· 

Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις ανακοίνωσε η ΔΕΗ

dei

 

Εκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές, καθώς και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης.

 

Μιλώντας απόψε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Στάσσης τόνισε: «Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας».

 

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:

 

- Δωρεάν πάγιο για όλους,

- Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,

- Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,

 

Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

 

Κ. Χατζηδάκης: Παράδειγμα επιτυχίας σήμερα η ΔΕΗ, από συστημικός κίνδυνος στις αρχές του 2019

 

«Η ΔΕΗ που είχε μετατραπεί σε συστημικό κίνδυνο στις αρχές του 2019 σήμερα είναι παράδειγμα επιτυχίας για την οικονομία και τη χώρα. Κανένας τομέας δεν αποτυπώνει ίσως τόσο ξεκάθαρα την αλλαγή που γίνεται κάθε μέρα πράξη, όσο η ίδια η ΔΕΗ». Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στην ομιλία του κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της Επιχείρησης.

 

imerologia calendars

 

«Η ΔΕΗ που πριν από μερικά χρόνια ήταν κερδοφόρα, έφτασε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία το 2019. Σήμερα, έχει εξυγιανθεί και εμφανίζει πάλι κέρδη», είπε ο κ. Χατζηδάκης. «Ενώ η εταιρία είχε συνειδητά οδηγηθεί με τις ΝΟΜΕ στη μείωση του μεριδίου της στην αγορά, προς όφελος των ανταγωνιστών της, χάνοντας περίπου 600 εκατ. ευρώ. Σήμερα, χωρίς ΝΟΜΕ, είναι και πάλι ανταγωνιστική, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών. Η ΔΕΗ ήταν κολλημένη στο λιγνίτη, με ελάχιστη συμμετοχή στις ΑΠΕ. Σήμερα, η εταιρία εισέρχεται σε μια νέα εποχή πράσινης ενέργειας».

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας περιέγραψε συνοπτικά πώς οι πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν οδήγησαν στο μετασχηματισμό της ΔΕΗ, που αποτυπώνεται και στη νέα εταιρική της ταυτότητα. «Ύστερα από τα έκτακτα μέτρα που υιοθετήσαμε, ο ίδιος ορκωτός ελεγκτής που είχε εκφράσει αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης την άνοιξη του 2019, έδωσε θετική εισήγηση στο τέλος Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Oι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης μιλούν θετικά για τα όσα γίνονται και η αγορά δείχνει την εμπιστοσύνη της, επενδύοντας στην εταιρία. Η αξία της μετοχής τετραπλασιάστηκε ,συγκριτικά με τα χαμηλά της άνοιξης 2019. Οι επενδύσεις στον ΔΕΔΔΗΕ, σε υποδομές και δίκτυα αυξάνονται. Η ΔΕΗ είναι πλέον συνολικά πιο ανταγωνιστική διότι έχει ως εφόδιο το νόμο 4643/2019 που ψηφίσαμε, ο οποίος καταργεί τη μονιμότητα στους νεοεισερχόμενους, εισάγει ευελιξία στις προμήθειες, βοηθά στην προσέλκυση ικανών στελεχών από την αγορά».

 

imerologia calendars

 

Αναφέρθηκε επίσης στο εθνικής σημασίας πρότζεκτ της απολιγνιτοποίησης, σημειώνοντας πως «Αφήνουμε πίσω μας την εποχή της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Αίρουμε την δυσβάστακτη οικονομική πίεση που προκαλεί πλέον η χρήση λιγνίτη στη ΔΕΗ και εξυγιαίνουμε τα οικονομικά της επιχείρησης.Η ΔΕΗ πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα της πράσινης ενέργειας με επενδύσεις και συμφωνίες στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά και με έργα ανάπτυξης στις λιγνιτικές περιοχές, σύμφωνα με το αναλυτικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης που εκπονήσαμε και έχουμε θέσει σε δημόσια διαβούλευση. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι σύντομα να αρχίσουν να αναπτύσσονται δυναμικά νέες δραστηριότητες, σε υγιείς βάσεις».

 

«Η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μακρά πορεία της. Με τρόπο όχι μόνο συμβολικό, αλλάζοντας το σήμα της, αλλά κυρίως με τρόπο ουσιαστικό: με την εξυγίανση της, με τον εκσυγχρονισμό της, με τη μετατροπή της σε μία εταιρεία που κοιτάζει μπροστά, στηρίζοντας τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνει σήμερα η Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

 

entypa a5 a4 brochures

syriza

 

Καμπάνια συζήτησης και ενημέρωσης για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών που έχουν εμφανιστεί στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, από το πρώτο εξάμηνο του 2020, εν μέσω πανδημίας, με τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς της Ελλάδας ξεκίνησε ο Τομέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτες δύο συναντήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Φάμελλου, Πέτης Πέρκα, και Ρένας Δούρου, για το κόστος ηλεκτρισμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα, η μία με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γιώργο Καββαθά, και το Επιστημονικό Στέλεχος του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, Λεωνίδα Βατικιώτη, και η δεύτερη με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο).

 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερκερδών που παρατηρούνται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η σημαντική πτώση των τιμών των καυσίμων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) το Α’ εξάμηνο του 2020, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2020, η μείωση δηλαδή της χονδρεμπορικής τιμής ηλεκτρικής ενέργειας δεν οδήγησε σε μετακύλιση του μειωμένου κόστους στη λιανική, αλλά σε αισχροκέρδεια εκ μέρους των προμηθευτών και της ΔΕΗ.

 

Ειδικότερα, η τιμή λιανικής της ΔΕΗ παρέμεινε στα 110 ευρώ/MWh, όπως είχε αυξηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019, κατά περίπου 20%, με πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του κυρίου Χατζηδάκη, ενώ το περιθώριο κέρδους έφτασε έως +152-166 % (μέσος όρος εξαμήνου). Τον Απρίλιο μάλιστα του 2020 έφτασε σε κέρδη +286% (!)επιπλέον από την Οριακή τιμή του μήνα, ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2019, το περιθώριο κέρδους της ΔΕΗ κυμαινόταν από 19 έως 40% ανάλογα με την έκπτωση συνεπή πελάτη.

 

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν σε ιδιαιτέρως παραγωγικό κλίμα, κοινό τόπο αποτέλεσαν οι εξής παραδοχές:

 

-ότι το κόστος ηλεκτρισμού αποτελεί μεγάλο μέρος του κόστους παραγωγής των επιχειρήσεων

 

-ότι το κόστος ηλεκτρισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων

 

-ότι είναι αδήριτη ανάγκη το κόστος ηλεκτρισμού να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα για να επιτρέψει την επιβίωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων

 

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενημέρωσαν για τις Κοινοβουλευτικές τους πρωτοβουλίες με στόχο να αναδείξουν το θέμα στη Βουλή (συζήτηση στη Βουλή και κατάθεση ερώτησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου), καθώς και για μελλοντικές τους ενέργειας για την περαιτέρω ανάδειξη του ζητήματος. Όλες οι πλευρές συμφώνησαν τέλος να συνεχίσουν το διάλογο και τη μεταξύ τους επικοινωνία και συνεργασία για το θέμα το επόμενο διάστημα.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
entypa a5 a4 brochures

Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον COVID-19 στην Δυτική Μακεδονία

Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 05/10/2020

Σχολικά Γεύματα” σε σχολικές μονάδες Α/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2020-21

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων | Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων συναίνεσης/υπαναχώρησης των γονέων/κηδεμόνων στις σχολικές μονάδες που φοιτούν τα τέκνα τους ορίζεται η Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Μηνιαίος απολογισμός στην οδική ασφάλεια στη Δυτική Μακεδονία

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας δημοσιεύει συνολικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2020, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά - αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.