· 

Επικάλυψη στέγης Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Λευκοπηγής με βυζαντινά κεραμίδια.

ieros naos agiou ioannou prodromou leukopigis

Την χρηματοδότηση με 32.000 ευρώ για την επικάλυψη της στέγης του περικαλλέστατου Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Λευκοπηγής εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της 10ης Νοεμβρίου, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσούμαρης ανταποκρινόμενος στο αίτημα του εφημέριου πατρός Ιωάννη Χρυσοστομίδη.

 

Η στέγη του Ναού συνολικού εμβαδού 348.03μ2 είναι ξύλινη, δίριχτη με επικάλυψη από βυζαντινά κεραμίδια και έχει έντονα προβλήματα στεγανότητας λόγο φθοράς των υλικών. Παρουσιάζει εισροή υδάτων σε πολλά σημεία και για αυτό κρίνεται απαραίτητο για την αποφυγή των προβλημάτων και σύμφωνα με την μελέτη του αρχιτέκτονα Πολυνίκη Αγγελή και την έγκριση της αρμόδιας Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, να γίνουν άμεσα οι παρακάτω εργασίες:

 

1. Απομάκρυνση παλαιών κεραμιδιών

2. Απομάκρυνση σαθρών ξύλινων στοιχείων

3. Απομάκρυνση παλαιών μεμβρανών στεγανοποίησης

4. Επανατοποθέτηση ξύλινων τεμαχίων

5. Επανατοποθέτηση μεμβράνης στεγανοποίησης ενισχυμένου τύπου

6. Επανατοποθέτηση νέων κεραμιδιών καρφωτών-κολυμβητών βυζαντινού τύπου

 

imerologia a5 spiral
ΚΟΖΑΝΗ · 17/11/2020

Μικρό και Τρανό – Βαλτο επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης

Τα δύο μαρτυρικά χωριά του π. Δήμου Καμβουνίων επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γρηγόρης Τσιούμαρης για να δει επί τόπου τα προβλήματα των τοπικών κοινοτήτων για ενέργειες και έργα από την Π.Ε. Κοζάνης που δρομολογήθηκαν και πρόκειται να προγραμματιστούν...

ΚΟΖΑΝΗ · 16/11/2020

«Στελεχώνεται και εξοπλίζεται το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου»

Το Σύστημα Υγείας, παρά τη συνεχή πίεση που δέχεται λόγω της πανδημίας COVID19, έχει ικανότητα, συνέπεια και μνήμη. Η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις ανάγκες των πολιτών κάθε περιοχής και στο πλαίσιο του εφικτού τις αντιμετωπίζει.

ΚΟΖΑΝΗ · 13/11/2020

Επίσκεψη συνεργασίας στην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ζητήματα της περιοχής μας που εμπίπτουν στο πεδίο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθεσε στη συνάντησή του με την Υφυπουργό κυρία Μιχαηλίδου ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης, και ζήτησε την ενίσχυση των υπηρεσιών και των δομών που υπηρετούν τον χώρο της αναπηρίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.