Σε Διεθνές Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας μετατρέπεται η Βόρεια Ελλάδα

helexpo

 

Η μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε ένα διεθνές κέντρο έρευνας και καινοτομίας ήταν το θέμα του τελευταίου σημερινού πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

 

Στο πάνελ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τοποθετήθηκε αρχικά ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επένδυση της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη (Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας), όπου θα απασχολούνται 200 άτομα μέχρι το τέλος του έτους.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Systems Hellas κ. Αντώνης Τσιμπούκης, τόνισε ότι η επιχείρηση με το Κέντρο Καινοτομίας, που έχει δημιουργήσει στην Θεσσαλονίκη, συμμετέχει στην διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου & Εταίρος στην Deloitte κ. Βασίλης Καφάτος, υπογράμμισε πως στην επένδυση της Deloitte στην Θεσσαλονίκη, στο Alexander Competence Center, απασχολούνται 350 στελέχη, εκ των οποίων τα 80 προσλήφθηκαν μέσα στην πανδημία.

 

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι το ΑΠΘ συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, συνεισφέρει στο τοπικό ΑΕΠ κατά 15-20% και συμμετέχει σε ότι καινοτόμο και ερευνητικό υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι η Τεχνόπολη ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010 και αυτό που της λείπει πλέον είναι μόνο τα κίνητρα εγκατάστασης επιχειρήσεων σε αυτήν, ενώ αποτελεί τον πρώτο οργανωμένο χώρο αυτού του μεγέθους στην Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος & CEO της Thess INTEC S.A. κ. Νίκος Ευθυμιάδης, περιέγραψε την διαδικασία υλοποίησης του Διεθνούς Τεχνολογικού Πάρκου Thess INTEC στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

 

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Ηλίας Σπιρτούνιας γενικός διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 

imerologia calendars
helexpo

 

Thessaloniki Helexpo Forum: Covid-19 και Υγεία στις νέες συνθήκες

 

Στη νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε στην Υγεία η πανδημία, στα μαθήματα που πήραν οι εμπλεκόμενοι και η ελληνική κοινωνία, αλλά και στην παρακαταθήκη που έχει δημιουργηθεί για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε το πάνελ «Covid 19 & Υγεία στις νέες συνθήκες» του Thessaloniki Helexpo Forum.

 

Κάλεσμα προς τους πολίτες να μείνουν ασφαλείς, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα των ειδικών και της Πολιτείας απηύθυνε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum, ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, δηλώνοντας την ετοιμότητα της κυβέρνησης, εφόσον τα πράγματα στο μέτωπο της πανδημίας εξελιχθούν δυσμενέστερα. «Είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, καθώς η κοινωνία είναι ανοιχτή και κινείται.

 

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, το μεγαλύτερο κέρδος μέσα στην πανδημία ήταν ότι δόθηκε η δυνατότητα να επανακαθοριστεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολιτών, καθώς γκρεμίστηκε ένας μύθος, αυτός του πολιτικού κόστους, ότι οι κυβερνήσεις δηλαδή δεν μπορούν, όπως είπε, να λάβουν σκληρά μέτρα, όταν αυτά χρειάζονται. Τόνισε δε πως αυτή την περίοδο αναδείχθηκε και ο ρόλος του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και η σημασία της δημόσιας υγείας, εξηγώντας πως η διαχείριση που έγινε ήταν περισσότερο θέμα δημόσιας υγείας και ακολούθως επάρκειας και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας. Ανέφερε επίσης πως πλέον έχει δημιουργηθεί μια παρακαταθήκη που δίνει στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τυχόν δυσμενέστερες εξελίξεις και στη συνέχεια να προχωρήσει ταχύτερα σε μεταρρυθμίσεις.

 

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας για ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων, διασωληνόμενων και θανόντων. Τόνισε δε πως πρέπει να προωθηθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που θα διασφαλίσει μια αξιόπιστη και αποτελεσματική διαχείριση και σε αυτή τη φάση, ένα πιο αναβαθμισμένο σχέδιο επιδημιολογικής επιτήρησης, με αποκεντρωμένη όμως λογική, που θα επιτρέπει στοχευμένες παρεμβάσεις. «Πρέπει να υπάρξει ένα κοινωνικό κλίμα που θα βοηθά να συνειδητοποιηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης», ανέφερε, ενώ έστειλε το μήνυμα πως η αναχαίτιση της πανδημίας είναι εθνικός στόχος και θα πρέπει να επουλωθούν με συγκροτημένο τρόπο οι πληγές που υπάρχουν στην οικονομία, στην απασχόληση και στο εισόδημα του κόσμου.

 

Η ελληνική παραγωγή φαρμάκων θα είναι παρούσα και στην επόμενη φάση και δεν σταμάτησε στιγμή μέσα στην κρίση, ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θεόδωρος Τρύφων, μεταφέροντας την περηφάνεια του για την κάλυψη των αναγκών 3 εκατ. ασθενών σε φάρμακα χρονίων παθήσεων. «Ελληνικές εταιρείες και εισαγωγείς καλύψαμε σε ικανοποιητικό βαθμό την ελληνική αγορά» είπε, ενώ τόνισε πως ειδικά οι ελληνικές εταιρείες κάλυψαν και ανάγκες άλλων χωρών, που αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω των εισαγωγών από τρίτες χώρες. «Η φαρμακοβιομηχανία έχει σημαντική αναπτυξιακή διάσταση» σημείωσε.

 

«Από τα σκληρά μέτρα πήγαμε στον εφησυχασμό και αυτό πληρώνουμε τώρα», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, κ. Στέφανος Παραστατίδης, σημειώνοντας πως απαιτούνταν σταδιακή άρση των μέτρων. «Πλέον υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος και στον πολίτη. Χρειάζεται εγρήγορση και από μας ευθύνη και δημιουργική κριτική» σημείωσε.

 

Κάλεσμα στους νέους φοιτητές να έρθουν στο πανεπιστήμιο τηρώντας τα μέτρα –απόσταση, μάσκα, απολύμανση- απηύθυνε ο πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, σημειώνοντας πως το νέο εξάμηνο ξεκινά με μια διαφορετική κανονικότητα. Έκανε μάλιστα γνωστό πως τα μαθήματα που αφορούν εργαστήρια, κλινικές και φροντιστήρια θα γίνονται δια ζώσης, με τα απαραίτητα μέτρα, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα, άνω των 50 ατόμων, θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα υπάρχει παρότρυνση να σπάσουν σε μικρότερες ομάδες φοιτητών. «Τα πανεπιστήμια βγήκαν αλώβητα και κερδισμένα από την πρώτη φάση. Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε τις εμπειρίες αυτές και στο διάστημα από εδώ και πέρα. Τώρα πρέπει να μπούμε σε μια νέα κανονικότητα» ανέφερε.

 

«Δεν έχουμε λόγο να είμαστε σε πανικό ούτε έχουμε λόγο να είμαστε σε εφησυχασμό», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Τόνισε μάλιστα πως η ανησυχία που υπάρχει στην κοινωνία είναι χρήσιμη όσον αφορά το κομμάτι της συμπεριφοράς της, αλλά κοιτώντας τους αριθμούς, μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και αναστρέψιμη.

 

«Είμαστε σε μια φάση που έχουμε πάει πολύ καλά κατά την πρώτη περίοδο και προσπαθούμε να επαναλάβουμε την ίδια επιτυχία και τώρα που οι συνθήκες είναι δυσκολότερες» είπε. Ο ίδιος μάλιστα έσπευσε να σημειώσει πως το άνοιγμα του τουρισμού δεν ήταν η αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων.

 

Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Γιάννης Κεσσόπουλος.

 

imerologia calendars
helexpo

 

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στις ανάγκες της πανδημίας

 

Οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην αυτοδιοίκηση ήταν το θέμα του δεύτερου πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, που πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος τόνισε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” έχουν ήδη εκδοθεί 8 προσκλήσεις και θα βγουν και άλλες. “Η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις την περίοδο της πανδημίας έγινε πιο επιτακτική. Τρέξαμε την επέκταση του προγράμματος “Βοήθεια Στο Σπίτι” και ενισχύσαμε οικονομικά τους δήμους. Η πανδημία είχε επίπτωση και στα έσοδα των δήμων και για αυτό τους επιχορηγήσαμε έκτακτα, όπως και τις περιφέρειες” είπε ο κ. Λιβάνιος και προανήγγειλε πως ο νόμος για το ΑΣΕΠ θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τις προσλήψεις.

 

Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Ζαχαριάδης, σημείωσε ότι το αποκεντρωμένο κράτος είναι πιο κοντά στον πολίτη και είναι πιο αποτελεσματικό, ενώ αναφέρθηκε στο ζήτημα με τον απαιτούμενο αριθμό καθαριστριών στα σχολεία, αλλά και στη χορήγηση μασκών στους μαθητές, λέγοντας πως απαιτείται να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί και να λειτουργούν.

