· 

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και κωλυσιεργία στην υλοποίηση έργων

mpourinaris

 

Συνδημότες και συνδημότισσες

 

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε η τετραετία της νέας δημοτικής αρχής. Μια τετραετία που θα είναι καθοριστική για την συνέχεια του δήμου μας. Ένας χρόνος είναι αρκετός για να έχει κάποιος μια σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει σε ένα οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα του δήμου μας ήταν πολλά και μεγάλα, καθώς έχουν σωρευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια και δεν έχουν ακόμη βρει την λύση τους.

 

Είναι εμφανές ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και κωλυσιεργία στην υλοποίηση έργων καθώς το 2020 φεύγει χωρίς να πραγματοποιηθεί δυστυχώς ούτε ένα μεγάλο έργο. Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία έχει την ευθύνη του δήμου για τα τελευταία δέκα (10) έτη και θεωρούμε ότι υπήρξε αρκετός χρόνος για να πραγματοποιηθούν καίρια έργα υποδομών. Ο σχεδιασμός έπρεπε να γίνει πριν πολλά χρόνια ώστε σήμερα ο δήμος να έχει ολοκληρωμένα όλα τα έργα υποδομών που χρειάζεται. Το 2020 συνεχίζουν να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις σε θέματα ύδρευσης, παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν στα πρώτα χρόνια της διοίκησης της παρούσας δημοτικής αρχής. Έργα ανάπτυξης και έργα που δημιουργούν προστιθέμενη αξία δεν υπάρχουν σε κανένα τομέα (πρωτογενή – δευτερογενή – τριτογενή).

 

Τα κοινοτικά διαμερίσματα και τα χωριά του δήμου μας δυστυχώς στα (9) εννέα προηγούμενα χρόνια εγκατάλειψης θα προσθέσουν ακόμη ένα .

 

Εμείς σταθερά υποστηρίζουμε ότι στον δήμο μας πρέπει να αλλάξουμε βιβλίο και όχι σελίδα, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Η δημοτική πλειοψηφία έχει (10) δέκα χρόνια στην διοίκηση χωρίς να παρουσιάσει ουσιαστικό έργο. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι αυτή η τετραετία θα είναι διαφορετική.

 

imerologia calendars

 

Μερικά ζητήματα που κρίνουμε ότι είναι σημαντικά και τα οποία θα καθορίσουν το μέλλον του δήμου μας είναι τα ακόλουθα:

 

- Με την έναρξη της τετραετίας ξεκίνησε οικονομικός έλεγχος του δήμου με εντολή οικονομικού εισαγγελέα. Να σας θυμίσουμε ότι ο συνδυασμός μας προεκλογικά καλούσε την δημοτική αρχή να απαντήσει σχετικά με το αν υπήρχε εντολή και η δημοτική αρχή απαντούσε ότι δεν γνώριζε αποκρύπτοντας την αλήθεια. Σήμερα η υπόθεση αυτή είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα έχουμε απόφαση.

 

- Με την ψήφιση των τελών για το έτος 2020 έχουμε για πρώτη φορά μετά από δέκα (10) χρόνια αύξηση στα τέλη. Μια απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας πολύ επιβαρυντική για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των δημοτών μας. Η απόφαση πάρθηκε αμέσως μετά τις εκλογές, χωρίς να μπορεί κανείς να εξηγήσει πως ενώ τα προηγούμενα δέκα χρόνια δεν έγινε καμία αύξηση ξαφνικά να προκύπτει η ανάγκη αύξησης των τελών. Αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πρόχειρη λειτουργία δημοτικής αρχής χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα.

 

- Τον Αύγουστο του 2020 η δημοτική αρχή έλαβε τη απόφαση να εκμισθώσει τα δημοτικά σφαγεία σε ιδιώτη με μηνιαίο μίσθωμα 1.200,00 ευρώ. Μια δημοτική επιχείρηση με λειτουργία (20) ετών, παραχωρείται σε ιδιώτη γιατί ο δήμος είναι ανίκανος να την λειτουργήσει. Τα δημοτικά σφαγεία του Άργους είναι τα μοναδικά που υπάρχουν στον νομό Καστοριάς και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα δυνατό εργαλείο με οικονομικά οφέλη για τον δήμο, αλλά ταυτόχρονα και δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

- Επίσης μια άλλη δημοτική επιχείρηση η AGROCA παραμένει σε αδράνεια .Δεν λειτούργησε το 2019 και δεν θα λειτουργήσει ούτε και το 2020, με αποτέλεσμα ένα πιστοποιημένο προϊόν, που είναι τα φασόλια Καστοριάς, να παραμένουν στις αποθήκες απούλητα και οι αγρότες να είναι δέσμιοι των εμπόρων. Ο πρωτογενής τομέας δυστυχώς χωρίς καμία βοήθεια .

 

- Τον Αύγουστο του 2020 έκλεισε και η δημοτική δομή Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Μια δημοτική δομή που λειτουργούσε από το 2005 έκλεισε γιατί ο δήμος δεν θέλει πλέον να την λειτουργήσει. Και όλα αυτά σε αντίθεση με το Υπουργείο Εσωτερικών που ψήφισε τροπολογία για να μην κλείσει κανένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στα δημοτικά ΚΔΑΠ.

 

- Τέλος στις 17/07/2020 επιδόθηκε στον δήμο αγωγή συνδημότη μας, που απαιτεί από τον δήμο αποζημίωση ύψους 1.477.580,43 ευρώ. Ακόμη υπάρχει και αίτηση προσωρινής επιδίκασης της απαίτησης και η απόφαση που θα εκδοθεί να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή. Η επιδίκαση έγινε στις 25/09/2020 στο τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο Κοζάνης και σύντομα θα γνωρίσουμε την απόφαση. Το δημοτικό συμβούλιο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από την δημοτική αρχή.

 

epaggelmatikes kartes visit card

 

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν στον δήμο μας τεράστια προβλήματα και σηματοδοτούν δύσκολη συνέχεια. Το μέλλον του δήμου μας δυστυχώς είναι αβέβαιο. Κάποιοι οφείλουν να ενημερώσουν τους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει και επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες .

 

Η παράταξη ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και εγώ προσωπικά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλουμε θετικά ,εφόσον μας ζητηθεί, στην εξεύρεση λύσεων. Δεν διεκδικήσαμε το δήμο για να κάνουμε αντιπολίτευση, το έδειξε η μέχρι τώρα υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά μας. Πήγαμε για να βοηθήσουμε και να συμβάλουμε θετικά. Ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει υποδειγματικά και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του.

 

Έχουμε την υποχρέωση αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες να σας ενημερώνουμε για όλα τα θέματα και θα το κάνουμε από εδώ και μπρος σε τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Ο δήμος έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές, αρκεί κανείς να ψάξει να τις βρει και να λειτουργήσει με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα.

 

Σωκράτης Μπουρινάρης

Επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Μπροστά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
entypa a5 a4 brochures

Τα προβλήματα της βίαιης Απολιγνιτοποίησης είναι εδώ αλλά οι λύσεις άφαντες

το Περιφερειακό Συμβούλιο φέρνει το θέμα των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ με Κατάθεση επερώτησης. Το 2023 δεν ήρθε αλλά η ανεργία άρχισε να θεριεύει με πρώτα θύματα τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δούλευαν για τη ΔΕΗ.

Ομαλή μετάβαση στο Target Model. Εγκρίθηκαν οι μηχανισμοί διακοψιμότητας και TFRM

Επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβαν οι μηχανισμοί διακοψιμότητας και TFRM (Μεταβατικός Μηχανισμός Αποζημίωσης Ευελιξίας), καθώς ανακοινώθηκε ότι η παράτασή τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 30/09/2020

Τα μισά κρούσματα παγκοσμίως αφορούν 3 χώρες. Τι γίνεται με το εμβόλιο!

Περισσότερα από τα μισά κρούσματα αφορούν την επιδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βραζιλία και στην Ινδία. Το δεύτερο κύμα της επιδημίας εξακολουθεί να προβληματίζει σε παγκόσμια κλίμακα και να δημιουργεί δυσκολίες στην κανονικότητα που όλοι έχουμε συνηθίσει.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 29/09/2020

Στο κόκκινο!!! 416 νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 29/9

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) - Δεδομένα έως 29 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 15:00 - Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 29/09/2020

Δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης υλικών για επαναχρησιμοποίηση, χωρίς κόστος.

Το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) Καστοριάς -που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ, στην περιοχή του ΒΙΠΑ Καστοριάς, δίπλα στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας- ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, μετά τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.


LIFE ATIAS: Αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα

Στον πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Ιωάννης Γήτας και ο αν. Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. Νίκος Παναγιώτου.