· 

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΣΒΑΚ έδωσαν οι πολίτες των Γρεβενών

dimos grevenon

 

Ευρεία αποδοχή και κοινωνική εμπιστοσύνη απέσπασαν οι φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Γρεβενών που στηρίχθηκαν στο όραμα και τα έργα που προτείνει η Δημοτική Αρχή στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) μέσω του οποίου θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά η πόλη μας.

 

Αδιαμφισβήτητα, η πιλοτική πεζοδρόμηση των κεντρικών δρόμων Φαρδυκάμπου και Μακεδονομάχων το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συνδημότες μας καθώς η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων που έλαβε χώρα, δημιούργησε ένα νέο και ενιαίο πεδίο για ελεύθερη μετακίνηση πεζών και ποδηλατών, το οποίο ταυτόχρονα συνέδεσε τις δύο μεγάλες μας πλατείες. Αξίζει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση εντάσσεται στο ΣΒΑΚ που προτείνει τη μόνιμη πεζοδρόμηση των προαναφερθέντων οδών.

 

imerologia calendars

 

Επιπλέον, ο χρωματισμός των διαβάσεων που έγινε με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και Τροχαίας έξω από σχολικά συγκροτήματα στην πόλη των Γρεβενών γνώρισε μεγάλη επιτυχία τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, κάνοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη πράξη αρκετά δημοφιλή ώστε ο Δήμος μας να προχωρά άμεσα σε ανάλογες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα σχολεία. Υπογραμμίζεται ότι αυτή η δράση είχε διττό θετικό αποτέλεσμα καθώς από τη μία προώθησε τις αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής και της σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και από την άλλη όξυνε τη δημιουργικότητα και καλλιέργησε τον εθελοντισμό σε μικρούς και μεγάλους.

 

Επιπρόσθετα, η δοκιμαστική χάραξη και σήμανση της παραποτάμιας διαδρομής από τις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες, που αποτελεί άλλη μία μόνιμη παρέμβαση στο σχεδιασμό του ΣΒΑΚ, ανέδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη δικτύου ποδηλατόδρομων και περιπατητικών περιηγήσεων που προβλέπονται στο προτεινόμενο Σχέδιο της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Γρεβενών. Εδώ, αξίζει να αναφέρουμε και τη σημαντική επαφή που είχε ο κόσμος με τα ηλεκτρικά ποδήλατα καθώς δεν ήταν λίγες εκείνες οι δράσεις που αφορούσαν τη γνωριμία και εξοικείωση των πολιτών με τη χρήση της ηλεκτροκίνησης.

 

Η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” έδωσε επίσης έμφαση στον φυσικό πνεύμονα της πόλης μας που δεν είναι άλλος από το καταπράσινο Καστράκι όπου οικογένειες των Γρεβενών απόλαυσαν τις μοναδικές ομορφιές του Άλσους Θεοδωρίδη ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις αθλητικές δραστηριότητες των μικρών μας συνδημοτών που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ).

 

epaggelmatikes kartes visit card

 

Αξιοσημείωτη όμως ήταν, όπως κάθε χρονιά, η συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Γρεβενών καθώς το επιμορφωτικό σεμινάριο που οργάνωσε, πρόσφερε πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές πάνω σε κρίσιμα θέματα της οδικής ασφάλειας.

 

Σε αυτό το σημείο ο Δήμος Γρεβενών οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες, φορείς και συλλόγους που πραγματικά αγκάλιασαν την επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του 2020 η οποία δε θα γινόταν ποτέ πράξη χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους. Μια εβδομάδα στην οποία τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό ενώ υπήρξε και παράλληλη ενημερωτική εκδήλωση για τους κινδύνους του Covid-19.

