Η αντιπεριφερειάρχης Ε.Υ.&Π. Κάλι Κυριακίδου στη διαβούλευση για το Επιχειρησιακό σχέδιο λυμάτων Δ. Μακεδονίας

kali kyriakidou

 

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη διαβούλευση για το επικαιροποιημένο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο Λυμάτων Δυτικής Μακεδονίας που διεξήχθη από την Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους 6 οικισμούς (Άργος Ορεστικό, Αιανή, Γαλατινή, Κρόκος, Σιάτιστα και Σέρβια) οι οποίοι είναι σε τροχιά συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τα Αστικά Λύματα 91/271/ΕΟΚ.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος κα Καλλιόπη Κυριακίδου στην παρέμβαση της επισήμανε την ανάγκη ουσιαστικής και ολιστικής διαχείρισης των αστικών λυμάτων, τονίζοντας και την ανάγκη ενσωμάτωσης των εκτός σχεδίου περιοχών, όπως για παράδειγμα περιοχή πυκνοκατοικημένη του Άργους Ορεστικού, σε προγράμματα χρηματοδότησης για τη σύνδεση τους σε σύγχρονα δίκτυα αποχέτευσης.

 

imerologia calendars

Αναγκαία η ορθή προετοιμασία για να επιτευχθούν οι στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας

Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζητώντας την αναβολή έναρξης της περιόδου υποβολής αιτήσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για την καλύτερη προετοιμασία όλων, ώστε να επιτευχθούν κατά τον καλύτερο τρόπο τόσο οι στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας όσο και του ίδιου του προγράμματος

Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Φόρουμ - Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Το διαδικτυακό Φόρουμ που θα διενεργηθεί στις 22/10/2020, θα αποτελέσει βήμα ενημέρωσης επί του σχεδίου δίκαιης μετάβασης, καταγραφής ιδεών, αλλά και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εκπροσώπων τοπικών φορέων και επιχειρήσεων.
imerologia calendars
ΚΟΖΑΝΗ · 13/10/2020

Οι απόδημοι Κοζανίτες συμμετέχουν στη διαμόρφωση της πρότασης για τη μεταλιγνιτική εποχή

Την κρίσιμη περίοδο της βίαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή, η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την περιοχή, αποτελεί βασικό στρατηγικό στόχο του Δήμου Κοζάνης. Πρόθεση είναι όλες οι δυνατές προοπτικές να συμβάλλουν στη συνολική προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο που θα εξασφαλίζει τη μετάβαση με δίκαιο τρόπο.

Covid-19: Εβδομαδιαία αναφορά κρουσμάτων στη Δυτική Μακεδονία 5 έως 11 Οκτωβρίου

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 5/10/2020 έως 11/10/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/10/2020

Καλύπτονται πλέον οι μετακινήσεις των αθλητικών ομάδων από τους δήμους με τροπολογία της κυβέρνησης

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δίνει λύση στην αδυναμία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ιδιαίτερα της περιφέρειας, να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις όπως οι μετακινήσεις για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας να αντλήσουν έσοδα λόγω των μέτρων για τον covid-19, αλλά και εξαιτίας του θεσμικού κενού που υπήρχε για τη δυνατότητα επιχορηγήσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον σκοπό αυτό.