Επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

xristoforidis

 

Επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γιώργου Χριστοφορίδη για την επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα.

 

Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε ακόμα μεγαλύτερη. Η περιοχή μας βιώνει την μεγαλύτερη ανεργία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και βρίσκεται μπροστά στη μεγάλη κρίση που θα δημιουργήσει η "βίαιη απολιγνιτοποίηση» που ήδη ξεκίνησε.

 

Μιας διαδικασίας που όλα δείχνουν ότι θα οδηγήσει την Δυτική Μακεδονία σε μια περιπέτεια κόστους δισεκατομμυρίων ευρώ και χιλιάδων ανέργων. Μια περιοχή με ιδιαιτερότητες σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα όσον αφορά την κατάρρευση της οικονομίας της, το κλίμα, την ορεινή γεωμορφολογία και την μεγάλη έκταση. Για αυτό τον λόγο και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα λαμβάνουν επίδομα προβληματικής περιοχής. Ισχνό μεν, αλλά απολύτως απαραίτητο για μισθωτούς με κατακρεουργημένους, ελέω μνημονίων μισθούς. Όμως το ερώτημα είναι το λαμβάνουν όλοι;

 

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

 

Ενώ σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες το λαμβάνουν όλοι οι υπάλληλοι πχ Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών, Έβρου, Ροδόπης κλπ ΔΕΝ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΜΟΝΟ των εργαζομένων στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας, οι οποίοι ΓΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ εξαιρούνται. Και ενώ φάνηκε ότι με το ΦΕΚ της 14/06/2019 η αδικία θα διορθωνόταν αυτή αποκαταστάθηκε εν μέρει, καθώς το επίδομα λαμβάνουν πλέον κάποιοι εργαζόμενοι πχ όσοι εργάζονται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, στη Ζ.Ε.Π. κ.α , ρύθμιση απόλυτα θετική, που καθιστά όμως ακόμα πιο άδικο και εντελώς παράλογο το γεγονός ότι εργαζόμενοι στις ίδιες πόλεις εξαιρούνται.

 

imerologia calendars

 

Άγνωστο για ποιους λόγους, που ποτέ δεν εξηγήθηκαν στους εργαζόμενους

 

Είναι όμως πλέον καιρός να διορθωθεί η εξόφθαλμη αυτή αδικία για τους εργαζόμενους του δημοσίου της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας που εξαιρούνται αναιτιολόγητα μέχρι και σήμερα.

 

Είναι ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αποτελούν και την ραχοκοκαλιά της τοπικής κοινωνίας.

 

Είναι θέμα επιβίωσης πλέον, όχι μόνο των οικογενειών τους αλλά και της κοινωνίας μας.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να στηρίξει το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαίδας προκειμένου το θέμα να τεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε το εν λόγω επίδομα να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου στις πόλεις της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας που αδίκως εξαιρούνται.

 

Προτίθεται η Περιφερειακή Αρχή να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία ;

 

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

 

ΚΟΖΑΝΗ · 09/10/2020

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν σήμερα 9 Οκτωβρίου 2020 τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, δύο ημεδαποί, 19 και 20 χρόνων, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν συνολικά 15,5 γραμμάρια κάνναβης.

Έναρξη εμβολιασμών της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του ιού της λύσσας

Από το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, σύμφωνα με έγγραφο τη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.), γνωστοποιείται η έναρξη της φθινοπωρινής εκστρατείας του 2020 για τον από του στόματος εμβολιασμό της άγριας πανίδας έναντι του ιού της λύσσας.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 07/10/2020

Covid 19: Οι δηλώσεις του Ν. Χαρδαλιά για τα σχολεία

ύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και μετά από πάνω από 3 εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου, οι εκπαιδευτικοί το 0,033%, τα τμήματα σχολείων που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους είναι στο 0,33% του συνόλου των τμημάτων, και τα σχολεία που παραμένουν κλειστά για προληπτικούς λόγους στο 0,1% του συνόλου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 07/10/2020

Covid 19: Τι είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

Η ελληνική Κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας, πλαίσιο που βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες, αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν ήδη αναπτυχθεί.

imerologia calendars

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 07/10/2020

Δέκα μήνες δίπλα σε όλους τους Δήμους που είχαν ανάγκη

Δ. Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.: Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια κι αποτελεσματικότητα δίπλα στους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες. Έναρξη Συνεδριακών Εκδηλώσεων της ΚΕΔΕ από τις 5 Νοεμβρίου, μεα φετηρία το Ηράκλειο Κρήτης. Στο Λουτράκι συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, σε μια προσπάθεια για δια ζώσης συνεδρίαση μετά από πολλούς μήνες.