Ανοιχτά Σχολεία με ασφάλεια’’

epitropi sullogon

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα σχολεία φέτος από το ξεκίνημα τους λόγω του covid 19, και λόγω της ανησυχίας που εκφράζεται από πλευράς γονέων αναλήφθηκε πρωτοβουλία για συνεργασία όλων των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της πόλης της Κοζάνης όπου μέσω δύο τηλεδιασκέψεων συστάθηκε η Άτυπη Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κοζάνης με εκπροσώπους από τα Δημοτικά 1ο, 2ο, 3ο-4ο, 5ο-15ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο, 13ο,14ο, 17ο, 18ο, 19ο, Χαραυγής. Επιθυμία είναι να συσταθεί και επίσημη Ένωση Γονέων του Δήμου Κοζάνης.

 

Με πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής στον Δήμο Κοζάνης, τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και την Δνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης συναντήθηκαν στις 29-10-2020 διαδικτυακά οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης με τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λάζαρο Μαλούτα παρουσία του γενικού γραμματέα του Δήμου κ. Νίκου Νικολάου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του κ. Χάρη Τσεβεκίδη και την Γραμματέα του συλλόγου κα. Θεανώ Κουτσιμανή, ενώ από μέρους της πρωτοβάθμιας ,της οποίας η συνεργασία κρίνεται επιθυμητή και απαραίτητη, δεν παρέστη εκπρόσωπος.

 

imerologia a5 spiral

 

Θεμέλιος λίθος στην τηλεδιάσκεψη η ειλικρινής πρόθεση για συνεργασία με στόχο την εξεύρεση των λύσεων που θα λειτουργήσουν προληπτικά και θα περιορίσουν τη διασπορά του covid -19 στα σχολεία της πόλης. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων μεταφέροντας τις ανησυχίες τους τοποθετήθηκαν αιτούμενοι την ασφάλεια και την απολύμανση στους χώρους των σχολείων, την επάρκεια σε καθαρίστριες, τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού, τις άμεσες εκταμιεύσεις των επιταγών από τη Σχολική Επιτροπή προς τις σχολικές μονάδες. Επίσης διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση όταν υπάρχει κρούσμα covid-19 σε σχολείο, την αναζήτηση κονδυλίων, την εκπαίδευση των μαθητών για επαρκή καθαρισμό του προσωπικού τους χώρου, την βελτίωση των συνδέσεων των σχολικών μονάδων στο ευρυζωνικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων ίντερνετ λόγω της τηλεκπαίδευσης.

 

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες του Δήμου και δεσμεύτηκε για την δημιουργία ανοικτού διαύλου επικοινωνίας αλλά και την Στήριξη και Λήψη κοινών πρωτοβουλιών .Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος δήλωσε παρόν και διαθέσιμος να συμπαρασταθεί σε όλες τις δράσεις των Συλλόγων Γονέων.

 

tilediaskepsi

 

Στο άμεσο μέλλον συμφωνήθηκε με συντονισμό του Δήμου Κοζάνης να διεξαχθεί δια ζώσης συνάντηση τηρουμένων των αποστάσεων για τον covid-19 για την επίλυση των θεμάτων ευθύνης του Δήμου.

 

Ως γονείς ζητάμε την αρωγή όλων των αρμοδίων φορέων και τη συνεχή συνεργασία ώστε να αντιμετωπίζονται πιο άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα λόγω των νέων συνθηκών.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο , το Γενικό Γραμματέα του Δήμου και τον Ιατρικό Σύλλογο για τον πολύτιμο χρόνο τους και δηλώνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της τηλεδιάσκεψης που έγινε την Πέμπτη 29/10/2020.

 

Αναμένουμε εκ νέου πρόσκληση από μέρους της Δημοτικής Αρχής σε ένα διευρυμένο τραπέζι συζητήσεων με όλους τους αρμόδιους φορείς παραμένοντας ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς η πανδημία εξελίσσεται και τα χρονικά περιθώρια για δράση στενεύουν.

 

Προσπαθώντας να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον των παιδιών μας καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν στην κοινή μας προσπάθεια.

 

imerologia a4 spiral

To πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco

To πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης για την πρόοδο υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράψαμε τον Ιούνιο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 04/11/2020

Η Σύνοδος Πρυτάνεων απορρίπτει τα περί ‘πανεπιστημιακής αστυνομίας’ του κ. Μητσοτάκη

Οι φωνές της λογικής και του μέτρου επικράτησαν. Η Σύνοδος Πρυτάνεων διαμόρφωσε θέσεις που αποκλίνουν από την ατζέντα της alt-right στρατηγικής της κυβέρνησης που θέλει τα πανεπιστήμια αστυνομοκρατούμενα και χώρους πανοπτικής επιτήρησης. Οι πρυτάνεις απέρριψαν τη διχαστική - εμφυλιοπολεμική ρητορική του κ. Μητσοτάκη και απέδειξαν ότι οι πανεπιστημιακές αρχές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως ντεκόρ ανιστόρητων κραυγών και μικροπολιτικών επιδιώξεων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 04/11/2020

Εγγραφές επιτυχόντων περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία εγγραφής πραγματοποιείται με υποβολή της αίτησης απευθείας προς τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής είτε με φυσική παρουσία, είτε με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων (π.χ. υποβολή της αίτησης μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) είτε με ταχυδρομική αποστολή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 04/11/2020

Σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης για τα κτίρια που έχουν κατασκευαστικά προβλήματα και θεωρούνται επικίνδυνα

Μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την τραγική απώλεια των δύο νέων ανθρώπων από τον σεισμό της Σάμου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, συγκάλεσε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων κτιρίων και γενικότερα για τον τρόπο χειρισμού του ζητήματος των κτιρίων που έχουν κατασκευαστικά προβλήματα και θεωρούνται επικίνδυνα.
imerologia a4 kai a4
ΓΡΕΒΕΝΑ · 04/11/2020

Φοράμε Παντού Μάσκα για να Παραμείνουμε στη Ζώνη Α

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημερωτικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με σκοπό την άμεση πληροφόρηση και την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας για την πιστή εφαρμογή των νέων και αυστηρότερων προληπτικών μέτρων για την ανάσχεση του κορονοϊού, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη δημιουργία και δημοσιοποίηση της τέταρτης κατά σειρά διαδικτυακής της αφίσας υπό τη μορφή και πάλι του κοινωνικού μηνύματος.
ΚΟΖΑΝΗ · 04/11/2020

Η στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτήν την περίοδο θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων και παρεμβάσεων της Πολιτείας

Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για την αύξηση του προϋπολογισμού από 10εκ σε 40 εκ. ευρώ καθώς και η παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τη δράση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας που επλήγησαν από τον COVID-19, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη που έρχεται να συνδράμει στη δύσκολη προσπάθεια επιβίωσης του επιχειρηματικού κόσμου και ειδικότερα των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία covid 19 στη Δυ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 04/11/2020

Η κυβέρνηση της ΝΔ για ακόμη μια φορά αδικεί την Καστοριά και αδιαφορεί γι’ αυτήν

Ερώτηση κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τον Υπουργό Οικονομικών για την εξαίρεση των επιχειρήσεων της ΠΕ Καστοριάς, από την παράταση καταβολής ΦΠΑ, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται από τις 23 Οκτωβρίου σε lockdown. Ο αποκλεισμός των επιχειρήσεων της Καστοριάς από την παράταση καταβολής ΦΠΑ, μετά από "διόρθωση" της αρχικής απόφασης, εμπαίζει τους επιχειρηματίες της περιοχής.