· 

Σε εξέλιξη οι εργασίες σφράγισης ρωγμών ασφαλτοτάπητα του επαρχιακού οδικού δικτύου από την Π.Ε. Καστοριάς

pe kastorias

 

Ξεκίνησαν, εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς οι εργασίες συντήρησης - αποκατάστασης διαφόρων τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Σφράγιση ρωγμών ασφαλτοτάπητα στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Καστοριάς».

 

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου προς Διποταμία, Κλεισούρα, Αμμουδάρα, Νόστιμο, Κορέστεια - Άνω Μελάς.

 

Οι εργασίες, οι οποίες θα είναι τοπικές και θα γίνονται τμηματικά, αφορούν τη σφράγιση ρωγμών του ασφαλτικού τάπητα και περιλαμβάνουν :

 

Προσωρινή σήμανση για τον αποκλεισμό της λωρίδας κυκλοφορίας εκτέλεσης των εργασιών.

Επιμελή καθαρισμό της ρωγμής με χρήση μηχανήματος υπέρθερμου αέρα ώστε να απομακρυνθούν προϋπάρχοντα σφραγιστικά ή σαθρά υλικά και να βελτιωθεί η πρόσφυση του υφιστάμενου ασφαλτικού σκυροδέματος με την ελαστομερή ασφαλτική μαστίχη σφράγισης.

Σφράγιση με ελαστομερή ασφαλτική μαστίχη θερμικής εφαρμογής μέσω κατάλληλης διάταξης που θα διοχετεύεται από ειδικό μηχάνημα ανάδευσης και διατήρησης της θερμοκρασίας της μαστίχης στους 140 – 180οC .

 

Η εκπόνηση της μελέτης προϋπολογισμού 74.000 ευρώ και η επίβλεψη του έργου πραγματοποιούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

 

imerologia calendars

 

Τροποποίηση Προγράμματος Εορτασμού της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα στην Π.Ε. Καστοριάς

 

Σας γνωρίζουμε ότι έπειτα από την θέσπιση τοπικών μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση για την ασφαλή - ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς κατατάσσεται στο Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης, οι προγραμματισμένες αυριανές εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα», τροποποιούνται ως εξής:

 

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 , πόλη Καστοριάς:

 

Ώρα 07.00΄ π.μ.:

- Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Μητροπόλεως Καστοριάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

 

Ώρα 09.30΄ π.μ.:

- Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, στον Ιερό Ναό Ταξιάρχη Μητροπόλεως Καστοριάς, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ.κ. Σεραφείμ.

 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις προς αποφυγή του κινδύνου διασποράς του Κορωνοϊού COVID-19.

 

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις για την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στην τοπική κοινότητα Μελά, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση

 


ΚΟΖΑΝΗ · 09/10/2020

Τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Σερβίων με τον Γ. Στάση και τον Ι. Κοπανάκη για τη συμβολή της ΔΕΗ στην περιοχή

Τηλεδιάσκεψη με τον νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Γιώργο Στάσση, καθώς και με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κοπανάκη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 09/10/2020

Ξεκινά και με τη “βούλα” η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Γρεβενών για την καθολική ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική και οριστική καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας η οποία μαστίζει διαχρονικά και με σκληρό τρόπο τον ορεινό μας Δήμο
ΦΛΩΡΙΝΑ · 09/10/2020

Ομάδα Εργασίας για την Τουριστική Προβολή του Δήμου Αμυνταίου

Στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 η πρώτη συνάντηση για τη σύσταση της ''Ομάδας Εργασίας για την Τουριστική Προβολή του Δήμου Αμυνταίου''. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Θωμαΐδης Χρήστος

ΚΟΖΑΝΗ · 09/10/2020

Αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού στον Τετράλοφο. Ο Δ. Κοζάνης στηρίζει τον Πρωτογενή Τομέα

Ο αγωγός μήκους 700 μέτρων παρουσίαζε εκτεταμένες διαρροές από το φρεάτιο πηγής στην κεντρική ποτίστρα, που βρίσκεται στο «Παρχάρ» Τετραλόφου. Με την εν λόγω παρέμβαση, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, θα παρέχεται περισσότερο νερό στις θερινές βοσκές του Τετραλόφου.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 09/10/2020

Επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στην Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Καστοριάς

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφτηκε εθιμοτυπικά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με στελέχη των Εφορειών Αρχαιοτήτων Δυτικής Μακεδονίας σε ξενοδοχείο της περιοχής. Την κα. Μενδώνη, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
imerologia calendars

Επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερη.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

imerologia calendars
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/10/2020

Καλύπτονται πλέον οι μετακινήσεις των αθλητικών ομάδων από τους δήμους με τροπολογία της κυβέρνησης

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δίνει λύση στην αδυναμία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ιδιαίτερα της περιφέρειας, να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις όπως οι μετακινήσεις για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας να αντλήσουν έσοδα λόγω των μέτρων για τον covid-19, αλλά και εξαιτίας του θεσμικού κενού που υπήρχε για τη δυνατότητα επιχορηγήσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον σκοπό αυτό.

8ο Rally Greece offroad: ο επερχόμενος αγώνας «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup»

Το 8ο RALLY GREECE OFFROAD, που θα διεξαχθεί 12-15 Νοεμβρίου στη Δυτική Μακεδονία με έδρα τη πόλη του Άργους Ορεστικού, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποδέχθηκε το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής ώστε να αξιολογηθεί ο επερχόμενος αγώνας ως «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup».