· 

Δωρεάν υπηρεσίες υγείας για τους υπαλλήλους - Ιατρείο Εργαζομένων ίδρυσε ο Δήμος Κοζάνης

dimos kozanis

 

Ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων ικανοποιεί η δημοτική αρχή, στεγάζοντας στο δικό του χώρο το ιατρείο, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των υπαλλήλων του Δήμου Κοζάνης ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

 

Το Ιατρείο Εργαζομένων στεγάζεται πλέον στο κτήριο της Τεχνικής Υπηρεσίας (Πλατείας 28ης Οκτωβρίου 7), στον 2ο όροφο, και θα λειτουργεί καθημερινά 8.30-13.30. Το ιατρείο έχει στελεχωθεί με 3 νοσηλεύτριες, ενώ ο ιατρός εργασίας είναι διαθέσιμος τηλεφωνικά καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου.

 

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας επεσήμανε πως «Αποστολή της αυτοδιοίκησης, αποστολή του Δήμου Κοζάνης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι το προσωπικό που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες να είναι υγιές. Αυτό λοιπόν προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε με την παρουσία του γιατρού εργασίας και την ίδρυση του ιατρείου για τους εργαζόμενους του Δήμου Κοζάνης».

 

Ο ιατρός εργασίας Ευθύμιος Θανασιάς τόνισε πως «το ιατρείο έχει σαν αποστολή να διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, για να είναι συμβατά τα εργασιακά τους καθήκοντα και η υγεία τους».

 

imerologia calendars

 

«Η δημοτική αρχή δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους εργαζομένους, διασφάλισε ότι ο κάθε ένας έχει πρόσβαση στο ιατρείο για την κάλυψη κάθε υγειονομικής ανάγκης», υπογράμμισε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης για θέματα υγείας, Αναστάσιος Σιδηράς.

 

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου Νίκος Νικολάου, ανέφερε πως «Η αναγκαιότητα ίδρυσης Ιατρείου Εργαζομένων ήταν μεγάλη, καθώς ο Δήμος Κοζάνης απασχολεί εξακόσιους και πλέον εργαζομένους. Η ίδρυσή του δείχνει σεβασμό, τόσο στους εργαζόμενους όσο και στο θεσμό του γιατρού εργασίας».

 


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 14/10/2020

Covid-19: Πόντιος ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρώσικο εμβόλιο

Πόντιος στην καταγωγή και με μεγάλο αθλητικό παρελθόν στις πλάτες του, αφού ήταν επί χρόνια αθλητής του τζούντο, πήρε την απόφαση να κάνει το ρωσικό εμβόλιο, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας που εμβολιάζεται κατά του φονικού ιού SARS-CoV-2. Ο κ. Ασλανίδης είναι σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Ανάπας και ο πρώτος εθελοντής ελληνικής καταγωγής που δοκιμάζει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 14/10/2020

Τι αλλάζει στον χάρτη για την υγειονομική ασφάλεια και προστασία από τη λοίμωξη Covid-19

Όπως ανέφερε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 ο Υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρησης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη χθεσινή ενημέρωση συντακτών για τη λοίμωξη Covid 19, ο χάρτης περιλαμβάνει κάποιες τροποποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο. οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα, στην Τοπική Κοινότητα Μελά τροποποιούνται ως εξής:
imerologia calendars

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/10/2020

Στις 30 Νοεμβρίου ξεκινά το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα στις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια: Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναρτά σήμερα στην ιστοσελίδα του (www.ypeka.gr ) τα βασικά σημεία του Οδηγού του προγράμματος, ενόψει της έκδοσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προκήρυξη του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/10/2020

Αποτελέσματα εισαγωγής και διαδικασία εγγραφών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, εφόσον πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο). Επισημαίνεται ότι ο «κωδικός αριθμός υποψηφίου» είναι αυτός που αναγράφεται στο Μηχανογραφικό Δελτίο 2020 υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις.

Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Φόρουμ - Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Το διαδικτυακό Φόρουμ που θα διενεργηθεί στις 22/10/2020, θα αποτελέσει βήμα ενημέρωσης επί του σχεδίου δίκαιης μετάβασης, καταγραφής ιδεών, αλλά και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.
imerologia calendars