· 

"Η χειραγώγηση της διαπαιδαγώγησης" της Κωνσταντίνας Κιακυροπούλου

mobile
© photo

 

Γράφει η Κωνσταντίνα Κιακυροπούλου,

 

Μία πλήρης αποτυχία των γονέων σε διαπαιδαγώγηση άνευ προηγουμένου, αφού αυτή χειραγωγείται τέλεια πλέον από το τικ τοκ (ο πρόεδρος της Αμερικής ασχολείται με αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο) και το utub, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το διαδίκτυο γενικά και είναι χωρίς όρια.

 

Το ίδιο και της εκπαίδευσης, η οποία διαδραματίζεται μέσω κινητού από τα ίδια μέσα.

 

Μία γενιά ανίκανη να ζήσει χωρίς κινητό τηλέφωνο.

 

Από πολύ μικρή ηλικία με ένα κινητό στο χέρι, άρτια εκπαιδευμένα στην αναίδεια, στο θράσος, στο εύκολο κέρδος, στην σεξουαλικότητα, στο ναρκισσισμό, στο φθηνό χιούμορ, παγιδευμένα μέσα στην κάμερα του κινητού τους και στην άριστη χρήση μίας νέας αργκό και μίας καινούριας διαλέκτου που αρνείται να γράφει ακόμα και τα φωνήεντα και αρκείται στα σύμφωνα. Με μία γλώσσα και στάση που χρειάζεται να κοπιάσει για να δείξει ευγένεια και σεβασμό.

 

Χωρίς καμία πίστη σε ιερό και όσιο, μία αθεϊστική γενιά που δεν πιστεύει, δεν αγαπάει, δεν ελπίζει, δεν έχει στόχους παρά μόνο καταναλωτικής φύσεως και image making, ούτως ώστε να συμπεριληφθεί σε μία cool ομάδα ελιτίστικη, κενής περιεχομένου, με μοδάτη και σέξι εμφάνιση, συνακόλουθη με αυτή που πλασάρεται προς πώληση. Η καλαισθησία, συνοψίζεται και εξαντλείται στον κατάλληλο φωτισμό του πλάνου τους και η ευαισθησία στο σταριλίκι.

 

nextgeneretion

 

Ιδεολογία η εμφάνιση, που καλλιεργεί το GNTM, το your style rocks κλπ και κουλτούρα ότι παρουσιάζουν οι σειρές του netflix και η εφηβική λογοτεχνία, συνήθως θρίλερ ή τρόμου, όπου δεν τηρούνται τα όρια ηλικίας από τους πιο πολλούς, ο διάβολος φαίνεται cool, η παραβατικότητα είναι μόδα, η κακοποίηση και το αλκοόλ καθημερινότητα, οι υπερφυσικές δυνάμεις των ηρώων η μόνη ελπίδα, το μεταφυσικό ελκυστικό και το κατεστημένο είναι ένα ακατανίκητο σύστημα που αποτελεί στόχο αντίστασης.

 

Η μουσική παιδεία στίχοι για ναρκωτικά, λεφτά και γυναίκες του αρχαιότερου επαγγέλματος, μονότονα, όπου το στοίχημα είναι να πεις τους στίχους γρήγορα... Τα τραγούδια σε μεγάφωνα, στο δρόμο και τα παιδιά στο σπίτι μόνιμα κουφά με ακουστικά τελευταίας γενιάς. Ο χορός τους ένας χορός που δε χρησιμοποιεί πόδια, παρά μόνο χέρια, ειδικά διαμορφωμένος για να χωράει στη λήψη από την κάμερα του κινητού.

 

Μία γενιά, όπου έχει πειραχτεί ακόμα και το φύλλο. Δεν φαίνεται ξεκάθαρα με την πρώτη ματιά...

 

Δεν ξέρει αν είναι γκέι ή στρέιτ...

 

Μοναδικά εργαλεία αυτογνωσίας και αυτο-επιβεβαίωσης οι λήψεις βίντεο και φωτογραφιών, τα νούμερα των ακολούθων στο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα likes.

 

Εκτελούν τις μαθητικές εργασίες που σιχαίνονται, εντελώς διεκπαιρεωτικά. Τα γνωρίζουν άλλωστε όλα, μπορούν να τα διαβάσουν στο διαδίκτυο. Είναι πιο έξυπνα απ’ όλους και αυτοδημιούργητα.

 

Η μάνα και πατέρας άξιοι σεβασμού για αυτή τη γενιά, είναι αυτός που πληρώνει, που τους αφήνει ελεύθερους, που χαζογελά όλη μέρα απροβλημάτιστος, που κάνει ότι θέλουν και ασχολείται επίσης με το κινητό, είτε παρουσιάζει μαζί τους διαδικτυακά ένα επιτυχές challenge, χωρίς κανένα νόημα.

 

Το σπίτι εξυπηρετεί τη διαμονή και διαβίωση τους, καθώς και τα sleepover.

 

imerologia a5 spiral

 

Είναι πολύ ντεμοντέ να χαιρετιούνται μεταξύ τους, είναι εντελώς απαράδεκτο να λένε μεταξύ τους καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα..Οι κοινωνικές δεξιότητες έχουν αντικατασταθεί με το texting μηνυμάτων και την ελαχιστοποίηση της συνομιλίας…

 

Η ψυχολογία τους, θυμός, νεύρα και εγωισμός, με ελάχιστο ενδιαφέρον για κάτι πέρα από τη σφαίρα του εγώ τους.

 

Και το ύψιστο αγαθό είναι το χρήμα.

 

Δράττουμε ολοταχώς, ότι θερίσαμε, όταν δώσαμε την συγκατάθεση μας να γίνει το κινητό τους προέκταση του εαυτού τους, με αποτέλεσμα τον εθισμό και την εξάρτηση τους , την καλύτερη χειραγώγηση τους από κανάλια ψυχαγωγίας, την έκθεση τους σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και την κακή στάση του νου και του σώματος!!

 

Και τα συγχαρητήρια σε όλους στην προώθηση, και μάρκετινγκ και πώληση όλων αυτών που καταφέρανε και να βάλουν το χέρι στην τσέπη μας σε συνδρομές και υλικό και να τους παραχωρήσουμε την διαπαιδαγώγηση και την εκπαίδευση των παιδιών μας.

 

Ας δούμε στον καλύτερο καθρέφτη μας, στα παιδιά μας, ποιοι είμαστε, καθώς και τον εαυτό μας σ’ έναν μονόδρομο χειραγώγησης, που προσφέρεται στο βωμό της αισχροκέρδειας.

 

Το άρθρο συμμετέχει στο διαγωνισμό αρθρογραφίας    που διοργανώνει το NewAge Ideas με το Next Generation

Πηγή: enimerosou.gr

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia a4 spiral
ΑΡΘΡΑ · 08/11/2020

"Ξέρετε, μου αποκρίνεται, πρώτη φορά συναντώ τόση ανθρωπιά" της Μαίρης Λαγανα

Την γνώρισα ένα μεσημέρι στο πάρκο που είχα βγάλει περίπατο τον σκύλο, καθόταν μόνη σε ένα παγκάκι καπνίζοντας. Χάιδεψε τον σκύλο και όπως σήκωσε το βλέμμα είδα τα μάτια της άγνωστης γυναίκας βουρκωμένα. Την ρώτησα εάν χρειάζεται βοήθεια, αν της συμβαίνει κάτι και αν μπορώ να βοηθήσω. Σηκώνει το βλέμμα της ξανά λέγοντας μου σχεδόν ψιθυριστά. Έναν καφέ...

ΑΡΘΡΑ · 07/11/2020

"Τηλεργασία – Τι πρέπει να προσέχετε!" γράφει η Μαρία Κελεπούρη

Η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας έχει εισάγει νέα δεδομένα, τα οποία αφομοιώνονται με ταχείς ρυθμούς από την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο εξοπλισμοί, όπως το κινητό ή ο ηλεκτρονικός υπολογιστής καθίστανται όχι απλώς χρήσιμα αλλά απολύτως απαραίτητα για τις καθημερινές ανάγκες του πληθυσμού.

ΑΡΘΡΑ · 07/11/2020

"Πρώτες βοήθειες" γράφει η Θεοδότα Θωμαΐδου

Στην Ελλάδα υπάρχουν 70 είδη φιδιών από τα οποία δηλητηριώδη είναι μόνο τα διάφορα είδη οχιάς. Οι οχιές έχουν τριγωνικό κεφάλι, σχιστά μάτια, ζιγκ ζαγκ γραμμή στη ράχη και το αποτύπωμα του δαγκώματος είναι οι οπές (2 έντονες τρύπες). Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οι οπές, συνεπάγεται ότι το φίδι δεν έχει αφήσει δηλητήριο.

ΑΡΘΡΑ · 07/11/2020

"Και ξαφνικά όλα αλλάζουν…" της Νίκης Μουρατίδου

Ένας τόσο δα μικρός ιός έρχεται και τα αλλάζει όλα. Σε μια στιγμή χωρίς προειδοποίηση, χωρίς τίποτα . Και κάθεσαι και σκέφτεσαι .Τί έγινε τώρα. Η ζωή που είχες ήταν αυτή που νόμιζες ότι είχες; Τελικά μήπως Δεν την είχες; Η καθημερινότητά σου, οι σχέσεις με ανθρώπους στον περίγυρό σου, με την οικογένειά σου, με φίλους συγγενείς, γνωστούς και μη… Τελικά, τι είχες; Τι σου έμεινε;

ΑΡΘΡΑ · 07/11/2020

"Καραντίνα ξανά! Και τώρα;" γράφει η Ελένη Κοσμά

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 βρίσκεται και πάλι σε καθεστώς lockdown. Ένα καθεστώς το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά πέρσι όταν ήρθε για πρώτη φορά στη ζωή μας ο ιός COVID – 19. Πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι ένα δυσάρεστο γεγονός με αρνητικές συνέπειες σε πολλούς τομείς, ιδίως στον οικονομικό τομέα. Στο παρόν άρθρο θα δούμε την «καλή» πλευρά της καραντίνας – υπάρχει άραγε κάτι καλό σε αυτή την τρέλα που άλλαξε για πάντα την καθημερινότητά μας;

ΑΡΘΡΑ · 01/11/2020

"Πόλεμος" Τα δεινά και οι επιπτώσεις στη ζωή μας - Της Βασιλικής Ναούμ

Στη προοδευμένη και σύγχρονη εποχή μας η ανθρωπότητα έχει σταθεί ανίκανη να δαμάσει απόλυτα τα βάρβαρα ένστικτά της. Ο πόλεμος συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα και στον 21ο αιώνα με λαούς να δοκιμάζονται στη δίνη του. Διότι παρά τη μεγάλη ανάπτυξη του πολιτισμού δεν καταφέραμε να εξελιχθούμε σε μια ανώτερη ηθική οντότητα!

ΑΡΘΡΑ · 19/10/2020

"Εξέλιξη δίχως εκπαιδευτική υποβάθμιση" του Θανάση Βελώνη

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες από κάθε άποψη. Η συγκυρία του ιού αποτέλεσε περίοδο αλλαγών τόσο στον τρόπο σκέψης και δράσης των πολιτών όσο και σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να παραμείνει η Παιδεία, ως βασικό μέλος της. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ήταν τα πρώτα στα οποία μπήκε «λουκέτο» εξαιτίας της επερχόμενης πανδημίας.

Write a comment

Comments: 0