· 

Επίσκεψη της Υπ. Πολιτισμού στην Αντιπεριφέρεια και τον Δήμο Καστοριάς

lina mendoni

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφτηκε εθιμοτυπικά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με στελέχη των Εφορειών Αρχαιοτήτων Δυτικής Μακεδονίας σε ξενοδοχείο της περιοχής. Την κα. Μενδώνη, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, η Υπουργός συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, την συνεργάτη της Άννα Παναγιωταρέα, την εκπρόσωπο του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, όπου συζήτησαν για τα μνημεία και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.

 

«Η επένδυση στα μνημεία και ιδιαίτερα στο πολιτιστικό απόθεμα κάθε περιοχής είναι μια επένδυση η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία και υπεραξία στην περιοχή στην οποία πραγματοποιείται. Ο στόχος είναι ο δικός σας νομός, ο νομός Καστοριάς, η πόλη της Καστοριάς, η οποία έχει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, ένα εξαιρετικά πλούσιο απόθεμα το οποίο παραπέμπει κατευθείαν στο Βυζάντιο και στην Κωνσταντινούπουλη να αναδειχθεί με πρότυπο τρόπο ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακή δύναμη για την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός για την περιοχή μας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τοπικό τύπο.

 

 

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, τον Μητροπολίτη και τον Δήμο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις υπηρεσίες και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την εξαιρετικά μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν να συντηρούν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, την κα. Αντωνίου ως εκπρόσωπο του Γραφείου Πρωθυπουργού, για την ευκαιρία που της δόθηκε να συζητούνται όλες αυτές οι σκέψεις, τις οποίες ευχήθηκε σε 3-4 χρόνια να μην είναι πλέον σκέψεις, αλλά να αρχίσουν να υλοποιούνται.

 

imerologia calendars
mendoni

 

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

 

Μετά από μια 4ωρη συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή και συντελεστές της, έχοντας μαζί της όλους τους συνεργάτες της του Υπουργείου, τις υπηρεσίες της στη Δυτική Μακεδονία, καταστρώθηκε ο στρατηγικός προγραμματισμός για τα έργα πολιτισμού στη Δυτική Μακεδονία.

 

H Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών και Περιβάλλοντος Κάλι Κυριακίδου τόνισε "Έχω την ανάγκη να εκφράσω το θαυμασμό μου στο πρόσωπό της Υπουργού!" σημειώνοντας ότι "Αξιοσημείωτη είναι η γνώση της σε λεπτομέρεια στα θέματα και έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια μας. Αποτελεσματική η καθοδήγηση και αποφασιστικότητα της! Και φυσικά η υπομονή που για 4 συνεχόμενες ώρες με προσοχή και ενδιαφέρον έδινε κατευθύνσεις και λύσεις στα θέματα που τέθηκαν.

Και όπως δήλωσε σήμερα ήταν η αρχή της συνεργασίας μας. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα έχουμε follow up.."

 

imerologia calendars
medoni

 

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού, στον Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη.

 

“Η Καστοριά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει μία φυσιογνωμία υψηλής ποιότητας”

 

Την Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης στο Δημαρχείο, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Κασαπίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ. Δημήτρη Σαββόπουλου, της Επικεφαλής του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κ. Μαρίας Αντωνίου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου του Δήμου Καστοριάς, κ. Χρήστου Μουρατίδη.

 

Η Υπουργός ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα ζητήματα του συγκεκριμένου τομέα στο Δήμο Καστοριάς και κυρίως για ζητήματα υποδομών και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ της παραδόθηκε από τον Δήμαρχο αναλυτικό υπόμνημα με προτάσεις, αλλά και δράσεις που “τρέχουν” αυτή την περίοδο από το Δήμο Καστοριάς προς υποβολή πρότασης χρηματοδότησης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κυρία Μενδώνη τόνισε ότι η Καστοριά, έχοντας στο κομμάτι του πολιτισμού τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, μπορεί να αποκτήσει μία φυσιογνωμία υψηλής ποιότητας και να επενδύσει πάνω σε αυτήν με σύγχρονες, καινοτόμες ιδέες και αντιλήψεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα συμβάλλει και θα στηρίξει τις ενέργειες του Δήμου Καστοριάς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν οι χώροι, υπάρχουν οι προδιαγραφές, υπάρχουν τα προγράμματα.

 

“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η επίσκεψη της κυρίας Υπουργού στην Καστοριά”, ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, επισημαίνοντας ότι “η Καστοριά διαθέτει ένα τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα το οποίο, παρά τις όποιες προσπάθειες έχουν γίνει κατά καιρούς, τόσο από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, όσο και από άλλους θεσμικούς φορείς, θέλουμε να προστατεύσουμε, να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο και με μεγαλύτερη ένταση”.

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars

Επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα. Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερη.

8ο Rally Greece offroad: ο επερχόμενος αγώνας «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup»

Το 8ο RALLY GREECE OFFROAD, που θα διεξαχθεί 12-15 Νοεμβρίου στη Δυτική Μακεδονία με έδρα τη πόλη του Άργους Ορεστικού, ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) αποδέχθηκε το αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής ώστε να αξιολογηθεί ο επερχόμενος αγώνας ως «Υποψήφιος για το 2021 FIA European Baja Cup».

ΚΟΖΑΝΗ · 09/10/2020

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν σήμερα 9 Οκτωβρίου 2020 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, δύο ημεδαποί, 19 και 20 χρόνων, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά 15,5 γραμμάρια κάνναβης.

Έναρξη εμβολιασμών της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του ιού της λύσσας

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, σύμφωνα με έγγραφο τη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.), γνωστοποιείται η έναρξη της φθινοπωρινής εκστρατείας του 2020 για τον από του στόματος εμβολιασμό της άγριας πανίδας έναντι του ιού της λύσσας.