Σύμφωνο Συνεργασίας Δ. Κοζάνης & Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας

panepistimio

 

Υπογράφηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στο Γραφείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου.

 

Το θεωρητικό πλαίσιο του εν λόγω Συμφώνου στηρίζεται σε βασικές παραδοχές της θεωρίας της περιφερειακής ανάπτυξης. Σε μια ιδιαίτερη και δυσοίωνη χρονική συγκυρία εξαιτίας της ενεργειακής αποδέσμευσης από τον λιγνίτη, οι δύο φορείς δημιουργούν έναν επιπλέον υποστηρικτικό της τοπικής κοινωνίας μηχανισμό που θα υλοποιήσει άμεσα αναπτυξιακές δράσεις.

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, τόνισε ιδιαίτερα τη διαχρονική, έμπρακτη στήριξη του Δήμου Κοζάνης προς το Πανεπιστήμιο προκειμένου αυτό να εγκατασταθεί, να επεκταθεί, να ισχυροποιηθεί και να εξελιχθεί σε έναν δυναμικό πυλώνα καινοτομίας στην περιοχή.

 

Ο Πρύτανης, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ανέδειξε την άμεση πραγμάτωση της στρατηγικής αυτής συνεργασίας, καθώς αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου, συνεδρίασε υπό την Προεδρία του η Επιτροπή Παρακολούθησης και Συντονισμού. Από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κοζάνης και η Δρ. Σουλτάνα Βεντούλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα παιδείας, ενώ από την πλευρά του Πανεπιστημίου ο Πρύτανης, ο Καθηγητής Αθανάσιος Τριανταφύλλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Νικόλαος Πλόσκας.

 

imerologia calendars

 

Κατά την πρώτη αυτή συνεδρίαση εξειδικεύτηκαν δράσεις ιδίως στους τομείς σύναψης προγραμματικών συμβάσεων για τη μελέτη και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης της περιοχής, συνεργασίας σε ερευνητικά προγράμματα, σχεδιασμού έξυπνων εφαρμογών, διασύνδεσης αστικού περιβάλλοντος και τέχνης, καθώς και συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού.

 


 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας ως βασικό στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου και μετουσιώνοντας τους άξονες του στρατηγικού του σχεδιασμού σε πράξη, προέβη σήμερα, σε υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφέρειας, τον Δήμο Κοζάνης, μεγαλώνοντας έτσι το δίκτυο των συνεργασιών του με τους δημόσιους φορείς της περιφέρειας.

 

Το εν λόγω σύμφωνο, περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων όπως τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων για μελέτη και εκτέλεση έργων, το σχεδιασμό έξυπνων εφαρμογών σε διάφορους τομείς, τη διασύνδεση του αστικού περιβάλλοντος και των Τεχνών, οικονομικές δράσεις με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και δράσεις πολιτισμού και συνεργασίας με δομές του Δήμου, όπως το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης σημείωσε ότι στόχος κάθε συμφώνου συνεργασίας είναι τα επί χάρτου γεγραμμένα να αποτυπωθούν σε πράξη και στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό επιτυγχάνεται καθώς αμέσως μετά την υπογραφή του συμφώνου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που συστάθηκε από τους δύο φορείς, για τον προγραμματισμό των δράσεων και την εξειδίκευση τους.

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, σημείωσε ότι σήμερα επισφραγίζεται με επίσημο τρόπο μία μακροχρόνια συνεργασία, καθότι ο Δήμος Κοζάνης, όλα αυτά τα χρόνια στήριξε το Πανεπιστήμιο, ενώ τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση της απολιγνιτοποίησης δίνει νέους ρόλους και ευθύνες και στους δύο φορείς και μέσα από τη συνεργασία αυτή θα διαμορφωθούν κοινές προτάσεις στο ζήτημα αυτό.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
entypa a5 a4 brochures

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 30/09/2020

Αναπλήρωση όλων των χαμένων ωρών διδασκαλίας από τις καταλήψεις και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση

Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 30/09/2020

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και κωλυσιεργία στην υλοποίηση έργων

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε η τετραετία της νέας δημοτικής αρχής. Μια τετραετία που θα είναι καθοριστική για την συνέχεια του δήμου μας. Ένας χρόνος είναι αρκετός για να έχει κάποιος μια σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει σε ένα οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα του δήμου μας ήταν πολλά και μεγάλα, καθώς έχουν σωρευτεί τα τελευταία δέκα χρόνια και δεν έχουν ακόμη βρει την λύση τους.

Τα προβλήματα της βίαιης Απολιγνιτοποίησης είναι εδώ αλλά οι λύσεις άφαντες

το Περιφερειακό Συμβούλιο φέρνει το θέμα των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης ο Συνδυασμός ΕΛΠΙΔΑ με Κατάθεση επερώτησης. Το 2023 δεν ήρθε αλλά η ανεργία άρχισε να θεριεύει με πρώτα θύματα τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δούλευαν για τη ΔΕΗ.

Ομαλή μετάβαση στο Target Model. Εγκρίθηκαν οι μηχανισμοί διακοψιμότητας και TFRM

Επίσημη έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβαν οι μηχανισμοί διακοψιμότητας και TFRM (Μεταβατικός Μηχανισμός Αποζημίωσης Ευελιξίας), καθώς ανακοινώθηκε ότι η παράτασή τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία περί κρατικών ενισχύσεων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 30/09/2020

Τα μισά κρούσματα παγκοσμίως αφορούν 3 χώρες. Τι γίνεται με το εμβόλιο!

Περισσότερα από τα μισά κρούσματα αφορούν την επιδημία στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βραζιλία και στην Ινδία. Το δεύτερο κύμα της επιδημίας εξακολουθεί να προβληματίζει σε παγκόσμια κλίμακα και να δημιουργεί δυσκολίες στην κανονικότητα που όλοι έχουμε συνηθίσει.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 29/09/2020

Στο κόκκινο!!! 416 νέα κρούσματα σήμερα Τρίτη 29/9

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) - Δεδομένα έως 29 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 15:00 - Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 29/09/2020

Δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης υλικών για επαναχρησιμοποίηση, χωρίς κόστος.

Το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) Καστοριάς -που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ, στην περιοχή του ΒΙΠΑ Καστοριάς, δίπλα στο Εκθεσιακό Κέντρο Γούνας- ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του, μετά τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020.

LIFE ATIAS: Αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα

Στον πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. Ιωάννης Γήτας και ο αν. Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Α.Π.Θ. Νίκος Παναγιώτου.