· 

Ο Δήμος Αμυνταίου στην 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

o dimos amuntaio stin 14h europaiki nyxta xoris atyxhmata - Ο Δήμος Αμυνταίου  στην 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»
14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει στη διοργάνωση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σήμερα Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στην 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία ταυτόχρονα πραγματοποιείται σε 34 μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

 

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί στο cafe-bar ''NAMA'' στο Αμύνταιο, με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

 

'Οπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Κιοσές Παναγιώτης: «Στόχος μας είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ, και να προωθηθεί το μήνυμα για υπεύθυνη κατανάλωση και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται σε κατάχρηση αλκοόλ».

 

Εθελοντές του ΙΟΑΣ και Αστυνομικοί του Α.Τ Αμυνταίου θα βρίσκονται στο cafe bar NAMA, για να υπενθυμίσουν πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, θα προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον “Οδηγό της Παρέας” που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι “Ολοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… Ο οδηγός της παρέας”. Διαφορετικά, θα προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.

 

imerologia calendars
ti eipe o n xardalias gia kastoria kozani kathos kai gia tis diloseis dimarxon - Τι είπε ο Ν. Χαρδαλιάς για Καστορια, Κοζάνη καθώς και για τις δηλώσεις των Δημάρχων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 17/10/2020

Τι είπε ο Ν. Χαρδαλιάς για Καστορια, Κοζάνη καθώς και για τις δηλώσεις των Δημάρχων

Στην ενημέρωση συντακτών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά & τον Καθηγητή Γκ. Μαγιορκίνη εχθές Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από την 1 έως τις 15 Οκτωβρίου, ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 17 δράσεις στην περιοχή της Κοζάνης και διενήργησε 442 στοχευμένες δειγματοληψίες, 90 αντιγονικούς ελέγχους rapid test και 353 μοριακούς ελέγχους. Δειγματοληψίες που αφορούν ιχνηλατήσεις στενών επαφών θετικών κρουσμάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 16/10/2020

Ο χάρτης με τα 508 νέα κρούσματα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου

Στοιχεία γεωγραφικής κατανομής της επιδημιολογικής έκθεσης 16/10/2020 Σήμερα, 16/10/2020 δηλώθηκαν 508 επιπλέον κρούσματα, *εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές*: Αναλυτικότερα:
imerologia calendars
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 16/10/2020

Στο "κόκκινο" η χώρα! 508 τα νέα κρούσματα της Παρασκευής 16/10

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 16 Οκτωβρίου 2020, ώρα 15:00 Σήμερα ανακοινώνουμε 508 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.
economy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 16/10/2020

Covid-19: ΕΛΣΤΑΤ- Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, λόγω της πανδημίας

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στοιχεία που αφορούν στην εξέλιξη του κύκλου εργασιών για τις επιχειρήσεις που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με κρατική εντολή, λόγω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού2019
imerologia calendars
ΚΟΖΑΝΗ · 16/10/2020

Κοζάνη - Επιπρόσθετα μέτρα στήριξης για τις περιοχές "Αυξημένου Κινδύνου"

Πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης για τις περιοχές της χώρας που εντάσσονται στο επίπεδο 4 «Αυξημένου Κινδύνου» στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την πανδημία όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τα οποία είναι επιπλέον των όσων ισχύουν πανελλαδικά, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.