Συναντήσεις εργασίας με αξιωματούχους και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχωη Υπουργείων

kalliopi kyriakidou

 

H Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, Καλλιόπη Κυριακίδου, πραγματοποίηση το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, σειρά συναντήσεων εργασίας με αξιωματούχους και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη Υπουργείων, καθώς και Τεχνικούς Συμβούλους της Περιφέρειας.

 

Η κα Κυριακίδου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μαρίτσα Δημήτριο και τους Συμβούλους του Υφυπουργού, αλλά και με το Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας, κ. Παπαγιαννίδη Δημήτριο. Βασικό σημείο ενδιαφέροντος ήταν ο σχεδιασμός της Περιφέρειάς μας για έργα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας. Στα πλαίσια αυτά και για τη διαμόρφωση οδικής συνείδησης συμφωνήθηκε η διοργάνωση σειράς σεμιναρίων επιμόρφωσης με Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου. Επιπλέον, συζητήθηκε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών σε σχέση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

imerologia calendars

 

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε επαφή με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κα Σδούκου Αλεξάνδρα. Συζητήθηκε το αίτημα της Περιφερειακής Αρχής για επέκταση της ειδικής λόγω απολιγνιτοποίησης προσαύξησης 10% του βασικού ποσοστού επιχορήγησης στο επικείμενο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» σε όλη την έκταση της Περιφέρειας και συγκεκριμένα στις ΠΕ Γρεβενών και Καστοριάς, με τη Γενική Γραμματέα να δεσμεύεται να εξετάσει τη δυνατότητα αυτή. Παράλληλα, τέθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη το θέμα των κορεσμένων δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος και πώς αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη ενεργειακών έργων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα, που θα ενίσχυε το τοπικό εισόδημα στις περιοχές αυτές. Επίσης, έμφαση δόθηκε στην ηλεκτροκίνηση, διεξοδική ήταν η ανάλυση σχετικά με τα νέα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ). Τα εν λόγω σχέδια αφορούν στη χωροθέτηση των υποδομών φόρτισης εντός του αστικού ιστού της Περιφέρειας και αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την προώθηση των πράσινων μετακινήσεων και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της αειφορικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας. Στο ίδιο πλαίσιο, σημαντικές ήταν και οι αναφορές στα οικονομικά και αναπτυξιακά κίνητρα του νέου Νόμου 4710/2020 για την ηλεκτροκίνηση που αφορούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

epaggelmatikes kartes visit card

 

Επιπλέον, σε τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργάνωσε το Konrad-Adenauer-Stiftung Greece and Cyprus και η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών, υπήρξε η ευκαιρία συνομιλίας με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Δήμα Χρίστο. Προτάθηκε από την Αντιπεριφερειάρχηη οριζόντια διασύνδεση των Περιφερειακών Συμβουλίων Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) τόσο μεταξύ τους όσο και με το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ) για την ανάπτυξη της γνώσης επί των δημοσίων έργων. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της διασύνδεσης της Πολιτείας Καινοτομίας που αναπτύσσεται στην Αθήνα με το τεχνολογικό πάρκο της Θεσσαλονίκης ThessINTEC, αλλά και με το Πεδίο Ενεργειακής Έρευνας και Τεχνολογίας που προτείνεται στη Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο της Απολιγνιτοποίησης. Στο κλείσιμο της κουβέντας επισημάνθηκε η ανάγκη για fast track διαδικασίες όσον αφορά στη χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεών, καθώς δυστυχώς όταν για αυτές η έγκριση χρηματοδότησης δίνεται σε διάστημα πολλές φορές και μεγαλύτερο των δύο ετών, σαφώς παύουν να είναι πλέον καινοτόμες και έτσι χάνει η Χώρα μας πολλές ευκαιρίες.

 

Τέλος, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών για τη συγκρότηση της Ενεργειακής Κοινότητας μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκαν διεξοδικά τα επόμενα απαιτούμενα βήματα με την ομάδα Τεχνικών Συμβούλων της Περιφέρειας. Προγραμματίστηκαν οι επόμενες ενέργειες και από την πλευρά των συμβούλων παρουσιάστηκαν σε πρωτογενές στάδιο οι αναπτυξιακές ευκαιρίες της Ενεργειακής Κοινότητας.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
entypa a5 a4 brochures

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 22/09/2020

"Ευρωπαϊκός μηχανισμός rescEU" H Ελλάδα θωρακίζεται στον κορωνοϊό

Πανδημία Covid 19: Εβδομαδιαία αναφορά | Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. - Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 14/09/2020 έως 20/09/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής:

Covid 19: Εβδομαδιαία αναφορά στη Δυτική Μακεδονία

Πανδημία Covid 19: Εβδομαδιαία αναφορά | Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. - Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 14/09/2020 έως 20/09/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής:

Ενέργειες κατά του καταρροϊκού από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στις αρχές Αυγούστου διαπιστώθηκαν επισήμως στην Περιφέρειά μας τα πρώτα κρούσματα Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου. Από το 2014, οπότε και εκδηλώθηκε η επιζωοτία Καταρροϊκού Πυρετού από τον ορότυπο 4 στη Χώρα, δεν είχαν εκδηλωθεί άλλες εστίες της νόσου από τον εν λόγω ορότυπο στην ηπειρωτική Ελλάδα.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Ξεκινά η αποκατάσταση του παροπλισμένου λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ

Εγκρίθηκε η σχετική μελέτη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας | Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε η Μελέτη Αποκατάστασης του χώρου των εγκαταστάσεων τoυ λιγνιτικού σταθμού ΛΙΠΤΟΛ της ΔΕΗ (Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης), η οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα από το 2016. Ο εν λόγω σταθμός δεν λειτουργεί από το 2014.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Πεζοδρόμηση οδών - δωρεάν mini bus - carfree street music

«Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» σήμερα στην Κοζάνη: Πεζοδρόμηση οδών - δωρεάν mini bus - carfree street music - Βιντεοσκοπημένη η Τελετή Λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας λόγω covid

9th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment (HAICTA 2020)

Η Ελληνική Εταιρία Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη Γεωργία, τα Τρόφιμα και το Περιβάλλον (ΕΠΕΓΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), διοργανώνουν το «9th International Conference on Information and Communication Technologies in Agriculture, Food and Environment (HAICTA 2020)»

«Διάλογος της Ε.Ε. με τους νέους» 1η συνεδρίαση της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου

Με απόλυτη επιτυχία και τη συμμετοχή του συνόλου των 25 μελών της πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020, η πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Ομάδας Διαλόγου που συστάθηκε με πρωτοβουλία της Υπουργού, κ. Νίκης Κεραμέως και λειτουργεί με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Διάλογος της Ε.Ε. με τους νέους».