· 

ΚΕΔΕ -ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στο επίκεντρο απολύσεις 3Κ, αμοιβαίες μετατάξεις, κινητικότητα & ατυχήματα

Στους 170 ανέρχονται οι επιτυχόντες της 3Κ/2018 που ενώ είχαν ορκιστεί και είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις τους βρέθηκαν εκτός εργασίας, λόγω των αιτήσεων θεραπείας. Το συγκεκριμένο θέμα ετέθη στην σημερινή συνάντηση ΚΕΔΕ -ΠΟΕ-ΟΤΑ, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να ζητούν οι 170 να μην απολυθούν και το προεδρείο της ΚΕΔΕ να αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα τους.

Θετικά αντιμετωπίστηκε από την ΚΕΔΕ και το αίτημα να προβλεφθεί συγκεκριμένη διαδικασία μεταξύ δήμων και εκτός κινητικότητας για τις αμοιβαίες μετατάξεις εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ χωρίς τη συμπλήρωση διετίας. Όπως είπαν οι εργαζόμενοι, το θέμα αυτό λύθηκε εν μέρει με διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών σε νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά δεν έχει προβλεφθεί σχετική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 44 του  Ν. 4647/2019 προβλέπει ότι «κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η αμοιβαία μετάταξη πριν την πάροδο της διετίας από τον διορισμό ή την πρόσληψη εφόσον οι μετατασσόμενοι ανήκουν οργανικά σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα ΟΤΑ α’ βαθμού», χωρίς όμως να καθορίζει την σχετική διαδικασία.

 

Διαβάστε περισσότερα