· 

Τι συζητήθηκε για τη διαχείρηση των περιστατικών στα Νοσοκομεία σε όλες τις δομές του συστήματος υγείας

hospital
© photo

 

Στην ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου υγείας της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ό,τι στη διαχείριση των περιστατικών στα Νοσοκομεία και εν γένει σε όλες τις δομές του συστήματος Υγείας, από την αρχή της πανδημίας υπήρξαν συγκεκριμένες οδηγίες, συγκεκριμένα πρωτόκολλα, για το πώς γίνεται η διαχείριση ενός περιστατικού, τόσο στα Νοσοκομεία, όσο και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Υπενθύμισε ότι ειδικά στην Αττική είδαμε και Κέντρα Υγείας τα οποία λειτούργησαν αποκλειστικά για τη διαχείριση πειρατικών κορονοϊού. Το σύστημα προετοιμάστηκε όλον αυτό τον καιρό, κάθε μέρα που περνούσε αυξάναμε τις δυνάμεις μας και είμαστε σε θέση τώρα, μαζί με τα Νοσοκομεία, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο σε αυτό το στάδιο.

 

Επίσης τόνισε ότι "Έχουμε ήδη περισσότερα από 310 Κέντρα Υγείας σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν οι συγκεκριμένες οδηγίες για τη διαχείριση υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Υπάρχουν πλέον Κέντρα Υγείας, και κάθε μέρα αυξάνονται τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Περιφέρεια, τα οποία μπορούν να κάνουν αξιολόγηση, διαλογή και διαχείριση περιστατικών και θα κάνουν και διαγνωστικό έλεγχο, εφόσον χρειάζεται και τηρούνται τα κριτήρια."

 

imerologia calendars

 

Ο κ. Κοντοζανάμης επισήμανε ότι "όλες οι δυνάμεις αυτή τη στιγμή του συστήματος είναι στη μάχη. Βεβαίως, όταν μιλάμε για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μιλάμε όχι μόνο για τα Κέντρα Υγείας, μιλάμε και για τους συμβεβλημένους γιατρούς όπως είπατε, για τους ιδιώτες γιατρούς, που νομίζω ότι και στην πρώτη φάση της πανδημίας, όλοι αυτοί οι άνθρωποι έπαιξαν το ρόλο τους σε συνδυασμό με τις νέες υπηρεσίες τις οποίες εισαγάγαμε στο σύστημα Υγείας, όπως η άυλη συνταγογράφηση για παράδειγμα, και είδαμε και εικόνες, θυμάστε στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων σε ημέρες εφημερίας, να είναι σχεδόν άδεια."

 

Τέλος αναφέρθηκε ότι αντιμετωπίστηκαν περιστατικά σε επίπεδο πρωτοβάθμιο, γιατί δεν είχαμε να διαχειριστούμε μόνο τον κορονοϊό. "Οφείλουμε να εξυπηρετήσουμε όλους τους πολίτες και αυτή τη στιγμή όλοι είναι στη μάχη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το επόμενο βήμα και να αποσυμφορήσουμε ενδεχομένως τα Νοσοκομεία, εφόσον έχουν κάποια επιβάρυνση."

 

entypa a5 a4 brochures

 

Σε απάντηση του ο κ. Χαρδαλιάς για το αν έχει γίνει έγκαιρα η όποια παρέμβαση γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι αποτυπώθηκε πρώτα στα Νοσοκομεία ένα μεγάλο κύμα νοσηλευομένων μεταναστών και μετά έγιναν οι ενέργειες, είτε για την ενημέρωση τους, είτε για τον έλεγχο τους, είτε για ο,τιδήποτε τους αφορά, σε επίπεδο πια πρόληψης. είπε ότι "Προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση. Εμείς κάθε μέρα σταθμίζουμε κάποια δεδομένα. Τα δεδομένα αυτά βγαίνουν από την εξοντωτική ιχνηλάτηση που κάνουμε, όσο δύσκολη και αν είναι στην περίπτωση των μεταναστών.

 

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ένα εξαιρετικό δίκτυο προνοίας για τους μετανάστες, αλλά και γενικότερα για τις ευάλωτες ομάδες, δηλαδή για αυτούς που χρήζουν κοινωνικής μέριμνας και πρόνοιας

 

Νομίζω η ενημέρωσή τους γίνεται μήνες τώρα και για τα μέτρα και για τις πρωτοβουλίες και από το Δήμο και σε 14 διαφορετικές διαλέκτους. Το είπα και πριν." και τόνισε ότι " Το να ακούγεται ότι υπάρχει καθυστέρηση χωρίς αυτοί που το εκφράζουν να ξέρουν τα πραγματικά δεδομένα, τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων που καθημερινά κάνουμε και των στατιστικών που επεξεργαζόμαστε δύο φορές την ημέρα, νομίζω ότι είναι στο όριο της εικασίας.

 

Σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, με συγκεκριμένες πολιτικές, με συγκεκριμένες προσεγγίσεις, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Δήμο και με κάθε Δήμο που μπορεί να παρουσιάζει μία έξαρση, για να μπορέσουμε να την αντιμετωπίσουμε."

 

Ωστόσο ο κ Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα γυροκομεία λέγοντας ότι "Προφανώς γίνονται στοχευμένα και νομίζω ότι έχετε και τα στατιστικά. Δεν κρύβουμε κάτι. Σας τα δίνουμε και σας ενημερώνουμε σε εβδομαδιαία βάση. Από εκεί και πέρα, το πρωτόκολλο που αφορά στην ιχνηλάτηση σε στενές επαφές, σε high και low risk επαφές, γίνονται ευλαβικά. Και δεν αφορούν όμως μόνο τους μετανάστες, αφορούν όλα τα θετικά κρούσματα σε όλη τη χώρα"

 

etiketes krasiou

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 22/09/2020

Στοιχεία γεωγραφικής κατανομής των 346 νέων κρουσμάτων

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) | Δεδομένα έως 22 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 15:00 - Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2020 δηλώθηκαν 346 επιπλέον κρούσματα. Από τα 318 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές. Αναλυτικότερα:

Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας | Ένταξη πέντε (5) Πράξεων στον Άξονα Προτεραιότητας 9, «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 22/09/2020

346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώνουμε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Ανοίγει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου στα Σέρβια Κοζάνης

Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων | Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια Κοζάνης, με φορέα τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης

Σύμβαση για την «Βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κοζάνης» υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με τον ανάδοχο του έργου

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 22/09/2020

"Ευρωπαϊκός μηχανισμός rescEU" H Ελλάδα θωρακίζεται στον κορωνοϊό

Πανδημία Covid 19: Εβδομαδιαία αναφορά | Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. - Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 14/09/2020 έως 20/09/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής: