· 

Ξεκινά και με τη “βούλα” η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών

dimos grevenon

 

Με εντατικούς ρυθμούς εξελίσσεται το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Γρεβενών για την καθολική ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων που θα συμβάλλει στην αποτελεσματική και οριστική καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας η οποία μαστίζει διαχρονικά και με σκληρό τρόπο τον ορεινό μας Δήμο.

 

Αναμφίβολα, το κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο της ενεργειακής ένδειας ψαλιδίζει δραματικά αναγκαίους πόρους από πολίτες και φορείς, βάζοντας έτσι ανυπέρβλητα εμπόδια σε όποια προοπτική δυναμικής ανάπτυξης.

 

Ειδικότερα, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 υπεγράφη στο Δημαρχείο, συμφωνητικό για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 1ου Γυμνασίου Γρεβενών μεταξύ του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη και των εκπροσώπων της αναδόχου κατασκευάστριας εταιρείας παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού κ.Δημήτρη Μπόλη.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η έναρξη των απαιτούμενων ηλεκτρομηχανολογικών και οικοδομικών εργασιών, προϋπολογισμού 515.000 ευρώ, αναμένεται να γίνει άμεσα και με την “πράσινη” αυτή παρέμβαση να χρηματοδοτείται από κονδύλια του ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

imerologia calendars

 

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοπόρα δράση, που μειώνει δραστικά τα έξοδα θέρμανσης και βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργική και αισθητική εικόνα ενός κτιρίου, θα εφαρμοστεί σε συνολικά 13 σχολεία του Δήμου μας, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η Δημοτική Αρχή για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των δομών παιδείας των Γρεβενών

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/10/2020

Καλύπτονται πλέον οι μετακινήσεις των αθλητικών ομάδων από τους δήμους με τροπολογία της κυβέρνησης

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δίνει λύση στην αδυναμία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ιδιαίτερα της περιφέρειας, να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις όπως οι μετακινήσεις για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας να αντλήσουν έσοδα λόγω των μέτρων για τον covid-19, αλλά και εξαιτίας του θεσμικού κενού που υπήρχε για τη δυνατότητα επιχορηγήσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον σκοπό αυτό.

Επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερη.

8ο Rally Greece offroad: ο επερχόμενος αγώνας «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup»

Το 8ο RALLY GREECE OFFROAD, που θα διεξαχθεί 12-15 Νοεμβρίου στη Δυτική Μακεδονία με έδρα τη πόλη του Άργους Ορεστικού, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποδέχθηκε το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής ώστε να αξιολογηθεί ο επερχόμενος αγώνας ως «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup».

Έναρξη εμβολιασμών της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του ιού της λύσσας

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, σύμφωνα με έγγραφο τη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.), γνωστοποιείται η έναρξη της φθινοπωρινής εκστρατείας του 2020 για τον από του στόματος εμβολιασμό της άγριας πανίδας έναντι του ιού της λύσσας.
imerologia calendars
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 09/10/2020

Επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στην Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Καστοριάς

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφτηκε εθιμοτυπικά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με στελέχη των Εφορειών Αρχαιοτήτων Δυτικής Μακεδονίας σε ξενοδοχείο της περιοχής. Την κα. Μενδώνη, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.