Με τον ελληνικής καταγωγής διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfize

maria antoniou

 

Με τον ελληνικής καταγωγής διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer, Αλβέρτο Μπουρλά.

 

Η είδηση για την εύρεση εμβολίου, που γεννά ελπίδα για την καταπολέμηση του Covid-19, μόνο υπερηφάνεια μας γεμίζει. Μία σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα !

 

Ενδεικτικά αναφέρω ότι το πρώτο ερευνητικό κέντρο που δημιούργησε η Pfizer στην Ελλάδα, στη γενέτειρα του κ. Μπουρλά στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας.

 

Η Κυβέρνησή μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κάνει σταθερά βήματα για την προσέλκυση επενδύσεων και ως Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη παρακολουθούμε και στηρίζουμε κάθε αναπτυξιακό βήμα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

 

Το ερευνητικό κέντρο της Pfiser στη Θεσσαλονίκη απασχολεί ήδη πολλούς επιστήμονες από την Ελλάδα και απ’ό,τι μαθαίνουμε μέχρι τέλος του χρόνου θα εντάξει στο δυναμικό της κι άλλους, με αξιόλογο ποσοστό αιτήσεων να προέρχεται από Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού.

 

Έτσι γίνεται το brain drain - brain gain!

 

Μαρία Αντωνίου

Επικεφαλής Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/11/2020

Covid-19: Εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 90%

Οι δύο εταιρείες πίσω από το σκεύασμα περιέγραψαν τα ευρήματά τους ως μια «υπέροχη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα». Το εμβόλιο δοκιμάστηκε σε 43.500 ανθρώπους σε έξι χώρες χωρίς να προκύπτει ανησυχία για την ασφάλεια όσων το έλαβαν, αναφέρει το BBC. Οι δύο εταιρείες μάλιστα σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτημα για επείγουσα έγκριση χρήση του εμβολίου μέχρι το τέλος του μήνα.
imerologia a5 spiral
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/11/2020

Γκ. Μαγιορκίνης "Φως στο τούνελ της πανδημίας για τις ανακοινώσεις της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο"

Στη σημερινή ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας ο κ. Γκ. Μαγιορκινης αναφέρθηκε στο το θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της σημερινής δημοσιότητας σχετικά με τον κορονοϊό και αφορά τις ανακοινώσεις της εταιρείας Pfizer σχετικά με το εμβόλιο της, για το οποίο είχε γίνει και αναφορά στην ενημέρωση την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 10/11/2020

Αναλυτικά ο χάρτης με τα 2384 νέα κρούσματα της Τρίτης 10/11

Στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της επιδημιολογικής έκθεσης 10/11/2020 Σήμερα, 10/11/2020, δηλώθηκαν 2384 επιπλέον κρούσματα. Αναλυτικότερα · 50 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας · 588 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής · 652 κρούσματα από Π.Ε. Θεσσαλονίκης