· 

Δημόσιο: Στον «αέρα» το πρόγραμμα επιμόρφωσης Δ.Ε. υπαλλήλων

Στις ελληνικές καλένδες η ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των δημοσίων υπαλλήλων για μικροπολιτικές σκοπιμότητες; Κωλυσιεργία από πλευράς κυβέρνησης εντοπίζεται στην εφαρμογή του επιμορφωτικού προγράμματος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) για την απόκτηση Πιστοποιητικού Διοικητικής Επάρκειας από δημοσίους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Δ.Ε.), το οποίο θεσπίστηκε επί θητείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το πρόγραμμα θεσπίστηκε (Ν.4590/2018) προκειμένου να αποκτήσουν οι Δ.Ε. υπάλληλοι δυνατότητα επιμόρφωσης σε σύγχρονες διοικητικές μεθόδους και στη χρήση νέων τεχνολογιών, για να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της εποχής μας. Παρέχει δε κίνητρα επιμόρφωσης.

Οι κάτοχοι του πιστοποιητικού, προβλέπει ο νόμος, θα μειώνουν κατά ένα έτος τον χρόνο που απαιτείται για τη βαθμολογική τους εξέλιξη και θα αποκτούν πρόσθετη μοριοδότηση 30 μονάδων στις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων. Το πρόγραμμα προβλέφτηκε ως ανταπόκριση σ’ ένα πάγιο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιαίτερα επιτακτικό από πλευράς εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι -ιδιαίτερα στους μικρούς δήμους- υποχρεώνονται από την καθημερινότητα να ασκούν πολυεπίπεδα καθήκοντα και πολλές φορές να αναλαμβάνουν και θέσεις ευθύνης, δεδομένης της υποστελέχωσης των φορέων όπου εργάζονται.

 

Διαβάστε περισσότερα