνιμων θέσεων ανέρχεται στις 2.909.

Πλέον, οι υπηρεσίες του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τα σχετικά στοιχεία που έχουν αποστείλει όλοι οι δήμοι προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να βγει στον αέρα η προκήρυξη.

Στόχος τόσο της Ανεξάρτητης Αρχής όσο και του Υπουργείου Εσωτερικών είναι οι προσλήψεις των εργαζομένων να γίνουν εντός του 2020. Μέχρι τότε, όσοι εργάζονται σήμερα, που, λόγω της αυξημένης μοριοδότησης την οποία προβλέπει ο νόμος, έχουν και αυξημένες πιθανότητες να προσληφθούν, θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, αυτές είναι οι δέκα ειδικότητες που θα ζητηθούν:

Διαβάστε περισσότερα