· 

"Καραντίνα ξανά! Και τώρα;" γράφει η Ελένη Κοσμά

karantina
Πηγή εικόνας: © The Economic Times

 

Γράφει η Ελένη Κοσμά

 

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 βρίσκεται και πάλι σε καθεστώς lockdown. Ένα καθεστώς το οποίο γνωρίσαμε για πρώτη φορά πέρσι όταν ήρθε για πρώτη φορά στη ζωή μας ο ιός COVID – 19.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, είναι ένα δυσάρεστο γεγονός με αρνητικές συνέπειες σε πολλούς τομείς, ιδίως στον οικονομικό τομέα. Στο παρόν άρθρο θα δούμε την «καλή» πλευρά της καραντίνας – υπάρχει άραγε κάτι καλό σε αυτή την τρέλα που άλλαξε για πάντα την καθημερινότητά μας;

 

Αρχικά, πρέπει να αποδεχτούμε όλοι μας ότι αυτή η «τρέλα» είναι η νέα μας καθημερινότητα. Είναι μονόδρομος. Ακόμα κι εάν η περίοδος του lockdown παρέλθει, κανένας δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει ξανά κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Συνεπώς, όσο δύσκολο και να είναι - γιατί είναι όντως πολύ δύσκολο και δυστυχώς μας αφορά όλους - πρέπει να μάθουμε να επιβιώνουμε στη νέα καθημερινότητα.

 

Είναι βέβαιο ότι η φυσιολογική μας ζωή είχε συγκεκριμένο πρόγραμμα: σπίτι, δουλειά, εξόδους κλπ. Πόσο, όμως, κοντά μας ήμασταν με την οικογένειά μας και με αυτούς που αγαπάμε; Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, αυτός ο ιδιότυπος εγκλεισμός μας στα σπίτια μας, αρχικά, μπορεί να βοηθήσει στην αναθέρμανση των σχέσεών μας με τα μέλη της οικογένειάς μας. Ξέρεις ότι έχω δίκιο. Προ καραντίνας γυρνούσες πτώμα στο σπίτι μετά τη δουλειά και είτε ήθελες να ξεκουραστείς είτε είχες ελάχιστο χρόνο μπροστά σου πριν φύγεις ξανά από το σπίτι σου γιατί είχες κανονίσει κάποια έξοδο ή είχες άλλες υποχρεώσεις. Σκέψου μόνο πόσο καιρό έχεις να κάτσεις μαζί με τους δικούς και να τα πείτε σαν οικογένεια; Πόσο καιρό έχεις να γελάσεις μαζί τους και να περάσετε μαζί ευχάριστα την ώρα σας;

 

https://www.nextgen.gr/
Χορηγός Αρθρογραφίας

 

Σε αυτή την περίπτωση, ο εγκλεισμός στο ίδιο σπίτι με την οικογένειά μας βοηθά αρκετά γιατί εκεί που όλοι είχαμε κάτι άλλο να κάνουμε, πλέον μπορούμε ξανά να φάμε όλοι μαζί στο τραπέζι κι ας μην είναι Κυριακή. Επιπλέον, μπορούμε να γελάσουμε όλοι μαζί με την καρδιά μας παίζοντας ένα ωραίο επιτραπέζιο. Μπορούμε, ακόμα, να δούμε όλοι μαζί τηλεόραση – άραγε ξέρουμε τι αρέσει στους γονείς μας ή στα παιδιά μας; Όλο αυτό είναι μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά ξανά με την οικογένειά μας που είναι το Α και το Ω στη ζωή μας.

 

Από την άλλη πλευρά, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας που τους αγαπάμε και δεν θέλουμε να τους χάσουμε. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία. Ευτυχώς, πλέον έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα μέσω βίντεο κλήσης. Φαντάζεσαι κάτι καλύτερο από μια ομαδική βίντεο κλήση με τους φίλους σου; Θα λέτε τα νέα σας και θα ανυπομονείτε για τη στιγμή που θα βρεθείτε ξανά από κοντά. Στην καφετέρια που πηγαίνατε μέχρι χθες πόση ώρα μιλούσατε μεταξύ σας και πόσο χρόνο «σπαταλούσατε» στο κινητό σας;

 

Προτάσεις - Tips για να γίνει η Καραντίνα λίγο πιο ευχάριστη.

 

1. Καλό το Netflix αλλά καμία σειρά ή ταινία δεν μπορεί να σε ταξιδέψει όπως σε ταξιδεύει ένα καλό βιβλίο.

 

2. Επιτέλους, μπορείς να αρχίσεις να τρως πιο υγιεινά και να χρησιμοποιήσεις τη δυνατότητα εξόδου από το σπίτι για περπάτημα ή τρέξιμο. Εάν το κάνεις, θα δεις την ψυχολογία σου να ανεβαίνει κατακόρυφα και μετά ποιος σε πιάνει.

 

3. Ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου! Πόσο σου έχει λείψει ένα χαλαρωτικό μπάνιο χωρίς το άγχος των υποχρεώσεων;

 

imerologia a5 spiral

 

4. Και για το συμμάζεμα του σπιτιού σου ήρθε η ώρα! Όταν μετά τη φασίνα δεις το σπίτι σου να λάμπει από καθαριότητα, τότε θα το χαρείς περισσότερο!

 

Για το τέλος, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που εργάζονται κανονικά παρά τα μέτρα. Καλό είναι να μην είμαστε απότομοι και απαιτητικοί αλλά να τους ανταμείβουμε κάθε φορά με το πιο όμορφο χαμόγελό μας γιατί εκτός από τη δουλειά τους οι άνθρωποι αυτοί «εκτίθενται» για να ικανοποιήσουν τις δικές μας ανάγκες.

 

Τίποτα δεν μένει για πάντα, ακόμα και ο κορονοϊός. Θα έρθει η στιγμή που θα φύγει από τη ζωή μας κι όταν γίνει αυτό εμείς θα είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

 

Το άρθρο συμμετέχει στο διαγωνισμό αρθρογραφίας    που διοργανώνει το NewAge Ideas με το Next Generation

 

Πηγή: enimerosou.gr

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia a4 spiral
ΑΡΘΡΑ · 01/11/2020

"Πόλεμος" Τα δεινά και οι επιπτώσεις στη ζωή μας - Της Βασιλικής Ναούμ

Στη προοδευμένη και σύγχρονη εποχή μας η ανθρωπότητα έχει σταθεί ανίκανη να δαμάσει απόλυτα τα βάρβαρα ένστικτά της. Ο πόλεμος συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα και στον 21ο αιώνα με λαούς να δοκιμάζονται στη δίνη του. Διότι παρά τη μεγάλη ανάπτυξη του πολιτισμού δεν καταφέραμε να εξελιχθούμε σε μια ανώτερη ηθική οντότητα!

ΑΡΘΡΑ · 19/10/2020

"Εξέλιξη δίχως εκπαιδευτική υποβάθμιση" του Θανάση Βελώνη

Τους τελευταίους μήνες βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες από κάθε άποψη. Η συγκυρία του ιού αποτέλεσε περίοδο αλλαγών τόσο στον τρόπο σκέψης και δράσης των πολιτών όσο και σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ανεπηρέαστη δεν θα μπορούσε να παραμείνει η Παιδεία, ως βασικό μέλος της. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας ήταν τα πρώτα στα οποία μπήκε «λουκέτο» εξαιτίας της επερχόμενης πανδημίας.

ΑΡΘΡΑ · 19/10/2020

«Σύγχρονοι Σερίφηδες», δημοκρατικά; και υπεύθυνα; λειτουργούντες.. Του Μητλιάγκα Γιάννη

Μας προστατεύουν λέει αλλά μήπως προσπαθούν να προστατευθούν οι ίδιοι; (Είχε απόλυτο δίκιο ο Δήμαρχος Κοζάνης για το ετεροχρονισμένο ενδιαφέρον της πολιτείας). Διατυμπανίζουν την αυστηρότητα τους, ψάχνοντας ίσως νέο πρωτοσέλιδο σε life style περιοδικό αλλά δε μπορούν να δεχθούν την αυστηρή πλέον κριτική των πολιτών.

mikroi anthropoi se mia pio mikri zoi - μικροί άνθρωποι σε μια πιο μικρή ζωή
ΑΡΘΡΑ · 17/10/2020

"Μικροί άνρθωποι, σε μια πιο μικρή ζωή" της Δήμητρας Ορφανού

Όταν ένα παιδί επτά χρονών στην παραλία φωνάζει σε όλο τον κόσμο (Δανάη είσαι απένταρη, είσαι απένταρη…) και γελάει… και δίπλα οι γονείς του που είναι τρόπον τινά συγγενείς σου.. υποκρίνονται ότι ποτέ μα ποτέ δεν έχουν πει τίποτα παρόμοιο στον κανακάρη τους, η Δανάη απλώς τραγουδάει το άσμα του αείμνηστου Στράτου ...υποκρίνεσαι το ξέρω υποκρίνεσαι ...και η ζωή συνεχίζεται σε μια δειλία μικροπρέπειας και εξευτελισμού.

ΑΡΘΡΑ · 28/09/2020

"Τι μου έμαθαν οι φιλίες μου" της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Η φιλία είναι μία στενή σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων, στην οποία η επαφή και αγάπη δεν προχωράει σε σεξουαλική επαφή και παραμένει πλατωνική. Παραμένει ένα συναίσθημα μοναδικό, ένα βίωμα πολύτιμο, εξιδανικευμένο και μυθοποιημένο στη λογοτεχνία αλλά και σε κάθε άλλη μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας.

ΑΡΘΡΑ · 15/09/2020

"Τελικά, γιατί έχουμε όλοι οι άνρθωποι αξία;" της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Μία φράση που ανακυκλώνεται διαρκώς, από όλους εμάς, από ψυχολόγους και εκπαιδευτές, κυρίως. Μία φράση που υπενθυμίζει πως κάθε ανθρώπινη οντότητα έχει τη δική της μοναδικότητα και τη δική της μοναδική προσφορά στη ζωή. Πώς όμως, ορίζεται αυτή η αυταξία μας; Τι είναι αυτό που καθιστά τον άνθρωπο ένα ον με αξία;

Write a comment

Comments: 0