 

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, έθεσε το δομικό πρόβλημα της θεσμικής αξίωσης, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται διακόρευση των θεσμών και κατά παρέκκλιση διαδικασίες, που δεν ορίζονται από τους νόμους. Επίσης, τόνισε πως δεν πρέπει οι μεγάλες αυτοδιοικητικές μεταρρυθμίσεις, που έχουν συμβεί στην χώρα τα προηγούμενα χρόνια, να ματαιωθούν.

 

Ο Πρόεδρος της ΕνΠΕ κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε ότι ο ρόλος των Περιφερειών πρέπει να ενδυναμωθεί γιατί απέδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε πολλά παράλληλα επίπεδα. “Η αυτοδιοίκηση έχει εγγύτητα με τα ζητήματα, ξέρει τα θέματα, όσα έργα ήταν ευθύνη της περιφέρειας στην περιοχή μας ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους, ενώ έργα που ανήκαν στην ευθύνη των υπουργείων, πολλές φορές καθυστερούσαν”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτριος Παπαστεργίου δήλωσε ότι “δεν είμαι σίγουρος ότι το κράτος τα προηγούμενα χρόνια είχε αποφασίσει να εκχωρήσει αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση. Έχει αλλάξει το μοντέλο του Δημάρχου-εργολάβου που έβγαζε φωτογραφίες στα έργα της περιοχής του. Η ανεργία είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών”. Για το θέμα των μασκών στα σχολεία τόνισε πως η ΚΕΔΕ δεν είχε καμία ευθύνη για την συγγραφή των προδιαγραφών του σχετικού διαγωνισμού.

 

Ο Πρόεδρος της OTS κ. Σπυρίδων Παμπουκίδης υπογράμμισε πως το κράτος όταν σχεδιάζει μεταρρυθμίσεις δεν σκέφτεται τον πολίτη, αλλά τον εαυτό του, ενώ σημείωσε πως “εάν η όποια μεταρρύθμιση βάζει στο επίκεντρο τον πολίτη, τότε μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα μπροστά”.

 

Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Νικολαίδης.

 

imerologia calendars
helexpo

 

Thessaloniki Helexpo Forum: Προοπτικές και ευκαιρίες για τη Θεσσαλονίκη

 

Με αισιοδοξία βλέπει το μέλλον της η Θεσσαλονίκη, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά έργα υποδομών, που, όταν ολοκληρωθούν, θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία και τον ρόλο της, όπως τονίστηκε στο πρώτο σημερινό πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, «Η Θεσσαλονίκη, ευκαιρίες και προοπτικές».

 

Σε χρόνο ενεστώτα και όχι μέλλοντα γίνεται πλέον η σύζητηση για τα θέματα υποδομών της Θεσσαλονίκης, με τους στόχους δεκαετιών να μετουσιώνονται σε πράξεις σε διάστημα 14 μηνών, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum. Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στα δύο Mega Projects, όπως τα χαρακτήρισε, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη, την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ και το τεχνολογικό πάρκο 4ης Γενιάς «Thess INTEC».

 

«Το 2020 βάζουμε τέλος στην ατζέντα της δεκαετίας 1980 και του 1990. Ήρθε ο καιρός που δεν θα χρειαστεί να ακούσουμε τις ίδιες εξαγγελίες. Πλέον μιλάμε για έργα» τόνισε, σημειώνοντας πως είναι υποχρέωσή μας η Θεσσαλονίκη να γίνει όχι μόνο η πρώτη πόλη στην καρδιά μας, αλλά και στις προτεραιότητές μας.

 

Από την πλευρά της η βουλευτής και αναπληρώτρια Τομεάρχης Εσωτερικών/Μακεδονίας Θράκης ΣΥΡΙΖΑ, κα Κυριακή Μάλαμα, τόνισε πως η Θεσσαλονίκη έχει μεν ανάγκη από μεγάλα έργα, στην περίπτωσή της όμως ισχύει η ρήση ότι τα πιο μεγάλα έργα είναι αυτά που δεν φαίνονται, όπως η αναβάθμιση της σχολικής στέγης, η αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο μερό και σε αξιόπιστο μεταφορικό έργο. «Τα μικρά και μεγάλα έργα δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους. Είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη κάθε πόλης» τόνισε, σημειώνοντας πως δεν είναι πειστικό για τον κόσμο να εξαγγέλουμε φαραωνικά έργα ξανά και ξανά.

