Βράβευση φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg

Damjan Kozarov

Σπουδαία διεθνή διάκριση πέτυχε ο φοιτητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Damjan Kozarov με τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό βίντεο στο πλαίσιο της ΝΑΤΟ 2030 Youth Summit.

 

Σε μία διαδικτυακή απονομή, η οποία έλαβε χώρα τη Δευτέρα 9/11/2020 κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνάντησης νέων, ο κ. Kozarov βραβεύτηκε από το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Jens Stoltenberg για το βίντεο που δημιούργησε σχετικά με την υποχώρηση της στάθμης των υδάτων της λίμνης των Πρεσπών ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες αυτής τόσο στο οικοσύστημα της λίμνης των Πρεσπών όσο και στην τοπική οικονομία των 3 εθνών που συνορεύουν στη λίμνη.

 

 

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζοντας την ατζέντα του για το 2030, έδωσε βήμα στους νέους 18-35 ετών των χωρών μελών και χωρών εταίρων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, καλώντας τους να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια και την ειρήνη καθώς και τις προσδοκίες τους από τον Οργανισμό για το μέλλον.

 

 

Ο κ. Kozarov ο οποίος είναι υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ευχαρίστησε μεταξύ άλλων, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Μοναστήρι και ιδιαίτερα τον Πρόξενο κ. Αχιλλέα Ρακίνα για την υποστήριξη της συμμετοχής του.

 

 

imerologia a5 spiral

ΓΡΕΒΕΝΑ · 11/11/2020

Δωρεάν διανομή σύγχρονων κάδων οικιακής κομποστοποίησης στις Κοινότητες από την Υπηρεσία Καθαριότητας

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά στις Κοινότητες του Δήμου Γρεβενών η διανομή νέων και σύγχρονων κομποστοποιητών από την Υπηρεσία Καθαριότητας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “LESS WASTE II” που εντάσσεται στο διασυνοριακό πρόγραμμα του Interreg Ελλάδος-Αλβανίας (2014-2020) υπό την αιγίδα της ΔΙΑΔΥΜΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 11/11/2020

8+1 αλήθειες για την τηλεκπαίδευση – αμέτρητα τα ψεύδη ΣΥΡΙΖΑ

Αφού πολέμησαν λυσσαλέα την τηλεκπαίδευση από την αρχή της πανδημίας, εφευρίσκοντας κάθε είδους τεχνικό και νομικό πρόσκομμα για να την υπονομεύουν συστηματικά (από δήθεν παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, μέχρι καταπάτηση Συνταγματικών ελευθεριών), τώρα έχουν το θράσος να την επικαλούνται για να ασκήσουν αντιπολιτευτική κριτική, επιδεικνύοντας τάχα ενδιαφέρον για την αποτελεσματικότητά της.

Β. Κικίλιας: Άλλες 50 ΜΕΘ-COVID στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και Λοιμωξιολόγοι και Εντατικολόγοι των Νοσοκομείων της πόλης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 11/11/2020

Αναδείχθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού καινοτομίας για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή

1ηθέση - EXM Environmental IoT Πρόκειται για μια πλατφόρμα (platform SaaS) - μια ολοκληρωμένη και οικονομικά βιώσιμη λύση Internet of Things για την παρακολούθηση, ανάλυση και διανομή περιβαλλοντικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με στόχο την ενοποίηση υφιστάμενων δεδομένων και τον εμπλουτισμό τους, από νέους αυτόνομους αισθητήρες περιβάλλοντος. Εκπρόσωπος: Μανώλης Νικηφοράκης (Διαχειριστής EXM)

ΥΓΕΙΑ · 11/11/2020

Υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας

νημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υπουργείου Υγείας από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την καθηγήτρια πνευμονολογίας - εντατικής θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου. Συντονιστής: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινά η έκτακτη ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό από τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια και την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας