· 

Στάθης Κωνσταντινίδης βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης: «Εταίροι στο ενεργειακό μέλλον του τόπου μας!»

statis konstantinidis

 

«Στη συνάντηση των βουλευτών των λιγνιτικών περιοχών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 20 Ιουλίου, ανάμεσα στις άλλες προτάσεις μου, είχα εισηγηθεί "Την απόφαση για την επενδυτική συμμετοχή των λιγνιτικών ΟΤΑ και επιχειρήσεων και ιδιωτών στα μεγάλα φωτοβολταϊκά πρότζεκτ στα εδάφη της ΔΕΗ" (βλ. στο τέλος).

 

Βεβαίως, η ΔΕΗ δεν κλείνει, όπως διασπείρουν κάποιοι, ψευδώς και σκοπίμως. Μετασχηματίζεται δομικά, παραγωγικά και λειτουργικά και φυσικά παραμένει στην περιοχή μας. Οι προοπτικές της επιχείρησης στο νέο ενεργειακό τοπίο προδιαγράφονται ευοίωνες.

 

Αυτή η αλλαγή, όμως, δεν μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πρέπει να καρπωθεί το μέρισμα που δικαιούται από αυτή την εξέλιξη.

 

Σ' αυτή την κατεύθυνση είχα προτείνει τη συμμετοχή των λιγνιτικών ΟΤΑ αλλά και τοπικών ιδιωτικών κεφαλαίων στα νέα φ/β έργα της ΔΕΗ. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει είτε με την απόκτηση μετοχών σε μία εταιρική βάση ή και με τη συμμετοχή σε κάποιο χρηματοδοτικό προϊόν. Έτσι, και η ΔΕΗ θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια και η περιοχή και οι πολίτες της να εισπράττουν σημαντικές αποδόσεις από την κερδοφορία της επένδυσης.

 

Ειδικά μάλιστα για τους ΟΤΑ, η συμμετοχή των οποίων θα πρέπει να εξετασθεί αν μπορεί να προέλθει από πηγές στις οποίες εμφανίζουμε μειωμένη απορροφητικότητα, αντί για την είσπραξη αποδόσεων, θα μπορούσαν να λαμβάνουν, σε συμφωνημένη προνομιακή τιμή, πακέτα ρεύματος, με τα οποία θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των δομών τους και θα εξοικονομούν έτσι ακόμα περισσότερα χρήματα.

 

Με χαρά, λοιπόν, διαπίστωσα σε χθεσινά δημοσιεύματα, ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στον σχεδιασμό της επιχείρησης συμπεριλαμβάνει και τη "μετοχοποίηση" των φωτοβολταϊκών που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ στις λιγνιτικές περιοχές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετάσχουν σε αυτές τις επενδύσεις.

 

Χρειαζόμαστε καλές ειδήσεις στον τόπο μας και η παραπάνω σίγουρα εντάσσεται σε αυτές.» https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2032886536846441&id=100003753441626

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

 

newamazingideas imerologia ημερολόγια
topiki koinotita melas
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 19/10/2020

Με Λιτότητα ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα στην Τοπική Κοινότητα Μελά

Φέτος, συμπληρώθηκαν 116 χρόνια από την ημέρα που ο πρωτομάρτυρας του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς, έπεφτε ηρωικά στην Στάτιστα, σημερινός Μελάς Καστοριάς. Με λιγοστό κόσμο και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή του κινδύνου εξάπλωσης της λοίμωξης Covid-19, οι τοπικές αρχές και φορείς του τόπου απέδωσαν τιμές στον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 18/10/2020

Το μήνυμα του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη για την παρουσία του στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα

“Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου, ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904. Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Καστοριά, παρ’ όλο που φέτος έγιναν σύμφωνα με τα επίσημα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποιήθηκαν με...

stathis konstantinidis
ΚΟΖΑΝΗ · 18/10/2020

Συνεργασίες του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη με τους Εμπορικούς Συλλόγους της ΠΕ Κοζάνης.

Στη συνάντηση του μεικτού κλιμακίου, υπό τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης ΠΕ Κοζάνης και των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του covid 19, ζήτησα τη θεσμοθέτηση της αυτόματης ενεργοποίησης ευέλικτων διαδικασιών για τους Ο.Τ.Α. και τις Μονάδες Υγείας, αντίστοιχων με εκείνες που προβλέπονται στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή επικείμενου κινδύνου.