 

Μόνο μέσω της ολοκλήρωσης μεγάλων έργων υποδομών, που θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργεί, αναπτύσσεται και εξελίσσεται, μπορεί να τρέξει μπρος η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα. «Σκεφτείτε την πόλη με μετρό, με τη νέα περιφερειακή οδό, με βιώσιμες αστικές συγκοινωνίες, με μεγάλες αναπλάσεις εντός του αστικού ιστού, με την επέκταση της παλιάς παραλίας, το αεροδρόμιο, τη σύνδεση του λιμανιού με δίκτυα σταθερής τροχιάς και σκεφτείτε τις νέες δυνατότητες που δίνουν όλα αυτά τα έργα στους δημάρχους: πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, ένα καλαίσθητο αστικό περιβάλλον, ενεργειακή αξιοποίηση των απορριμμάτων…» τόνισε.

 

Σημείωσε επίσης πως οι πυλώνες διαχείρισης των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης είναι τρεις: ο οικονομικός, το ανθρώπινο δυναμικό και οι διαδικασίες, με τον τελευταίο να είναι και ο πιο σημαντικός, ώστε να μην χαθεί χρόνος. Τόνισε δε πως ο δήμος Θεσσαλονίκης εργάζεται με επιμονή και έτσι θα συνεχίσει.

 

Πρόταση για τη δημιουργία ενός μεγάλου διαβαλκανικού κέντρου κυκλικής οικονομίας στη Θεσσαλονίκη κατέθεσε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μιχάλης Γεράνης, κάνοντας μάλιστα γνωστό πως ετοιμάζεται ήδη ένα business plan. Ο κ. Γεράνης σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη είναι ένας καμβάς όπου μπορούν να γίνουν ιδανικά πράγματα και υπογράμμισε πως η αυτοδιοικητική οικογένεια πήρε σημαντικές αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων, καθώς τα απορρίμματα δεν έχουν χρώμα. «Δώσαμε τη δυνατότητα μέσα από τους ΧΥΤΑ να μην είναι η διαχείριση των απορριμάτων ένα ακόμα πρόβλημα, αλλά μια ευκαιρία για ανάπτυξη» εξήγησε.

 

Την ανάγκη της Θεσσαλονίκης να επανασυνδεθεί με τα Βαλκάνια, την τεράστια αυτή ενδοχώρα, υπογράμμισε από την πλευρά του ο εκδότης της εφημερίδας «Μακεδονία», κ. Παναγιώτης Καραμόσχος. «Ο χώρος της Θεσσαλονίκης είναι εδώ, είναι τα Βαλκάνια. Η Θεσσαλονίκη είναι το φυσικό κέντρο των Βαλκανίων» σημείωσε, εξηγώντας πως πρέπει να γνωρίσουμε αυτές τις περιοχές, να φέρουμε κοντά τους ανθρώπους τους και να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο επιρροής. «Τριάντα χρόνια μιλάμε για τη Θεσσαλονίκη- πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Κάναμε ευχές, όνειρα. Δεν πραγματοποιήθηκε όμως τίποτα το ουσιαστικό» ανέφερε.

 

Στην τεχνολογία, τη βιομηχανία, τη μεταποίηση και στο να βλέπει κανείς μπροστά πρέπει να στηρίζεται το όραμα μιας ελληνικής οικονομικής ανάπτυξης, σημείωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Thess INTEC, κ. Νίκος Ευθυμιάδης. Μάλιστα, αναφερόμενος στο Thess INTEC, τόνισε πως δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, αλλά την ωριμότητα όλων μας να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Ο κ. Ευθυμιάδης ανέφερε επίσης πως στο τέλος του 2023, αν συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί και καθώς έχουν ανατεθεί τα βασικά έργα, θα έχουμε τις πρώτες εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στο Thess INTEC. «Το εγχείρημα προχωρά πολύ πιο γρήγορα από ότι φανταζόμασταν κι αυτό δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήταν προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητά της» σημείωσε.

 

Το πάνελ συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Φίλιος Στάγκος.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 16/09/2020

Απάντηση της ΚΕΔΕ σχετικά με τις δηλώσεις του Υφ. Υγείας κ. Κοντοζαμάνη

Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ, Σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις σας κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα: «υπήρξε μία παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν από τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο μασκών, καθώς το Υπουργείο Υγείας διαβίβασε απλώς τις προδιαγραφές στην αρμόδια Αρχή διενέργειας του διαγωνισμού και δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για διευκρίνιση επί των προδιαγραφών».

Να καθιερωθεί ως ένας ετήσιος θεσμός το Thessaloniki Helexpo Forum

Την καθιέρωση του Thessaloniki Helexpo Forum ως ενός ετήσιου θεσμού παράλληλα με την διοργάνωση της ΔΕΘ, καθώς καλλιεργεί μία άλλη αντίληψη για τον διάλογο, επισήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια συνάντησής της με την διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo.