· 

Απάντηση στη Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

dimos kozanis

 

Είναι πραγματικά προκλητική, μετά τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, η καταγγελία της παράταξης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις», για αντιδημοκρατική & αντιδεοντολογική συμπεριφορά της διοίκησης του Δήμου.

 

Η ευκολία μάλιστα με την οποία υιοθετούν σε μια ανακοίνωση, όλο το δόγμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, όταν στην αίθουσα συνεδριάσεων έβαζαν πλάτη για το ακριβώς αντίθετο, ξεπερνά κάθε όριο.

 

Με περισσό θράσος, οι μέχρι χθες εκφραστές- υπερασπιστές των θεσμών, μας χρεώνουν ως «δικαιολογία» την υποχρέωση στη συμμόρφωση για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων με συγκεκριμένους τρόπους, λόγω της πανδημίας (ΠΝΠ – ΦΕΚ 55/τ.Α/11-03-20), υπηρετώντας αποκλειστικά τις ανάγκες του φθηνού λαϊκισμού για λόγους καθαρά εσωτερικής κατανάλωσης. Λες και είναι δυνητική η εφαρμογή των μέτρων.

 

imerologia calendars

 

Μας υποδεικνύουν επίσης, ως αντίμετρο στην αποκαλούμενη «φίμωση», την σύγκληση του οργάνου παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων, όταν:

 

- Η δια ζώσης συνεδρίαση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών και σίγουρα όχι όπως την εννοούν αυτοί

 

- Η Εγκύκλιος 163 (α.π.33282/29-05-20) που υποδεικνύει το όριο των παρόντων δεν έχει αρθεί

 

- την πρότασή μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 14ης Σεπτεμβρίου 2020 για παραμονή στην αίθουσα αριθμού διαμαρτυρόμενων πολιτών, τέτοιου ώστε να μην παραβιάζεται η παραπάνω συνθήκη, οι ίδιοι με τη στάση τους την ακύρωσαν, με ανοχή και προτροπή στην «οχλαγωγία» και τους «θιγόμενους πολίτες» (όροι της δικής τους ανακοίνωσης), τους οποίους με περίσσια υποκρισία καλούν εκ των υστέρων σε «σύνεση» και «σεβασμό στα θεσμικά όργανα του δήμου».

 

- Σε προηγούμενες συνεδριάσεις , ελεγχόμενα (ως προς τις υγειονομικές διατάξεις ) τόσο εκπρόσωποι κτηνοτρόφων όσο και φορείς (Σύνδεσμος Επενδυτών Φωτοβολταϊκών), είχαν τη δυνατότητα τόσο της παρουσίας όσο και της παρέμβασης.

 

imerologia calendars

 

Τέλος, καλό θα ήταν πριν αναφερθούν σε κάποιους από εμάς για απαξίωση στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους, να είναι σε θέση να εξηγήσουν ως γνήσιοι τιμητές των παραπάνω, την τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Λ. Ιωαννίδη στα ΜΜΕ πριν την τελευταία συνεδρίαση, ότι για το Μαυροδένδρι η παράταξή τους διαφωνεί «γιατί αντιδρά η τοπική κοινωνία» ενώ στη συνεδρίαση της 2ης Δεκεμβρίου 2019 ( ΑΔΣ 590,591,592,593/02-12-2019) σε θέματα που αφορούσαν Φ/Β στα Σιδερά, όπου κι εκεί ο πρόεδρος της κοινότητας και οι κτηνοτρόφοι ήταν αρνητικοί , αυτοί διαφοροποιήθηκαν και υπερψήφισαν.

 

Και όχι μόνο! Στην ίδια συνεδρίαση που καταψήφισαν τα Φ/Β στο Μαυροδένδρι, καταψήφισαν και την εγκατάσταση Φ/Β στα Κοίλα, παρότι η απόφαση της κοινότητας ήταν θετική. Τελικά, ποια ακριβώς είναι τα κριτήριά τους, πέρα από τα προφανή;

 

Κλείνοντας, περιμέναμε ότι μετά την συμμετοχή στελεχών τους στον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο παραβιάστηκαν οι ασφαλείς συνθήκες διεξαγωγής της τελευταίας συνεδρίασης, θα λειτουργούσαν τουλάχιστον με σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση.

