Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης»

eonef

 

Tο σχέδιο «Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης - Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη - Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» προβλέπει την εντατική συμμετοχή των νέων σε όλα τα στάδια ανάπτυξης πρωτοβουλιών με σκοπό την προώθηση της χάραξης καινοτόμων πολιτικών σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις δημόσιες αρχές.

 

Το σχέδιο υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ (Βασική Δράση 3) και στις δραστηριότητες του συμμετέχουν νέοι και νέες 16-30 ετών, που ζουν, εργάζονται, σπουδάζουν και γενικά δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη υλοποίηση του σχεδίου, προβλέπεται η συγκρότηση Τοπικών Ομάδων Εργασίας, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Φλώρινα).

 

Οι ομάδες αυτές εργασίας θα αποτελούνται από 5-10 άτομα, τα οποία είναι (ή θα γίνουν) ενεργά μέλη του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας, και θα έχουν την κατάλληλη εμπειρία, τις κατάλληλες οργανωτικές δεξιότητες και φυσικά διάθεση για προσφορά στην κοινωνία.

 

imerologia calendars

 

Οι Τοπικές Ομάδες Εργασίας θα αναλάβουν τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

 

Διάχυση της πληροφόρησης και της πρόσκλησης συμμετοχής στο σχέδιο στις τοπικές τους κοινωνίες.

 

Συμμετοχή στην επιλογή των συμμετεχόντων και των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας για συμμετοχή στο διάλογο και στις εργασίες του Συνεδρίου - Φόρουμ που θα υλοποιηθεί στην Φλώρινα το 2021.

 

Προετοιμασία και καθοδήγηση των συμμετεχόντων με μεθόδους μη τυπικής μάθησης και συναντήσεις πληροφόρησης με ενημερωτικό υλικό και υποστήριξη από τον ΟΕΝΕΦ.

 

Συχνή επικοινωνία με τους τοπικούς φορείς λήψης αποφάσεων και διοργάνωση συναντήσεων γύρω από ζητήματα και προτεραιότητες που θέτει το εν λόγω σχέδιο.

 

epaggelmatikes kartes visit card

 

Ουσιαστικά σύμφωνα με τα παραπάνω, δημιουργούνται προϋποθέσεις για μια σειρά συζητήσεων μεταξύ των νέων και των υπευθύνων χάραξης πολιτικής στον τομέα της νεολαίας, με σκοπό την επίτευξη αποτελεσμάτων τα οποία είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια υλοποίησης του σχεδίου αλλά και γενικότερα για τη χάραξη πολιτικής σε επίπεδο Περιφέρειας.

 

Η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι βρίσκεται εδώ και η καταληκτική ημερομηνία για τη συγκρότηση των Τοπικών Ομάδων Εργασίας του σχεδίου ορίζεται η Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2385101446 ή ηλεκτρονικά στο: info@oenef.eu, ή μπορείτε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, επί της οδού 7ης Νοεμβρίου 9, στην Φλώρινα, Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-15:30 μμ.

 

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας

Οι Νέοι Μπροστά!

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

entypa a5 a4 brochures

"Εμπαίζει τους πληγέντες κτηνοτρόφους ο κ.Βορίδης"

Ολυμπία Τελιγιορίδου | Σε αυτήν την ολοκληρωτική καταστροφή δε χωρούν ψεύτικες υποσχέσεις. Άμεσα το υπουργείο οφείλει να σοβαρευτεί και να δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του, να μην απαιτούνται χρήματα από τους πληγέντες. Η αθλιότητα εις βάρος των κτηνοτρόφων πρέπει να σταματήσει τώρα!

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 23/09/2020

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 το απόγευμα στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς δύο 51χρονοι ημεδαποί και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 23/09/2020

Συνελήφθησαν δύο άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 το απόγευμα στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς δύο 51χρονοι ημεδαποί και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

ΥΓΕΙΑ · 23/09/2020

Εγκρίθηκε φάρμακο για ασθενείς με υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση

Ο FDA εγκρίνει την οφατουμουμάμπη της Novartis, την πρώτη και μοναδική αυτοχορηγούμενη θεραπεία που στοχεύει τα Β-κύτταρα για ασθενείς με υποτροπιάζουσα πολλαπλή σκλήρυνση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 23/09/2020

Και ο παππούς με τη γιαγιά θα πληρώνουν διατροφή

Στον παππού και τη γιαγιά περνά η «σκυτάλη» για την υποχρέωση διατροφής ανήλικου παιδιού σε περίπτωση που μετά τον χωρισμό τους οι γονείς του δεν μπορούν να διασφαλίσουν τα αναγκαία έξοδα για τη συντήρηση και την ανατροφή του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 23/09/2020

Τι συζητήθηκε για τη διαχείρηση των περιστατικών στα Νοσοκομεία σε όλες τις δομές του συστήματος υγείας

Υπουργείο Υγείας - ΕΟΔΥ | Στη διαχείριση των περιστατικών στα Νοσοκομεία και εν γένει σε όλες τις δομές του συστήματος Υγείας, από την αρχή της πανδημίας υπήρξαν συγκεκριμένες οδηγίες, συγκεκριμένα πρωτόκολλα, για το πώς γίνεται η διαχείριση ενός περιστατικού, τόσο στα Νοσοκομεία, όσο και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 22/09/2020

Στοιχεία γεωγραφικής κατανομής των 346 νέων κρουσμάτων

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) | Δεδομένα έως 22 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 15:00 - Σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2020 δηλώθηκαν 346 επιπλέον κρούσματα. Από τα 318 εγχώρια κρούσματα, τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές. Αναλυτικότερα:

Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας | Ένταξη πέντε (5) Πράξεων στον Άξονα Προτεραιότητας 9, «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Ανοίγει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου στα Σέρβια Κοζάνης

Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων | Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια Κοζάνης, με φορέα τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης

Σύμβαση για την «Βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κοζάνης» υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με τον ανάδοχο του έργου