· 

Νέο διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων Καστοριάς και Νεστορίου

dimos kastorias

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με 744.000€ το νέο διαδημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων Καστοριάς και Νεστορίου

 

Σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» η Πράξη «Καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, χώρος προσωρινής διαμονής», συνολικού προϋπολογισμού 744.000€, με δικαιούχο φορέα τη Διαδημοτική Συνεργασία Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου και φορέα υλοποίησης το Δήμο Καστοριάς.

 

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, στο πλαίσιο μίας ακόμη διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου, η οποία έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, ενώ παράλληλα διασφαλίζεται η προστασία τους αλλά και η δημόσια υγεία.

 

“Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Αυτοδιοίκησης αποτελεί η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων για να προωθούμε λύσεις και να επιλύουμε προβλήματα” τόνισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, αναφέροντας παράλληλα ότι “η Διεύθυνση Προγραμματισμού και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς έχουν προχωρήσει όλο το προηγούμενο διάστημα πολλές διαδικασίες, ξεπερνώντας δυσκολίες και γραφειοκρατικά ζητήματα, για την έγκαιρη προετοιμασία και εξασφάλιση προτάσεων υποβολής και ένταξης έργων τόσο στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», όσο και στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»”.

 

imerologia a5 spiral
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 19/11/2020

"Το Ξενία μπορεί να αποτελέσει μέρος ανάδειξης του βυζαντινού πολιτισμού"

Αποφασίσαμε ότι το Ξενία μπορεί να αποτελέσει μέρος ανάδειξης του βυζαντινού πολιτισμού έτσι ώστε να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο τα πολιτιστικά εκθέματα. Στόχος μας να δημιουργηθεί ένα πολιτιστικό πάρκο, που θα αναδεικνύει το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 19/11/2020

Απάντηση του Υπουργείου για τις ζημιές στο Κρανοχώρι και την Πτελέα στην φασολοπαραγωγή

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 18 Αυγούστου 2020 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Ενίσχυση των φασολοπαραγωγών των οικισμών Πτελέας και Κρανοχωρίου λόγω των ζημιών από την σφοδρή χαλαζόπτωση.»

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 13/11/2020

Στο Πρόγραμμα myKEPlive εντάχθηκε ο Δήμος Καστοριάς

Στο Πρόγραμμα myKEPlive εντάχθηκε ο Δήμος Καστοριάς, δίνοντας στους πολίτες ακόμη μία δυνατότητα για εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτηση, που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ηλεκτρονικών διαδικτυακών εφαρμογών που ήδη λειτουργούν.