Βασίλης Άμπας: Το μέτρο 16 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία.

AMPAS

Οι ιδέες που έχουν οι αγρότες για την αξιοποίηση της παραγωγής τους ή την υπέρβαση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη γεωργική τους εκμετάλλευση, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και τελικά την αύξηση του εισοδήματός τους, εφόσον συνεργαστούν με ερευνητικούς, επιστημονικούς ή άλλους φορείς.

 

Ένα πρόγραμμα που επιδιώκει αυτήν ακριβώς τη συνεργασία ανάμεσα στους αγρότες και στους ερευνητικούς φορείς είναι το Μέτρο 16 του Π.Α.Α. 27 τέτοιες προτάσεις υποβλήθηκαν στην Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όλες αξιόλογες και με σκοπό να βοηθήσουν ουσιαστικά τους αγρότες, αλλά προπάντων να τους μάθουν να βρίσκουν λύση των προβλημάτων τους και να εξελίσσονται μέσα από την βοήθεια που μπορούν να βρουν από εξειδικευμένους επιστήμονες.

 

Μετά από την παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΑΑ εγκρίθηκε η υπερδέσμευση του ποσού έτσι ώστε να μπορέσουν όλες οι προτάσεις που αφορούν την συνεργασία στον αγροτικό τομέα και έχουν την έρευνα και καινοτομία μέσα τους να χρηματοδοτηθούν. Σημαντικότερο αυτής καθεαυτής της υπερδέσμευσης είναι η δυνατότητα των φορέων για την περαιτέρω συνεργασία στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του προγράμματος.

 

Έτσι όλες οι αποδεκτές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο εκχωρημένο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Μέτρο 16, εγκρίθηκαν και δόθηκε μία ακόμη ώθηση ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Άμπας Βασίλειος

Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

 

imerologia a5 spiral

Νέες παροχές της Περιφερειακής Αρχής για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας

Στην κάλυψη πρόσθετων αναγκών σε οικίσκους ελέγχου Covid 19 σε μονάδες υγείας της Δυτικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, στηρίζοντας εμπράκτως το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ήδη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης έχει υπογράψει την αύξηση του προϋπολογισμού πράξης ένταξης χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Καστοριάς με σκοπό την επιπλέον κατασκευή σύγχρονου οικίσκου ελέγχου Covid 19 με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ένταξη 3 νέων έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης Κτηρίων τομέα Υγείας της Περιφέρειας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Δυτική Μακεδονία" 2014-2020 τρία νέα έργα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση Δημόσιων Κτηρίων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 5.196.496,71 ευρώ. Τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 4:
imerologia a4 spiral
ΥΓΕΙΑ · 11/11/2020

Υγειονομικός χάρτης της Ελλάδας

νημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υπουργείου Υγείας από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την καθηγήτρια πνευμονολογίας - εντατικής θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου. Συντονιστής: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινά η έκτακτη ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό από τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια και την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για το σχεδιασμό νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας