· 

Ένταξη έργων για τη βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ από το Δ. Καστοριάς.

fanari
© photo

 

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014 - 2020” υποβλήθηκε και εντάχθηκε, η προτεινόμενη Πράξη που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού, συσκευών ηχητικής σήμανσης σε φωτεινούς σηματοδότες και επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης, για τη βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ του Δήμου Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 54.612€

 

 

Η προμήθεια των τριάντα δύο συσκευών ηχητικής σήμανσης θα έχει ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της κινητικότητας των ΑμεΑ στις διαβάσεις των πεζών στις οποίες η κυκλοφορία ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες, ενώ η τοποθέτηση των τριών επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αμαξιδίων ΑμεΑ, έχουν στόχο την οδική ασφάλεια των χρηστών και την επίτευξη της ανεμπόδιστης και ασφαλούς πρόσβασης των ατόμων με προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα και πεζών στο δομημένο περιβάλλον, στην πόλη.

 

Να σημειωθεί ότι οι τρεις επιδαπέδιοι σταθμοί φόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στο πάρκινγκ της νότιας παραλίας, στη βόρεια παραλία και στο Ενυδρείο Καστοριάς, θα μπορούν να εξυπηρετήσουν και ηλεκτρικά οχήματα.

 

imerologia calendars

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, κ. Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε την Εισήγηση, με συντονισμό ενεργειών για τη σύνταξη των επιμέρους μελετών του τμήματος Η/Μ έργων, σηματοδότησης και εγκαταστάσεων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών αλλά και της Δ/νσης Προγραμματισμού για την υποβολή των τεχνικών δελτίων, σημείωσε ότι πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή στην ποιότητα ζωής των ΑμεΑ, των οποίων αναβαθμίζεται σημαντικά η καθημερινότητά τους και τόνισε ότι ξεπερνιούνται γρηγορότερα τα γραφειοκρατικά προβλήματα και η Δημοτική Αρχή κινείται με ολοένα με ταχύτερους ρυθμούς, δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα και πάγια αιτήματα συνδημοτών μας.

 

Όταν σχεδιάζουμε για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, σχεδιάζουμε ένα περιβάλλον περισσότερο ασφαλές και φιλικό για όλους. Κατοίκους και επισκέπτες, υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
entypa a5 a4 brochures

Αστοχία και κατάφωρη αδικία η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση μέσα από τα Περιφερειακά προγράμματα

Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς | Αδικεί και στην ουσία εξαιρεί περίπου 200 χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μόνο και μόνο επειδή στην παρούσα φάση δεν απασχολούν προσωπικό - ΕΣΕΕ

Σε δημόσια διαβούλευση το masterplan για την απολιγνιτοποίηση

Κωστής Χατζηδάκης | Μεγάλες επενδύσεις- Πόροι 5 δισ. ευρώ- Φορολογικά κίνητρα τα βασικά συστατικά. Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα opengov.gr τέθηκε το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης - masterplan των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, οι βασικές αρχές του οποίου παρουσιάστηκαν τον Σεπτέμβριο. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου 2020.

10 εκ. ευρώ στη Δ. Μακεδονία για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας | 10 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020 για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας που επλήγησαν από τον COVID-19

Σύμφωνο Συνεργασίας Δ. Κοζάνης & Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

Υπογράφηκε στο Γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου. Το θεωρητικό πλαίσιο του εν λόγω Συμφώνου στηρίζεται σε βασικές παραδοχές της θεωρίας της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ομαλή μετάβαση στο Target Model. Εγκρίθηκαν οι μηχανισμοί διακοψιμότητας και TFRM

Επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβαν οι μηχανισμοί διακοψιμότητας και TFRM (Μεταβατικός Μηχανισμός Αποζημίωσης Ευελιξίας), καθώς ανακοινώθηκε ότι η παράτασή τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων.