· 

Οι απόδημοι Κοζανίτες συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πρότασης για τη μεταλιγνιτική εποχή


apodimos

 

Την κρίσιμη περίοδο της βίαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την περιοχή, αποτελεί βασικό στρατηγικό στόχο του Δήμου Κοζάνης.

 

Πρόθεση είναι όλες οι δυνατές προοπτικές να συμβάλλουν στη συνολική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα εξασφαλίζει τη μετάβαση με δίκαιο τρόπο.

 

Στην κατεύθυνση αυτή η δημοτική αρχή έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, μέσω της οποίας δύνανται να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που ανακύπτουν, αναδεικνύοντας τον Δήμο Κοζάνης σε ισχυρό οικονομικό πόλο ανάπτυξης, καινοτομίας και περιβαλλοντικής αειφορίας. Η εν λόγω πρόταση τέθηκε σε διαβούλευση στους τοπικούς φορείς το προηγούμενο διάστημα .

 

imerologia calendars

 

Σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ζητήθηκε και η συνεισφορά των δημοτών που ζουν στο εξωτερικό, μέσω του δικτύου «απόΔημος» (για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ (http://apodimos.cityofkozani.gov.gr/). Στόχευση η συμμετοχή τους στον εμπλουτισμό της τελικής πρότασης του Δήμου Κοζάνης για τη μετάβαση στην εποχή μετά το λιγνίτη, με την κατάθεση απόψεων/σχολίων στο σχετικό θέμα προς συζήτηση που έχει αναρτηθεί στην σελίδα του δικτύου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή πρόκειται να καταθέσει εκ νέου την πρόταση της στο υπό διαβούλευση ΣΔΑΜ (Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης / masterplan) των λιγνιτικών περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου θα έχουν ενσωματωθεί προτάσεις που κατατέθηκαν μέσω του δικτύου «απόΔημος».

 

Covid-19: Εβδομαδιαία αναφορά κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία 5 έως 11 Οκτωβρίου

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 5/10/2020 έως 11/10/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 12/10/2020

Αντικατάσταση 30 φωτιστικών στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, ο οποίος ήτανε στο χώρο εργασιών, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι πρόκειται για αντικατάσταση 30 παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά νέας τεχνολογίας LED

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 12/10/2020

284 θέσεις διδασκόντων του Π.Δ. 407/80 στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα βάσει αντικειμενικών κριτηρίων

Με την απόφαση αυτή προχωράμε στην κατανομή 284 θέσεων στα Πανεπιστήμια και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, όπως ο αριθμός τμημάτων, οι κενωθείσες θέσεις ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, ο αριθμός φοιτητών/μέλη ΔΕΠ, ο αριθμός τμημάτων/μέλη ΔΕΠ και ο αριθμός αιτούμενων θέσεων Π.Δ. 407/80 του κάθε Πανεπιστημίου.

imerologia calendars
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/10/2020

Καλύπτονται πλέον οι μετακινήσεις των αθλητικών ομάδων από τους δήμους με τροπολογία της κυβέρνησης

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δίνει λύση στην αδυναμία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ιδιαίτερα της περιφέρειας, να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις όπως οι μετακινήσεις για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας να αντλήσουν έσοδα λόγω των μέτρων για τον covid-19, αλλά και εξαιτίας του θεσμικού κενού που υπήρχε για τη δυνατότητα επιχορηγήσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον σκοπό αυτό.
imerologia calendars