· 

Περίπατος με την τρίτη ηλικία στην ιστορία της Κοζάνης

dimos kozanis

 

Ο Δήμος Κοζάνης συνεχίζει τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κινητοποιώντας πολίτες όλων των ηλικιών.

 

Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του covid-19, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη 2020, η δράση «Περίπατος με την Τρίτη Ηλικία στην Ιστορία της Κοζάνης». Με αφετηρία το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και τερματισμό την πλατεία της Σκ’ρκας, η διαδρομή μέσα από τα στενά δρομάκια της Κοζάνης ξύπνησε αναμνήσεις και αφηγήσεις σε μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Κοζάνης.

 

Σκυτάλη θα πάρει το απόγευμα η διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Το Δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην Aυτόνομη και Aσφαλή Mετακίνηση». Καλούμε τους πολίτες να την παρακολουθήσουν στο κανάλι του Δήμου Κοζάνης στο youtube, σήμερα 18 Σεπτέμβρη και ώρα 17.00.

 

Ομιλητές :

Μπαλατσός Βασίλης (Δημοτική Αστυνομία Κοζάνης)

Κούτσιανος Βασίλης (Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας)

Μίγγος Μιχάλης (Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας ΠΕ Κοζάνης)

Γιώτας Ηλίας (Σύλλογος Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας)

Λότσιος Αθανάσιος (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Δ. Μακεδονίας)

Παφύλη Ελένη (Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμού Ν. Κοζάνης)

 

imerologia calendars
dimos argous orestikou

 

Η ημέρα θα κλείσει με «Πεζοπορία στα Μονοπάτια του Αηλιά», μια δράση που διοργανώνει ο ΕΟΣ Κοζάνης. Σημείο εκκίνησης το Πάρκο Ηπειρωτών, ώρα 18.00.

 

Περνώντας από το πυκνό δασάκι, η πορεία θα συνεχιστεί στο δίκτυο μονοπατιών που ο Κώστας Μπέλλας με προσωπικό κόπο και καθημερινή φροντίδα κατασκεύασε στον ορεινό όγκο του Αηλιά. Θα πραγματοποιηθεί μια στάση στο «Ελληνοτόπι». Μέχρι εδώ ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά χαμηλός - ενδείκνυται και για μικρούς πεζοπόρους, παιδάκια που μαζί με τους γονείς τους μπορούν να πάρουν μια μικρή γεύση πεζοπορίας. Όσοι επιθυμούν θα συνεχίσουν τη διαδρομή κυκλώνοντας τον λόφο του Αηλιά με κατεύθυνση τους Περιστερώνες, το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και την εκκλησία του Αηλιά. Επόμενος σταθμός τα γραφεία του ΕΟΣ και έπειτα ξεκινά η επιστροφή. Η συνολική διαδρομή χαρακτηρίζεται ήπια, έχει μήκος 5χλμ και διαρκεί 2,5 περίπου ώρες.

 

imerologia calendars

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΦΛΩΡΙΝΑ · 18/09/2020

Τις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου της ΔΕΤΕΠΑ επισκέφτηκε o Δήμαρχος Αμυνταίου

Δήμος Αμυνταίου | Τις εγκαταστάσεις του νέου εργοστασίου της ΔΕΤΕΠΑ επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου 'Ανθιμος Μπιτάκης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μπερμπερίδη Πέτρο. - Ο κ. Άνθιμος Μπιτάκης δήλωσε ικανοποιημένος με την εξέλιξη των εργασιών.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 18/09/2020

Συνελήφθη 55χρονο για καλλιέργεια 97 δενδρυλλίων κάνναβης

Στην κατοχή του βρέθηκαν επίσης πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης, τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 600 γραμμαρίων και 5 αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης

Συνάντηση για τη λειτουργία του λιγνιτωρυχείου Προσηλίου - Πολυρράχου

Στη διαδικασία έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές των Περιφερειακών Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας | Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, οι δήμαρχοι Κοζάνης, Σερβίων και Φλώρινας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων, αλλά και της εταιρίας ΜΕΤΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 18/09/2020

"Σήμα συναγερμού" Επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού

Πρωθυπουργός | Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, μέτρα τα οποία να ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις

 

Ρευστότητα, Χρηματοδοτικά εργαλεία και ΕΣΠΑ

Η κυβέρνηση δημιούργησε από την αρχή της πανδημίας με σκοπό να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις, όπως ανέφερε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης, ένα πλέγμα προγραμμάτων, δράσεων και παρεμβάσεων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 18/09/2020

Σχολικά βιβλία και προγράμματα σπουδών ανανεώνονται μετά από δύο δεκαετίες

Η υλοποίηση της μεταρρυθμιστικής δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται στην τελική ευθεία που αφορά στην εκπόνηση 123 νέων προγραμμάτων σπουδών και την επικαιροποίηση και ανανέωση 139 σχολικών βιβλίων όλων των γνωστικών αντικειμένων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου γενικής εκπαίδευσης.

Οδοστρωτήρας δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας για το άνοιγμα πεδίου κερδοφορίας στα πράσινα μονοπώλια

Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ | άρθρο για το MASTER PLAN - Ραμμένη στα μέτρα της πολιτικής της ΕΕ η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ - «Ταφόπλακα» σε χιλιάδες θέσεις εργασίας - Πωλητήριο για τις λιγνιτικές περιοχές με «προίκα» για το κεφάλαιο

Σε φάση ταχείας ανάπτυξης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Άρθρο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας αποτελείται από 22 Τμήματα που εδρεύουν στις 5 μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ οι ενεργοί προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές ξεπερνούν σε αριθμό τις 14.000 και 2.000 αντίστοιχα.