· 

Covid-19: Πόντιος ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρώσικο εμβόλιο

 

Πόντιος στην καταγωγή και με μεγάλο αθλητικό παρελθόν στις πλάτες του, αφού ήταν επί χρόνια αθλητής του τζούντο, πήρε την απόφαση να κάνει το ρωσικό εμβόλιο, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάζεται κατά του φονικού ιού SARS-CoV-2.

 

Ο κ. Ασλανίδης είναι σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας και ο πρώτος εθελοντής ελληνικής καταγωγής που δοκιμάζει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

 

Μπορεί αρκετές χώρες να έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους απέναντι στο εμβόλιο της Ρωσίας για τον κορωνοϊό, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν στη δυναμική του σκευάσματος και επιλέγουν να εμβολιαστούν με αυτό.

 

Αρκετοί άνθρωποι φοβούνται να πάρουν το ρίσκο και να κάνουν από τώρα το εμβόλιο, αλλά ο Βαλέριος Ασλανίδης δεν είναι από αυτούς

 

«Δεν φοβήθηκα. Τι να φοβηθώ; Μετά τις 21 μέρες που θα περάσουν, θα δω πώς εξελίχθηκε και θα το προτείνω και σε άλλους. Τώρα είμαι μια χαρά, δεν πόνεσα καθόλου, δεν είχα πυρετό, τίποτα. Πριν έναν μήνα έκανα και το εμβόλιο της γρίπης. Στη Ρωσία έχουν καινούρια τεχνολογία, σκοτώνει τον κορονοϊό το εμβόλιο, δεν τον αφήνει να μπει πιο βαθιά στο σώμα. Και όλοι οι φίλοι μου που το έκαναν είναι μια χαρά».

 

imerologia calendars

 

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Βαλέριος Ασλανίδης την απόφασή του να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-5.

 

«Έκανα το εμβόλιο στη Μόσχα πριν τέσσερις μέρες. Με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου από την πάλη, ένας πρωταθλητής της Σοβιετικής Ένωσης και μου είπε να κάνω όποτε θέλω το εμβόλιο. Αμέσως έβγαλα αεροπορικά εισιτήρια για τη Μόσχα και πήγα στο κέντρο. Ήταν ένα υπέροχο κέντρο και μου έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Μου έκαναν έλεγχο παντού, μου κοίταξαν το αίμα, τα αντισώματα, έκανα τεστ για τον κορονοϊό, έλεγξαν τα πνευμόνια μου. Τα πάντα. Έπειτα από δυο ώρες, αφού είδαν ότι είμαι μια χαρά, μου έκαναν το εμβόλιο. Πήγαμε στο δωμάτιο που είχε πόρτα ασφαλείας και είχε ένα ψυγείο με θερμοκρασία στους -32 βαθμούς. Μου έδειξαν το εμβόλιο που ήταν παγωμένο και το έλιωσαν, γιατί πρέπει να είναι στους -18 για να γίνει. Και μου έκαναν το εμβόλιο. Μετά πήγα στον γιατρό για να κάτσω 30 λεπτά» αναφέρει αρχικά.

 

«Εκεί που έκανα εγώ το εμβόλιο το κάνουν υπουργοί, υφυπουργοί και οι φίλοι του Πούτιν. Όλοι οι δικοί του άνθρωποι. Μόνο 12.000 έχουν κάνει το εμβόλιο στη Ρωσία, σύμφωνα με τη στατιστική, και τον Νοέμβρη θα κάνουν περισσότεροι. Δεν είναι εύκολο, όπως το εμβόλιο της γρίπης. Πρέπει να σου κάνουν εξετάσεις. Αν έχεις προβλήματα καρδιάς, αν έχεις αντισώματα και άλλα, δεν μπορείς να κάνεις το εμβόλιο. Δεν είναι ελεύθερο να μπορείς να το κάνεις ακόμα το εμβόλιο. Πρέπει να έχεις φίλους. Οι συγγενείς του Πούτιν, οκτώ άτομα το έκαναν και είναι όλοι μια χαρά. Δεν πλήρωσα τίποτα, το έκανα δωρεάν» επισημαίνει.

 

Μάλιστα ο κ. Ασλανίδης δήλωσε ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάστηκε εθελοντικά με το ρωσικό εμβόλιο με την ελπίδα να δώσει το καλό παράδειγμα.

 

Αν όλα πάνε καλά ο κ. Ασλανίδης σε περίπου δέκα ημέρες θα λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου. «Κάνεις το πρώτο εμβόλιο και μετά από δύο εβδομάδες κάνεις εξέταση για να δουν τα αντισώματα στο αίμα σου και τότε σου κάνουν και το δεύτερο εμβόλιο το οποίο σε κρατάει ασφαλή για περίπου δύο χρόνια», αναφέρει σχετικά με τη διαδικασία

 

Σε ότι αφορά πάντως για το ρωσικό εμβόλιο, στη χθεσινή ενημέρωση συντακτών ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι "δεν έχουν ολοκληρωθεί, δεν έχουν παρουσιαστεί στη διεθνή κοινότητα, σε δημοσιευμένο περιοδικό ολοκληρωμένες κλινικές μελέτες Φάσης 3.

 

Χωρίς αυτές δεν υπάρχει πιθανότητα αδειοδότησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οπότε είναι ακόμα πολύ νωρίς για να μπορούμε να πούμε. Δεν αποκλείεται το εμβόλιο να είναι πολύ αποτελεσματικό και να είναι και πολύ ασφαλές. Απλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα στοιχεία για να το αξιολογήσουμε."

 

Συντάκτης: Πρωτόγερος Αθά. Πέτρος

 

Πηγές: grtimes, open, iefimerida

imerologia calendars
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 14/10/2020

Τι αλλάζει στον χάρτη για την υγειονομική ασφάλεια και προστασία από τη λοίμωξη Covid-19

Όπως ανέφερε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρησης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση συντακτών για τη λοίμωξη Covid 19, ο χάρτης περιλαμβάνει κάποιες τροποποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο. οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα, στην Τοπική Κοινότητα Μελά τροποποιούνται ως εξής:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/10/2020

Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια: Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναρτά σήμερα στην ιστοσελίδα του (www.ypeka.gr ) τα βασικά σημεία του Οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/10/2020

Αποτελέσματα εισαγωγής και διαδικασία εγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2020 υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Φόρουμ - Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Το διαδικτυακό Φόρουμ που θα διενεργηθεί στις 22/10/2020, θα αποτελέσει βήμα ενημέρωσης επί του σχεδίου δίκαιης μετάβασης, καταγραφής ιδεών, αλλά και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.

Write a comment

Comments: 0