Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)

PERIFEREIA DYTIKIS MAKEDONIAS

 

Την ένταξη πέντε Πράξεων στον Άξονα Προτεραιότητας 9, «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, υπέγραψε στις 18 Σεπτεμβρίου 2020, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης.

 

Η πρόσκληση περιλαμβάνει δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε υφιστάμενα δημόσια κτίρια και κοινόχρηστους χώρους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου για την προσβασιμότητα.

 

Συνολικά υποβλήθηκαν και εντάχθηκαν πέντε προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1.000.000,00€.

 

Οι Πράξεις που εντάχθηκαν είναι οι ακόλουθες:

 

«Δράσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε κτήρια και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμυνταίου».

 

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην βελτίωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αμυνταίου και συγκεκριμένα στο χώρο διοργάνωσης της λαϊκής αγοράς, καθώς και στην προμήθεια αναβατορίων κλιμακοστασίων για πέντε (5) σχολικές μονάδες του Δήμου Αμυνταίου.

 

Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 255.000,00 €.

 

imerologia calendars

 

«Δράσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς».

 

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην εγκατάσταση ανελκυστήρα ΑΜΕΑ στο Κτίριο Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, στην αναμόρφωση των WC AMEA, στην αναμόρφωση των προσβάσεων εισόδων των κλινικών, στην διαμόρφωση και σήμανση των χώρων στάθμευσης, καθώς και στην εγκατάσταση σήμανσης και κυκλοφορίας εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.

 

Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 203.500,00 €.

 

«Δράσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ Δήμου Καστοριάς».

 

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση απαραίτητου εξοπλισμού (ηχητικής σήμανσης φωτεινών σηματοδοτών και επιδαπέδιων σταθμών φόρτισης) για την βελτίωση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ .

 

Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 54.612,00 €.

 

«Δράσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ στα Κτίρια του Δήμου Βοίου».

 

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην προμήθεια δώδεκα (12) κατάλληλων ανυψωτικών μηχανημάτων (αναβατορίων) για την βελτίωση της προσβασιμότητας στα Δημοτικά Κτίρια και σε δημόσια εκπαιδευτήρια του Δήμου καθώς και στην προμήθεια δέκα (10) αναπηρικών αμαξιδίων.

 

Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 177.410,00 €.

 

etiketes krasiou

 

«Προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών πλοήγησης ατόμων οπτικής αναπηρία και προσανατολισμού στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης».

 

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ραδιοσήμανσης χώρων στα Κτίρια του Δημαρχείου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου.

 

Το επιλέξιμο ποσό της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 283.960,00 €.

 

Οι προαναφερθείσες Πράξεις εντάχθηκαν στην δεύτερη Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας στον άξονα Προτεραιότητας 9, «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)» , με τίτλο «Δράσεις Βελτίωσης Προσβασιμότητας ΑΜΕΑ».

 

Η συνολική διαθέσιμη δημόσια δαπάνη για την ένταξη πράξεων στην παρούσα πρόσκληση ανέρχονταν στα 2.000.000,00€, προσαυξημένη με σχετική απόφαση τροποποίησής του Περιφερειάρχη κατά 1.000.000,00€. σε σχέση με τον αρχικό της προϋπολογισμό.

 

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να καταστεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας η πιο φιλική Περιφέρεια της χώρας για ΑΜΕΑ.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Ανοίγει ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου στα Σέρβια Κοζάνης

Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων | Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υφιστάμενο συλλογικό αρδευτικό δίκτυο στα Σέρβια Κοζάνης, με φορέα τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 22/09/2020

346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοινώνουμε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

ΚΟΖΑΝΗ · 22/09/2020

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες του Δήμου Κοζάνης

Σύμβαση για την «Βελτίωση των σχολικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κοζάνης» υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με τον ανάδοχο του έργου

Συναντήσεις εργασίας με αξιωματούχους και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχωη Υπουργείων

Καλλιόπη Κυριακίδου | Σειρά συναντήσεων εργασίας με αξιωματούχους και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη Υπουργείων, καθώς και Τεχνικούς Συμβούλους της Περιφέρειας, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Υποδομών & Περιβάλλοντος, το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 22/09/2020

"Ευρωπαϊκός μηχανισμός rescEU" H Ελλάδα θωρακίζεται στον κορωνοϊό

Πανδημία Covid 19: Εβδομαδιαία αναφορά | Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. - Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 14/09/2020 έως 20/09/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής:

Covid 19: Εβδομαδιαία αναφορά στη Δυτική Μακεδονία

Πανδημία Covid 19: Εβδομαδιαία αναφορά | Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά τον αριθμό κρουσμάτων του κορωνοϊού. - Η εικόνα ως προς τα κρούσματα στην Δυτική Μακεδονία από 14/09/2020 έως 20/09/2020 τα οποία διαγνώστηκαν από το εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και τα ιδιωτικά εργαστήρια της Περιφέρειας, έχει ως εξής:

Ενέργειες κατά του καταρροϊκού από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στις αρχές Αυγούστου διαπιστώθηκαν επισήμως στην Περιφέρειά μας τα πρώτα κρούσματα Καταρροϊκού Πυρετού του προβάτου. Από το 2014, οπότε και εκδηλώθηκε η επιζωοτία Καταρροϊκού Πυρετού από τον ορότυπο 4 στη Χώρα, δεν είχαν εκδηλωθεί άλλες εστίες της νόσου από τον εν λόγω ορότυπο στην ηπειρωτική Ελλάδα.