· 

Ποδήλατα και Ηλεκτροκίνηση στην πρώτη εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

dimos grevenon

 

Με θεματική την “Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους”, ο Δήμος Γρεβενών ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020” όπου η χρήση του ποδηλάτου και η ηλεκτροκίνηση βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης ημέρας.

 

Στην εκδήλωση έλαβε μέρος η Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών και ο Σύλλογος Εθελοντών Γρεβενών όπου χρησιμοποιήθηκαν οκτώ ηλεκτρικά ποδήλατα που ευγενικά προσέφερε η Περιφερειακή Ενότητα και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα που ξεκίνησε από το ΕΠΑΛ και κατέληξε στις Εργατικές Κατοικίες ενώ το παρών έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ.Δημήτρης Μπόλης και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ.Αλέξης Κατσάλης.

 

imerologia calendars

 

Στις δηλώσεις του, ο κ.Τριγώνης επεσήμανε ότι μέσω των προτάσεων που προβλέπει το ΣΒΑΚ θα προωθηθούν οι διαδρομές πεζοπορίας και ποδηλασίας κατά μήκος των ποταμών Γρεβενίτη και Δοξανίτη, οι οποίες θα αναδείξουν το μοναδικό φυσικό τοπίο που υπάρχει εντός της πόλης των Γρεβενών, ενώ από την πλευρά του ο κ.Μπόλης έκανε κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στο πλούσιο πρόγραμμα των δράσεων που θα διαρκέσουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Δήμος λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού όπως έγινε και στη σημερινή εκδήλωση.

 

 

Για τον κ.Βασίλη Ίττη, εκπρόσωπο της Ένωσης Ποδηλατιστών Γρεβενών, η “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” δίνει μια καλή αφορμή στο ευρύ κοινό να γνωρίσει και να μάθει τα σωματικά και ψυχικά οφέλη που προσφέρει το ποδήλατο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για συμμετοχή στην επόμενη δράση της Ένωσης που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου. Ο λόγος για τη “Βόλτα Ενηλίκων” που έχει ως με σκοπό την εξοικείωση του κόσμου με τα ηλεκτρικά ποδήλατα ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν για περισσότερες πληροφορίες τη σελίδα της Ένωσης Ποδηλατιστών στο facebook.

 

imerologia calendars

 

Η εκδήλωση αποτελεί για τον κ.Βασίλη Σιαφαρίκα και την Ομάδα Εθελοντών Γρεβενών μια μοναδική ευκαιρία προκειμένου να αποκτήσουν τα Γρεβενά έναν οργανωμένο ποδηλατόδρομο που θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί όχι μόνο την παραποτάμια ζώνη αλλά να επεκταθεί ακόμη και σε σημεία εντός του ποταμού. Μάλιστα, περιγράφοντας τη διαδρομή, τη χάραξη και σήμανση της οποίας ανέλαβε η Ομάδα Εθελοντών, υποστήριξε ότι αυτή κρύβει πολλές ομορφιές αλλά και πολλά γεφύρια.

 

imerologia calendars

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η επόμενη εκδήλωση της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” του Δήμου Γρεβενών θα γίνει στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο όπου θα λάβουν χώρα σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε γονείς και παιδιά.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΕΥΡΩΠΗ · 17/09/2020

Πράσινο φως από το ΕΚ για το σχέδιο ανάκαμψης

Με ταχείες διαδικασίες, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ήδη τη νομοθετική τους γνωμοδότηση σχετικά με την απόφαση για τους ίδιους πόρους στη σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Σεπτεμβρίου. Ξεπεράστηκε έτσι ένα σημαντικό εμπόδιο και επιταχύνθηκε η διαδικασία για να τεθεί σε ισχύ η κεντρική νομοθετική πράξη της ΕΕ για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 16/09/2020

Καστοριά και απολιγνιτοποίηση

Έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ωφεληθούν περιοχές όπως της Καστοριάς που δεν έχουν λιγνίτη. Αναζητήθηκαν διέξοδοι για να βρεθούν λύσεις που θα διευκολύνουν μικρούς και μικρομεσαίους επενδυτές να δημιουργήσουν παραγωγικές μονάδες στην Καστοριά.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 16/09/2020

Πίνακες: Τα νέα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Δήλωση Γ. Βρούτση στην παρουσίαση των νέων μέτρων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ΔΕΘ 2020 | Πρόσφατα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των εργαζομένων και ανέργων λόγω covid-19. Οι παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας υπέρ των εργαζόμενων και των ανέργων συνεχίζονται και θα διευρυνθούν όσο χρειαστεί.

Σε Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας μετατρέπεται η Βόρεια Ελλάδα

Η μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε ένα διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας ήταν το θέμα του τελευταίου σημερινού πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

ΚΟΖΑΝΗ · 16/09/2020

Την πόλη της Κοζάνης επισκέφθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη ξεναγήθηκε από το δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, στο Βιοκλιματικό Σχολείο στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, το Δημαρχείο, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, καθώς και την Τηλεθέρμανση Κοζάνης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 16/09/2020

Απάντηση της ΚΕΔΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Υφ. Υγείας κ. Κοντοζαμάνη

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ, Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις σας κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα: «υπήρξε μία παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν από τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο μασκών, καθώς το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών».