· 

Tιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας

ellhniki astunomia

 

Μήνυμα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτική Μακεδονίας

 

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτέλεσε πρότυπο πίστης, αυταπάρνησης, θάρρους και γενναιότητας, στοιχεία που είναι αλληλένδετα με τον ρόλο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ταυτόχρονα, γιορτάζουμε σήμερα την «Ημέρα της Αστυνομίας». Με την θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής, η Πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην Πατρίδα και την κοινωνία.

 

elliniki astunomia

 

Η σημερινή όμως μέρα είναι και ημέρα μνήμης των συναδέλφων μας που θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Η θυσία τους αποτελεί την υπέρτατη έκφραση προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού για την προστασία των πολιτών και της κοινωνίας.

 

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας για το έργο που προσφέρει και να τους καλέσω να συνεχίσουν τον αγώνα τους προς όφελος της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με αίσθημα ευθύνης, συνέπειας και αφοσίωσης στο καθήκον.

 

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειές τους για την υπομονή, την κατανόηση και την στήριξή τους.

 

Ένα ευ­χαριστώ στους απόστρατους γιατί με την συνεισφορά τους επι­βεβαιώνουν ότι αποτελούν ενεργά μέλη της μεγάλης αστυνομικής οικογέ­νειας.

 

Επίσης, ένα ευχαριστώ στις τοπικές αρχές για τη συμπαράσταση και υπο­στήριξη του έργου μας και στα Μέσα Ενημέρωσης για την βοήθεια και γόνιμη συνερ­γασία τους.

 

Να ευχαριστήσω και όλους τους πολίτες. Εδώ, στην Δυτική Μακεδονία, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και οφείλουμε να τους δικαιώσουμε. Για εμάς που υπηρετούμε στις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομι­κής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, μοναδική μας φιλοδοξία είναι να υπηρετούμε τους πολίτες της περιοχής μας έχοντας ως στόχο να παραμείνει η Δυτική Μακεδονία μία από τις ασφαλέ­στερες περιοχές της Ελλάδας.

 

newamazinigideas

 

Τέλος, με αφορμή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη και να συμμορφώνονται συνειδητά με τα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία ύστερα από υποδείξεις των ειδικών.

 

Κατά τον τρέχοντα μήνα Οκτώβριο – πέραν του αριθμού των συστάσεων που ήταν πολλαπλάσιος - βεβαιώθηκαν από τις Υπηρεσίες μας, μέχρι τώρα, 88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σ’ όλη την Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων οι 64 στην Π.Ε. Κοζάνης και από αυτές οι 51 μόνο κατά το τελευταίο τετραήμερο, διάστημα εφαρμογής των μέτρων επιπέδου 4. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας μικρός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή μας.

 

Για να κερδίσουμε αυτή την μάχη, χρειάζεται να συμβάλλουμε όλοι μας με ψυχραιμία, λογική και υπευθυνότητα.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Θεόδωρος ΚΕΡΑΜΑΣ

Ταξίαρχος

 

elliniki astunomia

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για τον σημερινό εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας

 

“Βρίσκονται καθημερινά στο καθήκον για να είμαστε όλοι εμείς στα σπίτια μας ασφαλείς. Πολυσύνθετη η δράση τους και η προσφορά τους στη χώρα και τον τόπο μας. Η διαρκής συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς συμβάλει αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας εύχομαι σε όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, άνδρες και γυναίκες, ο Προστάτης του Σώματος, Άγιος Αρτέμιος να τους χαρίζει υγεία και δύναμη”.

 

epistoloxarta timologia fakela

 

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Σε λίγες ημέρες ο Ελληνισμός γιορτάζει την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία αποτελεί ένα φωτεινό ορόσημο της σύγχρονης Ιστορίας μας. Η αντίσταση της μικρής Ελλάδος προκάλεσε το θαυμασμό όλου του κόσμου. Η Ιταλική αυτοκρατορία, μετά από σειρά προκλήσεων, απαίτησε από την πατρίδα μας «γην και ύδωρ». Η απάντηση δεν μπορούσε να είναι άλλη από το ΟΧΙ. Με ελάχιστα μέσα ο Στρατός μας και με τη διαρκή συμπαράσταση του λαού αντιμετώπισε τις μεραρχίες του Μουσολίνι. Το παράδειγμα των πολεμιστών μας στο έπος τού ‘40 αποτελεί για εμάς σήμερα μια φωτεινή πυξίδα για την πορεία μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

 

Λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού Covid-19 την παρούσα περίοδο στην Πατρίδα μας δεν θα πραγματοποιηθούν οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις στο σύνολο της επικράτειας. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της εποποιΐας του 1940.

 

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις τοπικές αρχές και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και στις οικίες τους, αντίστοιχα.

 

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τρίτη 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Ομιλίες εθνικής σημασίας και περιεχομένου στις αίθουσες διδασκαλίας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Καστοριάς, προκειμένου να τονιστεί η μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους, σύμφωνα με τις γενικότερες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Τετάρτη 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ώρα 07:00΄

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07:30΄

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Ώρα 08:00΄

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων.

Ώρα 10:30΄

-Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ.

-Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς, κα. Κλειώ Μουτιάδου.

Ώρα 18:30

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων στην πλατεία Μακεδονομάχων.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού προβλέπονται:

 

- Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

 

Με την ευγενική τους φροντίδα παρακαλούνται κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων να ρυθμίσουν:

 

Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς το θρησκευτικό τελετουργικό.

Το 15ο ΣΠ/ «XVΜΠ» για την έπαρση και υποστολή της Σημαίας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς για την τήρηση της τάξης και την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Καστοριάς για την καθαριότητα και τον σημαιοστολισμό της πόλης.

Οι Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευση παρακαλούνται να μεριμνήσουν κατά λόγο αρμοδιότητας, προκειμένου να γίνουν ομιλίες εθνικής σημασίας στα σχολεία.

 

Υποσημείωση: Προς αποφυγή συναθροίσεων, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις λόγω Covid-19, δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες καταθέσεις στεφάνων, τόσο από τους μαθητές όσο και από τις επίσημες τοπικές αρχές.

 

Επίσης, προτείνεται, να αποφευχθεί η προσέλευση των μαθητών, σημαιοφόρων και παραστατών, κατά την 28η Οκτωβρίου, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και στους κατά τόπους Ναούς, προς αποφυγή συναθροίσεων και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

 

Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

 

ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς

Δημήτριος Ε. Σαββόπουλος

 

epaggelmatikes kartes visit card
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 20/10/2020

Β. Κικίλιας: Με sms το αποτέλεσμα των rapid tests στους πολίτες

Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να κάνουν τεστ και στη συνέχεια μόλις βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης να ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για το αν είναι θετικοί ή όχι στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα το sms που λαμβάνουν στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αναφέρει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 19/10/2020

Ανοίγει το helpdesk για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Αύριο Τρίτη 20 Οκτωβρίου ανοίγει η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (helpdesk) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με στόχο την καλύτερη ενημέρωση προετοιμασία των ενδιαφερόμενων, σε συνέχεια και της προδημοσίευσης των βασικών σημείων του Οδηγού του προγράμματος την...

Δημοσίευση ερωτήσεων & απαντήσεων για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας που επλήγησαν από τον COVID-19

Δημοσίευση συχνών ερωτήσεων & απαντήσεων Εγκρίθηκε ο κατάλογος των συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων για την πρόσκληση της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού...