Δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησής να σταματήσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων.

Διαδοχικές συναντήσεις σε Υπουργεία πραγματοποίησε στην Αθήνα η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, είχε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και τον Υφυπουργό Κώστα Σκρέκα. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα με κυρίαρχο την κατάσταση που επικρατεί στα εκτροφεία μινγκ στη Δυτική Μακεδονία.

 

«Από την πρώτη στιγμή καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τους φορείς, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της καθώς και τη γενική διεύθυνση κτηνιατρικής του Υπουργείου για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προστατέψουμε την εκτροφή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου.

 

Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Υπουργός στη Βουλή δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησής να σταματήσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων. Ο κλάδος θα λάβει μάλιστα κρατική ενίσχυση 3 εκατ. ευρώ ενώ θα δοθούν και αποζημιώσεις για τα ζώα που θανατώνονται.

 

Επιπλέον, έθεσαν όλα τα ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

 

«Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια με το Υπουργείο, έτσι ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της περιοχής, που εδώ και 5 χρόνια είναι σταματημένο, το φράγμα Νεστορίου. Παρακολουθούμε στενά τη μελέτη υλοποίησης του αρδευτικού δικτύου και συζητήσαμε το ενδεχόμενο να προταθεί το έργο, προϋπολογισμού περίπου 80 εκατ. ευρώ, για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Ένα επίσης σημαντικό έργο για την περιοχή μας, που αφορά το αρδευτικό δίκτυο από το φράγμα Γέρμα, θα ενισχύσει τις αγροτικές υποδομές του Άργους Ορεστικού.

 

Τέλος, το φράγμα και το αρδευτικό Διποταμίας με συνολικό κόστος 19.700.000 εκατ. ευρώ, είναι από τα πρώτα έργα που θέλουμε να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

 

«Έργα πνοής, που θα δώσουν ανάσα στον αγροτικό κόσμο. Ώριμα έργα, υψηλού κόστους, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την ευρύτερη περιοχή. Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Κυβέρνηση αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε» επεσήμανε η κ. Αντωνίου.

 


imerologia a5 spiral

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 19/11/2020

"Το Ξενία μπορεί να αποτελέσει μέρος ανάδειξης του βυζαντινού πολιτισμού"

Αποφασίσαμε ότι το Ξενία μπορεί να αποτελέσει μέρος ανάδειξης του βυζαντινού πολιτισμού έτσι ώστε να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο τα πολιτιστικά εκθέματα. Στόχος μας να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό πάρκο, που θα αναδεικνύει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

"Σε ύψιστη ετοιμότητα" μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων

Έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νόσου σε εργαζόμενους μονάδας εκτροφής μινκ στη Σιάτιστα (Πουρλέτι) του Δήμου Βοΐου Κοζάνης (2 κρούσματα) καθώς και στις περιοχές του Κρανοχωρίου (1 κρούσμα), του Καλοχωρίου (1 κρούσμα) και της Μεσοποταμιάς/Αγίας Κυριακής (5 κρούσματα) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΑΡΘΡΑ · 19/11/2020

Μακιγιάζ και εφηβεία; Πάνε μαζί; Της Μαρίας Αναστασίας Κυριακίδου

την εφηβεία, η φιλαρέσκεια στην ψυχοσύνθεση των κοριτσιών και το ενδιαφέρον για τα καλλυντικά μεγαλώνει λόγω της γενικότερης αναζήτησης της ταυτότητας που αποτελεί τον κυριότερο στόχο της συγκεκριμένης ηλικιακής φάσης. Οι νεαρές κοπέλες, βιάζονται να εισχωρήσουν στον κόσμο των γυναικών, συχνά δεν καταλαβαίνουν ότι η υπερβολή όχι μόνο δεν τις κολακεύει, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση.