· 

Ενημέρωση πολιτών της Π.Ε. Κοζάνης της 4ης Νοεμβρίου 2020 για την πανδημία COVID-19.

perifereia

Η Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει τα εξής:

 

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που βρέθηκαν στην Π.Ε. Κοζάνης την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 είναι τα εξής:

 

· 22 κρούσματα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν στον Δήμο Κοζάνης,2 στον Δήμο Εορδαίας , 2 στον Δήμο Σερβίων και 5 στον Δήμο Βοΐου.

 

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ.,

 

- στην ΠΕ Γρεβενών βρέθηκαν 2 κρούσματα στο Δήμο Γρεβενών.

 

- στην ΠΕ Καστοριάς συνολικά βρέθηκαν 8 κρούσματα, εκ των οποίων: 7 Δήμο Καστοριάς και 1 στο Δήμο Άργος Ορεστικού.

 

- στην ΠΕ Φλώρινας συνολικά βρέθηκαν 17 κρούσματα, εκ των οποίων: 13 στο Δήμο Φλώρινας και 4 στο Δήμο Αμυνταίου.

 

ΕΛΕΓΧΟΙ

 

- Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο ελέγχου του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης 8 έλεγχοι σε επιχειρήσεις στον Δήμο Εορδαίας, όπου διαπιστώθηκε τήρηση των μέτρων προστασίας. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο ελέγχου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κοζάνης έλεγχοι σε 6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ευρισκόμενα σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης, όπου και σ’ αυτές τις περιπτώσεις παρατηρήθηκε επαρκής τήρηση των μέτρων προστασίας.

 

imerologia a5 spiral

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

 

Πλέον των παραπάνω, η επιτροπή αναφέρει ότι η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κοζάνης ενημερώνει τους πολίτες για την -κατόπιν γνωμοδοτήσεώς της- εν ισχύ αναστολή λειτουργίας των κάτωθι σχολικών μονάδων:

 

· Τμήμα Γ1 του 6ου Γυμνασίου Κοζάνης για διάστημα 11 ημερών (από 26-10-2020 έως και 05-11-2020),

 

· Τμήματα Β1 και ΒΘ2 του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης για διάστημα 10 ημερών (από 27-10-2020 έως και 05-11-2020),

 

· 12ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας για διάστημα 14 ημερών (από 24-10-2020 έως και 06-11-2020),

 

· Τμήμα Α3 του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης για διάστημα 14 ημερών (από 24-10-2020 έως και 06-11-2020),

 

· Τμήμα Α1 του 4ου Γυμνασίου Κοζάνης για διάστημα 14 ημερών (από 27-10-2020 έως και 09-11-2020),

 

· Τμήμα Γ1 του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης για διάστημα 14 ημερών (από 30-10-2020 έως και 12-11-2020),

 

· Τμήματα Α1 και Α2 του Γυμνασίου Σιατίστης για διάστημα 14 ημερών (από 30-10-2020 έως και 12-11-2020), και

 

· Τμήμα Γ1 του Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης Χαρισίου Μεγδάνη για διάστημα 8 ημερών (από 2-11-2020 έως και 9-11-2020).

 

· Β Λυκείου Γενικής Παιδείας/Β Λυκείου Θετικών Σπουδών/Β Λυκείου Μουσικής Παιδείας του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας για διάστημα 11 ημερών (από 03-11-2020 έως και 13-11-2020).

 

· Ε΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Πετρανών για διάστημα 10 ημερών (από 03-11-2020 έως και 12-11-2020).

 

ΛΟΙΠΕΣ (ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ) ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

 

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 (ΦΕΚ 4829Β / 2-11-2020), τα 4 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας συγχωνεύονται σε 2 κατά τον ακόλουθο τρόπο:

 

· Το επίπεδο 1 (πράσινο) και το επίπεδο 2 (κίτρινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Α’ -επιτήρησης (κίτρινο), και

 

· Τα επίπεδα 3 (πορτοκαλί) και 4 (κόκκινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Β’ -αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

 

Η Π.Ε. Κοζάνης παραμένει στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας Β – Αυξημένου Κινδύνου. Ισχύουν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και οι κανόνες τήρησης αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

 

Ανεξάρτητα του επίπεδου υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας κάθε περιοχής, ισχύουν τα εξής:

 

1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.

 

2. Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.

 

3. Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.

 

4. Υποχρεωτική τηλε-εργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

5. Υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση στα ΑΕΙ.

 

6. Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.

 

7. Ανοιχτό όλο το λιανεμπόριο και χονδρεμπόριο, καθώς και η βιομηχανία.

 

8. Ανοιχτά τα σχολεία.

 

9. Ανοιχτοί οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι.

 

10. Ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

 

imerologia a4 spiral

Διευκρινίζεται ότι:

 

· Όσον αφορά τα καταστήματα εστίασης, ισχύει καθολική αναστολή λειτουργίας με εξαίρεση το take-away και το delivery.

 

· Όσον αφορά τα κέντρα διασκέδασης, κινηματογράφους και παιδότοπους, ισχύει καθολική αναστολή λειτουργίας.

 

· Αναστέλλεται επιπλέον η διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων.

 

· Όσον αφορά τους χώρους λατρείας (για όλες τις τελετές και λειτουργίες), επιτρέπεται η παρουσία ατόμων με μέγιστο αριθμό τα εννέα (9).

 

· Περιορισμός της κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 05:00.

 

Σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως επιδημιολογικού επιπέδου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοΐού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις νυκτερινές ώρες .

 

Εξαιρούνται μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά. αναφερόμενους λόγους:

 

(α) Μετακίνηση από και προς την εργασία ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

(β) μετακίνηση για λόγους υγείας ή άλλης απολύτως επείγουσας ανάγκης .

 

Η συνδρομή της προϋπόθεσης της περ. (α) αποδεικνύεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, που αποκτάται σύμφωνα με τις παρ. 1, 2 και 3. Η συνδρομή της προϋπόθεσης της περ. (β) αποδεικνύεται με τα κατάλληλα έγγραφα, εφόσον υφίστανται.

 

1. Αναφορικά με τους υπαλλήλους του Δημοσίου η βεβαίωση χορηγείται μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ' εξαίρεση μέσω εντύπου που συμπληρώνεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊσταμένου προσωπικού.

 

2. Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα η βεβαίωση χορηγείται στον εργαζόμενο για τη μετακίνησή του από τον υπόχρεο εργοδότη, κατόπιν υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α' 75) του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Κατά την υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης από τον εργοδότη, διασταυρώνεται αυτόματα και πιστοποιείται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον αιτούντα εργοδότη και κατόπιν παρέχεται η βεβαίωση από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». Η βεβαίωση χορηγείται σε κάθε περίπτωση στον εργαζόμενο το αργότερο πριν από τη μετακίνησή του και ισχύει για όσο διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του. Η βεβαίωση μπορεί να ισχύει για χρονικό διάστημα έως δεκατεσσάρων (14) ημερών.

 

3. Στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους η αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» με τους κωδικούς TAXISNET. Η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο πριν από τη μετακίνηση τους και να επιδεικνύεται, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

 

Τέλος, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Π.Ε. Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από την πανδημία COVID-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα ατομικής υγιεινής), τα οποία πρέπει να αποτελούν άμεση προτεραιότητα όλων.

 

Για πληροφορίες σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλεφώνα 2461351590 (γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης) και 2461351366 (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Δ.Μ.) .

 

imerologia a4 kai a4

Μη γίνει η Θεσσαλονίκη «Μπέργκαμο» - Εγκληματικές ευθύνες για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

«Και ο φόβος που έχουμε καθώς έχει κρασάρει το σύστημα στην Βόρεια Ελλάδα, είναι γεμάτες όλες οι εντατικές. Ο φόβος και η αγωνία που έχουμε είναι να μην αντιμετωπίσουμε καταστάσεις Μπέργκαμο. Δηλαδή να μην βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή εκείνη όπου θα γίνεται επιλογή ασθενών που θα τους παρασχεθεί η βοήθεια στην εντατική μονάδα».

To πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco

To πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για την πρόοδο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε τον Ιούνιο.

Ανοιχτά Σχολεία με ασφάλεια’’

Με πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής στον Δήμο Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και την Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης συναντήθηκαν στις 29-10-2020 διαδικτυακά οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου κ. Νίκου Νικολάου.
ΚΟΖΑΝΗ · 04/11/2020

Η στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτήν την περίοδο θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων και παρεμβάσεων της Πολιτείας

Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για την αύξηση του προϋπολογισμού από 10εκ σε 40 εκ. ευρώ καθώς και η παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τη δράση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας που επλήγησαν από τον COVID-19, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη που έρχεται να συνδράμει στη δύσκολη προσπάθεια επιβίωσης του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικότερα των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid 19 στη Δυ