· 

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει του Χειμώνα

dimos grevenon

 

Πλήρη ετοιμότητα δηλώνει ο Δήμος Γρεβενών για την λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα της περιόδου 2020-2021 καθώς έχουν ολοκληρωθεί από την πλευρά του οι σχετικές διαδικασίες για την μίσθωση επιπλέον μηχανημάτων αποχιονισμού και την προμήθεια του απαραίτητου αλατιού με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των εποχικών καιρικών φαινομένων.

 

Αυτό τονίστηκε στην κοινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γρεβενών (Σ.Τ.Ο.) με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών (Σ.Ο.Π.Π.) που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου 2020 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Πέτρος Σιούλης” του Διοικητηρίου Γρεβενών παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

 

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Χρήστος Τριγώνης έκαναν αναφορά στην επιχειρησιακή ικανότητα των υπηρεσιών του Δήμου, στην ενίσχυση του με τρία νέα μηχανήματα έργου από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, την αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ τόνισαν για μια ακόμη φορά την ανάγκη έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης για το μέγεθος και την ένταση των φαινομένων ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει σπατάλη χρήσιμων πόρων και προσωπικού.

 

 

Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων, όπως είναι οι νεφροπαθείς, προκειμένου να έχουν την άμεση πρόσβαση που χρειάζονται στις δομές υγείας. Επιπλέον, δεδομένη θεωρείται η ειδική μέριμνα για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας προκειμένου να καθίσταται απρόσκοπτη η λειτουργία και ο εφοδιασμός τους.

 

Τέλος, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα καθαρισμού των ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρικών κινδύνων κυρίως κοντά στους οικισμούς, δράση η οποία σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ.Ιωάννη Γιάτσιο έχει αρχίσει να υλοποιείται με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής δρομολογείται και η εκπόνηση των μελετών που αφορούν την ανάπλαση των ποταμών Γρεβενίτη και Δοξανίτη η οποία πέρα από την αναγκαία αισθητική αναβάθμιση, θα προσφέρει και αντιπλημμυρική θωράκιση των δυο αυτών αστικών ποταμιών της πόλης των Γρεβενών.

 

imerologia calendars
dimos florinas
ΦΛΩΡΙΝΑ · 15/10/2020

Συνάντηση εργασίας για την τουριστική ανάδειξη του δήμου Φλώρινας

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), όπου προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από σήμερα στη βορειοδυτική και αύριο το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

tzikalagias
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 15/10/2020

Ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζικαλάγιας για το αεροδρόμιο της Καστοριάς

Γνωρίζετε, ότι εδώ και είκοσι χρόνια το αεροδρόμιο της Καστοριάς αναβαθμίστηκε και πιστοποιήθηκε ως διεθνές. Οι δυσκολίες γρήγορης πρόσβασης στους γύρω νομούς και τις γειτονικές χώρες αλλά και η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας συνετέλεσαν στην ελλειμματική λειτουργία του

ΚΟΖΑΝΗ · 14/10/2020

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τους υπαλλήλους - Ιατρείο Εργαζομένων ίδρυσε ο Δήμος Κοζάνης

Αποστολή της αυτοδιοίκησης, αποστολή του Δήμου Κοζάνης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι το προσωπικό που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες να είναι υγιές. Αυτό λοιπόν προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με την παρουσία του γιατρού εργασίας και την ίδρυση του ιατρείου για τους εργαζόμενους του Δήμου Κοζάνης
imerologia calendars
eody
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 15/10/2020

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), όπου προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από σήμερα στη βορειοδυτική και αύριο το βράδυ στη βορειοανατολική χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars
sxoleio
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 15/10/2020

Εγκύκλιες οδηγίες για την οργάνωση και λειτουργία των ιδιωτικών σχολικών μονάδων

Εισάγονται ρυθμίσεις για την αξιολόγηση των δομών, του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων με ανάλογη εφαρμογή των κριτηρίων που ισχύουν για την αξιολόγηση των δομών, του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών των δημόσιων σχολείων. Η εφαρμογή πρόσθετων κριτηρίων αξιολόγησης από τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τα κριτήρια αυτά ορίζονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου

podosfairo
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 15/10/2020

Super League 1: Σύσκεψη για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια της διαβούλευσης των τελευταίων εβδομάδων για το ενδεχόμενο της σταδιακής επιστροφής των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τους Υφυπουργούς Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

xrimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/10/2020

Δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς καμία υποχρέωση προσκόμισης εγγυήσεων

Πρόκειται για ένα εργαλείο με στόχο να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει στην επιχειρηματική δραστηριότητα και κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις αλλά και όσους βρίσκονται στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής δραστηριότητας.