 

imerologia calendars

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

"Άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της Απολιγνιτοποίησης" του Γιάννη Στρατάκη

Προσλήψεις σε όλο το δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα της Δυτικής Μακεδονίας κάλυψης όλων των υφιστάμενων κενών. Μέτρα ενίσχυσης Επιχειρήσεων , Επαγγελματικών ομάδων και τοπικής οικονομίας για όλη τη Δ.Μ. Ενίσχυση των άμεσα πληττόμενων (εργαζομένων και επιχειρήσεων) από την ύφεση της λιγνιτικής δραστηριότητας.

Διεξαγωγή αθλητικού αγώνα αλιείας από τις 25 ως 27 Σεπτεμβρίου

Η διεξαγωγή του αγώνα να γίνει σύμφωνα με τον κανονισμό αθλητικής αλιείας επιφανείας γλυκών νερών της ομοσπονδίας Ε.Ο.Υ.Δ.Α. και επιπρόσθετα οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού, όπως αυτά αναφέρονται στο σχετικό Αγωνιστικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο Αθλημάτων της Γ.Γ.Α.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 19/09/2020

"Καρκίνος των όρχεων, η νόσος των νεαρών ανδρών" γράφει ο Γουγούσης Κ. Αναστάσιος

Γουγούσης Κ. Αναστάσιος M.D F.E.B.U Χειρούργος ουρολόγος ανδρολόγος. | Ο καρκίνος των όρχεων αποτελεί το 2% των κακοηθών όγκων στον άνδρα. - Εμφανίζεται συχνότερα μεταξύ των 18 έως 44 ετών, σπάνια σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ηλικίες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ · 19/09/2020

Συνέντευξη με τη συγγραφέα Ηλιάνα Κλειτσογιάννη "Πριν χαθεί το όνειρο"

Το πρώτο της βιβλίο «Πριν χαθεί το όνειρο» παρουσίασε πρόσφατα η Ηλιάνα Κλειτσογιάννη. Μία νέα συγγραφέας η οποία με το μυθιστόρημα της μας εξιστορεί πως είναι να κυνηγάς τα όνειρα σου και πως μπορούν να αλλάξουν ΠΡΙΝ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ… | Καλωσορίζουμε την Ηλιάνα στην ενημερωτική ιστοσελίδα enimerosou.gr - Συνέντευξη με τον Πέτρο Πρωτόγερο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 15/09/2020

"Τελικά, γιατί έχουμε όλοι οι άνρθωποι αξία;" της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Μία φράση που ανακυκλώνεται διαρκώς, από όλους εμάς, από ψυχολόγους και εκπαιδευτές, κυρίως. Μία φράση που υπενθυμίζει πως κάθε ανθρώπινη οντότητα έχει τη δική της μοναδικότητα και τη δική της μοναδική προσφορά στη ζωή. Πώς όμως, ορίζεται αυτή η αυταξία μας; Τι είναι αυτό που καθιστά τον άνθρωπο ένα ον με αξία;

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 08/09/2020

"Το να μεγαλώνεις είναι δώρο ζωής..." της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται το χρόνο που περνά, όταν φτάσουν στην ηλικιακή περίοδο από τα 40 μέχρι τα 50. Μόλις ένας άνθρωπος διαβεί το κατώφλι των 40 ετών, είναι σύνηθες να κατακλυστεί από ένα υπαρξιακό άγχος το οποίο περιλαμβάνει τη μελαγχολία για το χρόνο που περνάει, όπως και τη μεγαλύτερη συνειδητοποίηση πως η ζωή αυτή κάποια στιγμή θα τελειώσει.