· 

Ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζικαλάγιας για το αεροδρόμιο της Καστοριάς

tzikalagias

 

Ερώτηση προς τoν Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή με θέμα την αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου Καστοριάς έθεσε ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας.

 

Στην ερώτηση του ο βουλευτής Καστοριάς επισημαίνει: "Γνωρίζετε, ότι εδώ και είκοσι χρόνια το αεροδρόμιο της Καστοριάς αναβαθμίστηκε και πιστοποιήθηκε ως διεθνές. Οι δυσκολίες γρήγορης πρόσβασης στους γύρω νομούς και τις γειτονικές χώρες αλλά και η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας συνετέλεσαν στην ελλειμματική λειτουργία του. Η κυβέρνηση μας όμως δρομολόγησε την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας γεγονός που εξασφαλίζει γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των ογδόντα χιλιάδων κατοίκων της Εορδαίας και του Αμυνταίου προς το αεροδρόμιο όλες τις εποχές του χρόνου. Από την άλλη μεριά η προσδοκώμενη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης του Λαιμού Πρεσπών θα καθιστά εύκολη την πρόσβαση στους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες της Αχρίδας της Βόρειας Μακεδονίας. Γνωρίζω από τις υπηρεσίες σας, της ΥΠΑ και του αεροδρομίου Καστοριάς, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αφενός εργολαβία συντήρησης διαφόρων λειτουργικών ατελειών χρήσης αφετέρου ένταξη έργου ολοκλήρωσης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Πύργου Ελέγχου."

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

 

"Αναγνωρίζετε την αναγκαιότητα της πλήρους λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου της Καστοριάς ως αεροδρομίου της Δυτικής Μακεδονίας, που θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες μέρους της νοτίου Αλβανίας και μέρους της Βορείου Μακεδονίας εκτελώντας δύο 2 πτήσεις καθημερινά προς την Αθήνα;

 

Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου σας και ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ανωτέρω αναγκαίων παρεμβάσεων;"

 

imerologia calendars
ΦΛΩΡΙΝΑ · 14/10/2020

Σύλληψη 37χρονου σε περιοχή της Φλώρινας, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού

Συνελήφθη την Τρίτη 13-10-2020 το βράδυ, σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, 37χρονος αλλοδαπός, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού.

ΚΟΖΑΝΗ · 14/10/2020

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τους υπαλλήλους - Ιατρείο Εργαζομένων ίδρυσε ο Δήμος Κοζάνης

Αποστολή της αυτοδιοίκησης, αποστολή του Δήμου Κοζάνης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι το προσωπικό που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες να είναι υγιές. Αυτό λοιπόν προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με την παρουσία του γιατρού εργασίας και την ίδρυση του ιατρείου για τους εργαζόμενους του Δήμου Κοζάνης

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 14/10/2020

Άμεση η Παρέμβαση από την Π.Ε. Καστοριάς στις Εργασίες Καθαρισμού του Οδοστρώματος από Κατολισθήσεις

Στις 13 Οκτωβρίου 2020 το προσωπικό του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς με τα μηχανήματα της προέβη σε εργασίες καθαρισμού του οδοστρώματος από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν λόγω βροχοπτώσεων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Μελάς άνω Μελάς.
imerologia calendars

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 14/10/2020

Covid-19: Πόντιος ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρώσικο εμβόλιο

Πόντιος στην καταγωγή και με μεγάλο αθλητικό παρελθόν στις πλάτες του, αφού ήταν επί χρόνια αθλητής του τζούντο, πήρε την απόφαση να κάνει το ρωσικό εμβόλιο, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάζεται κατά του φονικού ιού SARS-CoV-2. Ο κ. Ασλανίδης είναι σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας και ο πρώτος εθελοντής ελληνικής καταγωγής που δοκιμάζει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/10/2020

Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια: Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναρτά σήμερα στην ιστοσελίδα του (www.ypeka.gr ) τα βασικά σημεία του Οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Φόρουμ - Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Το διαδικτυακό Φόρουμ που θα διενεργηθεί στις 22/10/2020, θα αποτελέσει βήμα ενημέρωσης επί του σχεδίου δίκαιης μετάβασης, καταγραφής ιδεών, αλλά και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.
imerologia calendars