 

Επομένως, ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία: την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, το Τμήμα Τροχαίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Εργαστηριακό Κέντρο, την Ένωση Ποδηλατιστών, την Εθελοντική Ομάδα, τους Δρομείς Υγείας, τη Γυμναστική Ένωση, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, το Κέντρο Υγείας Γρεβενών, το σχολείο “Tree Health” και βεβαίως όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν ενεργά στην μουσική εκδήλωση για την “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”.

 

Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον ξεχωριστό και πολύτιμο ρόλο που επιτέλεσαν τα Μέσα Ενημέρωσης της Δυτικής Μακεδονίας στη φετινή διοργάνωση αφού από τη δική τους θέση συνέβαλλαν αποφασιστικά στην καλύτερη γνωστοποίηση του προγράμματος και των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο ευρύ κοινό και σε καθημερινή βάση.

 

Σημειώνεται ότι μέσα από το YouTube κανάλι του Δήμου Γρεβενών μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα συνολικό απολογιστικό βίντεο διάρκειας 8,5 λεπτών το οποίο θα βρείτε εδώ.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

entypa a5 a4 brochures
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 25/09/2020

Οι μαθητές μειώνονται στο σύνολο, άλλα αυξάνονται στις τάξεις.

Ο Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας βρέθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς. Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή, τους Καθηγητές και τον Σύλλογο Γονέων για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και οδήγησε τους μαθητές της Α’ τάξης σε αποχή από τα μαθήματα.

ΚΟΖΑΝΗ · 25/09/2020

Ο διαγωνισμός selfie με έπαθλο δύο ποδήλατα συνεχίζεται

Δήμος Κοζάνης | Ο διαγωνισμός selfie με έπαθλο δύο ποδήλατα συνεχίζεται μέχρι την 1η Οκτώβρη! - Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί́ διαδικτυακά́ την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ · 19/09/2020

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Ηλιάνα Κλειτσογιάννη "Πριν χαθεί το όνειρο"

Το πρώτο της βιβλίο «Πριν χαθεί το όνειρο» παρουσίασε πρόσφατα η Ηλιάνα Κλειτσογιάννη. Μία νέα συγγραφέας η οποία με το μυθιστόρημα της μας εξιστορεί πως είναι να κυνηγάς τα όνειρα σου και πως μπορούν να αλλάξουν ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ… | Καλωσορίζουμε την Ηλιάνα στην ενημερωτική ιστοσελίδα enimerosou.gr - Συνέντευξη με τον Πέτρο Πρωτόγερο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης»

Tο σχέδιο «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης - Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη - Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» προβλέπει την εντατική συμμετοχή των νέων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης πρωτοβουλιών με σκοπό την προώθηση της χάραξης καινοτόμων πολιτικών σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές.

ΑΡΘΡΑ · 15/09/2020

"Τελικά, γιατί έχουμε όλοι οι άνρθωποι αξία;" της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Μία φράση που ανακυκλώνεται διαρκώς, από όλους εμάς, από ψυχολόγους και εκπαιδευτές, κυρίως. Μία φράση που υπενθυμίζει πως κάθε ανθρώπινη οντότητα έχει τη δική της μοναδικότητα και τη δική της μοναδική προσφορά στη ζωή. Πώς όμως, ορίζεται αυτή η αυταξία μας; Τι είναι αυτό που καθιστά τον άνθρωπο ένα ον με αξία;

ΥΓΕΙΑ · 23/09/2020

Εγκρίθηκε φάρμακο για ασθενείς με υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση

Ο FDA εγκρίνει την οφατουμουμάμπη της Novartis, την πρώτη και μοναδική αυτοχορηγούμενη θεραπεία που στοχεύει τα Β-κύτταρα για ασθενείς με υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 23/09/2020

Και ο παππούς με τη γιαγιά θα πληρώνουν διατροφή

Στον παππού και τη γιαγιά περνά η «σκυτάλη» για την υποχρέωση διατροφής ανήλικου παιδιού σε περίπτωση που μετά τον χωρισμό τους οι γονείς του δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αναγκαία έξοδα για τη συντήρηση και την ανατροφή του.