· 

Την αποστολή Ανθρωπιστικής βοήθειας στην Καρδίτσα συνόδεψε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς.

savopoulos

 

Σήμερα το πρωί, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020, στάλθηκε με φορτηγό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς η ανθρωπιστική βοήθεια που κατάφερε να συγκεντρώσει η Π. Ε. Καστοριάς για τον δοκιμαζόμενο λαό της Καρδίτσας. Η ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής μας ήταν συγκινητική, καθώς μέσα σε λίγες μόνο μέρες κατάφερε να συγκεντρωθεί μια αξιόλογη ποσότητα τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Την αποστολή συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, όπου από την πρώτη ώρα βρισκόταν σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στις πληγείσες περιοχές του νομού Καρδίτσας.

 

Κατά την παράδοση της αποστολής ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Νούσιο Κωνσταντίνο, όπου του εξέφρασε την συμπαράστασή του στις δύσκολες ώρες που βιώνουν, ενώ είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η περιοχή από την καταστροφική κακοκαιρία "ΙΑΝΟΣ".

 

imerologia calendars

 

Τα είδη που στάλθηκαν είναι:

 

- Ζυμαρικά 500 γρ/1 κ/2κ. (μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, χυλοπίτες, τραχανάς κ.λπ) 1805 τμχ.

- Όσπρια 500 γρ/1 κ/2κ (φασόλια Καστοριάς, ρεβίθια, φακές κ.λπ) 432 τμχ.

- Πελτέ τομάτας 500ml/κονσέρβες 479 τμχ.

- Γάλα μακράς διαρκείας/ εβαπορέ 780 τμχ.

- Κονσέρβες διάφορες 244 τμχ.

- Λάδι (1 λ./5 λ./3.λ) 155 τμχ.

- Δημητριακά 83 τμχ.

- Χυμοί 1λ. 20 τμχ.

- Καφέ 57 τμχ.

- Ζάχαρη 1κ. 142 τμχ.

- Αλεύρι (1κ. /3κ.) 150 τμχ.

- Βρεφικές κρέμες 14 τμχ. Διάφορα (φυσκικόκρεμα/μερέντα/κομπόστες/ αλάτι κλπ) 105 τμχ.

- Ξηρά Τροφή (μπισκότα, κριτσίνια, κρουασάν, φρυγανιές,κ.λπ) 244 τμχ.

- Είδη Υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, βρεφικές πάνες, σαμπουάν, καθαριστικά, αντισηπτικά, οινόπνευμα, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, κ.λπ) 406 τμχ.

- Κιβώτια με ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα 68 τμχ.

 

imerologia calendars

 

Ο κ. Σαββόπουλος ευχαριστεί δημόσια όλους όσους στήριξαν τη δράση και συγκεκριμένα:

 

την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, τον Δήμο Άργους Ορεστικού, τον Δήμο Καστοριάς, το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς, τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς, τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΜΥΗΣΙΣ» Καστοριάς, τον Σύλλογο Μικρασιατών Άργους Ορεστικού «Η Κύζικος», τον Σύνδεσμο Λαγγιωτών «ο Άγιος Νικόλαος» Άργους Ορεστικού, τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Καστοριάς «Το Απόζαρι», τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μηλίτσας, τον Σύλλογο Απολλωνιαδιτών Καστοριάς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κορησού και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Καστοριάς, τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΟΝΕΔ Καστοριάς, τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, την εταιρία Βασιλείου Αναστασίου Ο.Ε, τους κ.κ Κογιόπουλο Ιωάννη, Ανδρεάδη Κλεάνθη, τον φασολοπαραγωγό Σονίδη Αναστάσιο από το Καλοχώρι που πρόσφερε 100 κ. φασόλια Καστοριάς, τον ανώνυμο φασολοπαραγωγό από την Κορησό που πρόσφερε 30 κ. φασόλια Καστοριάς, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (που από την πρώτη ώρα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας με δέσμευση αξιόλογου χρηματικού ποσού, με τα οποία προμηθεύτηκε λάδια 128 τμχ, κρεμοσάπουνα χεριών 100 τμχ, απορρυπαντικά πλυντηρίου 50 τμχ. και χαρτιά υγείας 100 τμχ., σύμφωνα με τις ανάγκες που υπήρχαν κατόπιν συνεννόησης και θα τα αποστείλει στην Καρδίτσα), καθώς και όλους τους πολίτες, που θέλησαν με την πράξη τους αυτή να μεταφέρουν τα μηνύματα συμπαράστασής τους, αλλά ταυτόχρονα, από το υστέρημά τους, σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για την περιοχή μας πρόσφεραν στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, αποδεικνύοντας έμπρακτά πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο!

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

entypa a5 a4 brochures

Δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας του μήνα Σεπτεμβρίου 2020

Κατά τη διάρκεια του μηνός Σεπτεμβρίου του 2020, στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, συνελήφθησαν συνολικά 259 άτομα και ειδικότερα:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 06/10/2020

Δυνατότητα στα ΑΕΙ για εξ αποστάσεως διεξαγωγή των μεταπτυχιακών μαθημάτων

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τη δυνατότητα να διενεργούνται εξ αποστάσεως τα μεταπτυχιακά μαθήματα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το χειμερινό εξάμηνο 2020-21, ενώ αναμένεται άμεσα και η δημοσίευση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται στα πανεπιστήμια - στα οποία θα ανήκει και η τελική επιλογή της δια ζώσης ή εξ αποστάσεως διενέργειάς τους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 06/10/2020

Προσλήψεις 797 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2020-2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι προσλαμβάνονται 797 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ ως προσωρινοί αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το διδακτικό έτος 2020-2021 ως εξής:

ΚΟΖΑΝΗ · 06/10/2020

Επίσκεψη του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στο Τσοτύλι του Δήμου Βοΐου

Ευχαριστώ θερμά τις φίλες και τους φίλους για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή μου και την αναλυτική ενημέρωση. Η αξιοποίηση των δύο διαθέσιμων κτηρίων του Τσοτυλίου για τη φιλοξενία κάποιας κρατικής ή ιδιωτικής δομής που θα δώσει πνοή στην περιοχή, η ενίσχυση του κέντρου υγείας, η βελτίωση των δικτύων και η στήριξη του πρωτογενή τομέα, αποτελούν εφικτές και αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιήσουμε για να ξαναβρεί ο τόπος τον δρόμο της ανάπτυξης και της προοπτικής